Úklid a slučování témat

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
Alfis

Re: Úklid a slučování témat

Příspěvek od Alfis »

dvader píše: 25. 10. 2024, 10:16 Jde o to, jestli tohle nějak jednoduše půjde v enginu AF implementovat…
No sice tento systém neznám, ale jednalo by se vlastně o upravení linkování na tlačítku nové téma. Tlačítko na stránce s "než se zeptáš" by už byl správný link. Tak že, pokud je tu tlačítko jako "komponenta" nebo něco takového, tak ji zduplikovat. PHP jsem dlouho neviděl.... Ale nemyslím si že je to nereálné.

Ale co snaha byla. Kdo chce hledat řešení najde ;)
Alfis

Příspěvek od Alfis »

hades píše: 25. 10. 2024, 10:17 Jak už jsem psal, myslím si, že v tomto případě to funguje.
Chápu, jak to myslíš, ale jsou tam dva problémy, které je nutné vyřešit:
1) Zjistit, zda to phpBB forum umí
2) Vytvořit text, na který budeš přesměrován
Ten druhý bod je zásadní, takže, pokud na to máš čas a chuť, založ si tu někde vlákno a potřebné informace do něj vlož. S prvním bodem už si nějak poradíme.
Tak kde je problém? Sám jsi psal že tu ty sekce jsou. Stačí jen nalinkovat.
A ty jako moderátor spíše máš přehled co se tu zbytečně opakuje.... Ale co. Hodil jsem nápad slibují že se to už nestane. Tak často sem zase nechodím aby mě štvalo když se někdo ptá na dalekohled kterým uvidí vše.
hades
Věk: 42

Příspěvek od hades »

Nevím, zda to píšu nesrozumitelně, ale už jsem to napsal:
hades píše: 25. 10. 2024, 08:18 Už jsem o pár příspěvků výše psal, že jsem takové téma udělal, jen je to pro astrofoto: viewtopic.php?t=28215
Vizuálnímu pozorování až tak nerozumím, to by musel udělat někdo jiný. A opět je to možná výzva pro tebe, pokud na to máš čas, tak to sepiš a můžeme to připnout nahoru jako "důležité".
Alfis píše: 25. 10. 2024, 10:40 Tak často sem zase nechodím aby mě štvalo když se někdo ptá na dalekohled kterým uvidí vše.
Jak si teda mám vyložit toto? Tebe to sice neštve, ale přesto by jsi chtěl, aby s tím někdo něco udělal? Tak proč to neuděláš sám? Nerozumím ti...
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Alfis

Příspěvek od Alfis »

Ty asi nechápeš věcí více. Že jo?
Kde píšu že by stím měl někdo něco dělat?
Z příspěvků výše vyplnilo, že je nějaká situace. Já jen navrhnul možné řešení.
I já jsem se sem před léty prokliknul. Hele žij si dál ve svém světě. Už před léty, když jsem tu četl jako nováček některé příspěvky, tak jsme nabyl dojmu, že je tu parta arogantních pitomců. Známí mi kdysi poradil ať si tu jen čtu a léta jsem se toho držel.
Asi je to pro tebe překvapení, ale jsou lidé co přijdou s nápadem a nebo návrhem aniž by se jich to muselo týkat. Ok asi jsem to špatně pochopil a vyhovuje vám současný stav s dotazy nejen/nováčků.
armichael
Věk: 54

Příspěvek od armichael »

Je fajn dať návrh ale ešte lepšie priložiť ruku k dielu. A hades ťa k tomu aj vyzval. Pritom sa poctivo priznal, že sa vo vizuálnom pozorovaní nevyzná tak to napísať ani nemôže. Uvedomueš si vôbec, že to čo tu máme je z dobrej vôle a hodín voľného času venovaných tejto parte?

Lenže to by si musel ísť s kožou na trh. Ak to ale uzavrieš tým, že ťa to ať tak veľmi neštve a označíš miestnu komunitu za partu arogantných pitomcov, tak si sa pekne odkopal. Urážať sa a urážať ostatných to by ti šlo, tak radšej len čítaj. Aspoň vieme s kým máme do činenia.

K veci:
1. To vlákno, nováčkovská poradňa je dlhé, uznávam, len sám si neviem predstaviť ako z toho vyextrahovať zmysluplné informácie. A nie, nechcelo by sa mi to ako laikovi čítať od začiatku, zrejme by som si vzal v histórii tak dva-štyri roky a skôsil prelúskať len časť. Ale to som ja a je jasné že to väčšina ľudí nerobí.
2. Zoznam silne nedoporučených ďalekohľadov je zastaralý. Výrobcovia nám chlia ďalší a ďalší odpad.

Môžem skúsiť dať dokopy pár bodov ako všeobecné rady čomu sa vyhnúť, na čo si pri výbere dať pozor kde ten zoznam by bol len ako doplnok alebo príklad. A bude to obsahovať informácie o tom čo je pre začiatočníka vhodné podľa okolností. (a nebude to len dobsom 150/1200) Nič nesľubujem. Skúsim si na to nájsť čas, tak či tak som ho celkom dosť strávil v poradni.
Sluníčkomet dvojkanón v2.1: Lunt LS50THa & TS 80/560 + Herschelov hranol, Solar Continuum
AZ-EQ6 + TS 125/975 SD, SW Flextube 300/1500
CZJ 50/540, Telementor 63/840
kuceraz
Věk: 29

Příspěvek od kuceraz »

Alfis píše: 25. 10. 2024, 12:58 Ty asi nechápeš věcí více. Že jo?
Kde píšu že by stím měl někdo něco dělat?
Z příspěvků výše vyplnilo, že je nějaká situace. Já jen navrhnul možné řešení.
I já jsem se sem před léty prokliknul. Hele žij si dál ve svém světě. Už před léty, když jsem tu četl jako nováček některé příspěvky, tak jsme nabyl dojmu, že je tu parta arogantních pitomců. Známí mi kdysi poradil ať si tu jen čtu a léta jsem se toho držel.
Asi je to pro tebe překvapení, ale jsou lidé co přijdou s nápadem a nebo návrhem aniž by se jich to muselo týkat. Ok asi jsem to špatně pochopil a vyhovuje vám současný stav s dotazy nejen/nováčků.
Označuješ tu místní komunitu za partu arogantních pitomců, přičemž tu ve vlákně na slušně napsanou odpověď reaguješ jako hulvát.
Kritika je ok. Tenhle způsob vyjadřování v pohodě není.
Jsme dospělí lidé, ne puberťáci, chovejme se tak.

Tvůj nápad na link, který by se zobrazoval při založení vlákna ("než založíte nové vlákno, nepomohlo by vám tohle?"), určitě špatný nápad není.
Jen je prostě potřeba, aby ty informace někdo sepsal.
Hades tu opakovaně napsal, že je potřeba sepsat informace pro výběr dalekohledu na vizuální pozorování, protože on se vyzná spíš ve focení - proto sepsal informace k focení.
Na uvedení tohoto nápadu k provozu je potřeba dopsat druhou část - pro vizuál, někým, kdo se v tom vyzná.
Dobson GSO 254/1250 | Omegon Nightstar 25x100 | Celestron Skymaster 15x70 | Omegon 2x54 Starfield | Helios HR 8x42 ED | Bortle 3-4
Alfis

Příspěvek od Alfis »

armichael.
Budeš se divit, ale vím kolik času tahle služba sežere. Sám jsem byl admin a mod komunitních stránek s malilinkatým dosahem. Tak že bych si to vynásobil pár tisícovkama a mám jasnou představu.
A vím, že už bych na to čas neměl. I proto jsem přihodil něco co mě napadlo při pročtení. Vzpomněl jsem si, co to bylo už před lety za problém se vyznat v tom co se píše pro nováčky. A to jak to na mě působilo jsem tu i teda napsal.
Ono je potřeba se někdy na takoví projekt podívat očima člověka, který není zainteresován a je tu poprvé. A astro je pro mě hobby jen na pár měsíců v roce. A nejsem ten nejlepší člověk na to v tom poradit, spíše teď jsem ve fázi "tohle bych nedělal" :)
Můj návrh byl postaven na tom, že tu již vlákna které zodpoví základní otázky jsou. Tak proč jim to nestrčit rovnou pod nos.
A opět, mod a nebo někdo kdo tu tráví čas klidně denně asi ví co by tam mohlo jít. Já sem přijdu párkrát do roka. Takže i když s kůží na trh půjdu, tak to kvalitní kůže fakt nebude.
To že hades můj návrh pochopil tak, že chci něco měnit přeci není můj problém. Např. dvader to uchopil tak jak to bylo podáno. Reagoval na návrh tak jak se dalo očekávat. Konec.
Pokud ti vyšlo že máš co dočinění s člověkem, který si uvědomuje své možnosti jak časové tak vědomostní. Tak jsi mě odhadl správně. Pokud víš že máš co dočinění s někým kdo se rád podělí o nápad ačkoliv mu může být jedno jak to dopadne, taky správně.
Za mě. Nápad je, tak berte nebo nechte být. Mě to je vážně jedno.
Alfis

Příspěvek od Alfis »

Označuješ tu místní komunitu za partu arogantních pitomců, přičemž tu ve vlákně na slušně napsanou odpověď reaguješ jako hulvát.
Kritika je ok. Tenhle způsob vyjadřování v pohodě není.
Jsme dospělí lidé, ne puberťáci, chovejme se tak.
Ano, jako parta.... Tak prostě na nové lidi někdy působíte.... Chápu, že na dotaz jaký teleskop si mám pořídit abych viděl vše. Který je tu třeba po 50 to už asi jinak nejde, ale ty nováčci co sem zablouděj to prostě nevědí, že to řešíte několikrát dokola.

Reagoval jsem na to co napsal dvader jako hulvát? Pokud ano tímto se mu omlouvám.
Ale pokud mi někdo bude podsouvat něco co jsem ani nezamýšlel, jen jsem dal nápad do placu. A hned že chci já něco měnit a když to chci měnit, tak ať se zapojím... Jako nezlob se na mě, ale pokud někdo nechápe kontext a psaný text a na základě toho pokládá pro mě nesmyslné otázky. Co čekáš.
hades
Věk: 42

Příspěvek od hades »

Alfis píše: 25. 10. 2024, 14:45 To že hades můj návrh pochopil tak, že chci něco měnit přeci není můj problém.
Můžeš prosím citovat kde jsem něco takového napsal? Nedokážu to najít. Rád bych věděl, kde jsem udělal chybu.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Alfis

Příspěvek od Alfis »

Jak si teda mám vyložit toto? Tebe to sice neštve, ale přesto by jsi chtěl, aby s tím někdo něco udělal? Tak proč to neuděláš sám? Nerozumím ti...
Neštve a je mi jedno zda s tím někdo bude něco dělat. Prostě jen nápad.

Hele, celé bych to ukončil. Hádat se fakt nechci a vážím si svého času. A i tvého ač se ti to nemusí zdát.
Pokud chceš něco, tak písni do soukromé zprávy, tady už to nemá smysl hnojit.
armichael

Příspěvek od armichael »

Alfis,
Tvoj príspevok bol jasnou výzvou ku zmene, k zlepšeniu, to samo o sebe nie je nič zlé, dokonca je úplne v poriadku ak priznáš že nemáš na to k tej zmene prispieť, ale namiesto priznania si začal útočiť (v sebeobrane pred hadesom? neviem) a urazene tvrdiť že ťa to až tak neštve. tak načo to píšeš, keď nie si schopný rozumne obhájiť svoju myšlienku?
A ano sme parta, ale označil si nás za partu hulvátov. Bezdôvodne. Hulvát si tu ty.
Sluníčkomet dvojkanón v2.1: Lunt LS50THa & TS 80/560 + Herschelov hranol, Solar Continuum
Alfis

Příspěvek od Alfis »

Ok tak jsem hulvat. A co je na tom, že mi je to jedno jestli se bude můj návrh použit nebo ne? A mě prostě dotaz 1000x opakovaný žíly netrhá. Fakt tu jsem párkrát do roka. Když jsem kdysi začínal, tak některé reakce tak prostě působili a působí. prostě parta...
A můj příspěvek není výzvou ale jen nápad, který by mohl eliminovat zbytečné dotazy. Pokud v tom vidíš výzvu ok. Ale co já s tím :)
armichael

Příspěvek od armichael »

výzva, nápad.... zbytočné chytanie za slovo
Oboje môže alebo nemusí byť akceptované a opäť na tom nie je nič zlé. Len diskusia k tomu môže byť konštruktívna alebo deštruktívna. svojimi príspevkami si ju posunul k tomu druhému a tvoj momentálny asertívny tón na tom nič nezmení.
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Alfis píše: 25. 10. 2024, 12:58 když jsem tu četl jako nováček některé příspěvky, tak jsme nabyl dojmu, že je tu parta arogantních pitomců.
A kam ses zařadil teď ty ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Alfis

Příspěvek od Alfis »

Milane nikam.
Kam mě zařadíš je tvoje věc. A je mi to jedno.

armichael:
Můj tón se mění s tím na co reaguji. Evidentně také máš potřebu vidět něco co tam není. A chytání za slovo to není, mezi výzvou a nápadem je podstatný rozdíl. Ale pokud fakt musíš mít poslední slovo, tak si ještě něco napiš.
Jak jsem psal. Nemá dál smysl vlákno hnojit. Pokud máš nějaký problém písni mi do soukromé zprávy.
Odpovědět