Prosím poraďte
- mirkovacik
- Věk: 53
Re: Prosím poraďte
A už som si spomenul na DSS Live... 
Tak v mojom prehliadači je aj scriptovanie v javascripte. A dá sa teda napísať script ktorý by vybral súbory s médiami mimo normu.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Dá sa s tým airglow niečo urobiť?
Planéty: SW 300/1500 Dobson (clona na 290 mm), eq plošina (ovládaná cez AstroEQ), Celestron 3x barlow, ZWO ADC, ASI585MC
DSO: HEQ5 PRO, ZWO ASI2600MC/ Canon 6D, ASIAIR plus, Askar SQA85
Můj pokus.
Starnet++:
odstranění hvězd.
Gimp:
odstranění komety ručně pomoci výběru a GMIC funkce impaint doplnění odhadovaného obsahu na její místo
rozostření gaussem 25 bodů
odečtení od úplně původního obrázku.
(tohle jsem dělal na tvém mizerném jpg. S původními daty to dopadne mnohem lépe)
PS: Nicméně většina by s takovým Airglow naopak machrovala a ne že ho odstraňovala.
- Přílohy
-
- Airglow.jpg (1.99 MiB) Zobrazeno 611 x
Urobil som to vo PS týmto spôsobom, ono aj tak bolo treba pred vložením do širšieho záberu (cez screen vrstvu) komplet odčítať pozadie snímku tak bolo nakoniec jedno čo tam je.
Planéty: SW 300/1500 Dobson (clona na 290 mm), eq plošina (ovládaná cez AstroEQ), Celestron 3x barlow, ZWO ADC, ASI585MC
- mirkovacik
Ahojte, potreboval by som poradit s chodom montáže v DEC.
Pri fotení sa mi stáva, že mi montáž "odskakuje" v DEC. Guiding normálne beží, RMS je viac menej OK 0,5 do 1" a tak raz za 5 až 10 min to v DEC odskočí aj 15". Niekedy na sever, niekedy na juh, stáva sa to občas ale nie úplne zriedka,a tak mám na hviezdach po integrácii hore a dole "chvostík".
Mam OAG. SW Esprit 80/400.
Dalekohľad nie je v DEC vyvážený. Dalekohlad je na liste, rovnobežne s rybinou montáže. Problém je v tom, že filtrové kolo to ťahá do jednej strany....
Neviem, či je to dôležitá info.
Skáče to do oboch strán počas jedného fotenia. Na jednu trocha viackrát za jednotku času, povedzme za hodinu.
Najprv som si myslel, že to vtedy, keď fotím hore okolo zenitu, ale potom som si všimol, že to robilo, aj ked som fotil 30° nad západným obzorom...
Neviete poradiť, čo by to mohlo byť?
Doteraz som mal zostavu trocha inak a asi to bolo viac vyvážené. Takýto problém so skákaním hore/dole je však nový. V RA to viac menej ide dobre.
Pri fotení sa mi stáva, že mi montáž "odskakuje" v DEC. Guiding normálne beží, RMS je viac menej OK 0,5 do 1" a tak raz za 5 až 10 min to v DEC odskočí aj 15". Niekedy na sever, niekedy na juh, stáva sa to občas ale nie úplne zriedka,a tak mám na hviezdach po integrácii hore a dole "chvostík".
Mam OAG. SW Esprit 80/400.
Dalekohľad nie je v DEC vyvážený. Dalekohlad je na liste, rovnobežne s rybinou montáže. Problém je v tom, že filtrové kolo to ťahá do jednej strany....
Neviem, či je to dôležitá info.
Skáče to do oboch strán počas jedného fotenia. Na jednu trocha viackrát za jednotku času, povedzme za hodinu.
Najprv som si myslel, že to vtedy, keď fotím hore okolo zenitu, ale potom som si všimol, že to robilo, aj ked som fotil 30° nad západným obzorom...
Neviete poradiť, čo by to mohlo byť?
Doteraz som mal zostavu trocha inak a asi to bolo viac vyvážené. Takýto problém so skákaním hore/dole je však nový. V RA to viac menej ide dobre.
V PHD2 máš pod ikonkou mozku možnost nastavit autodetekci vůlemirkovacik píše: ↑06. 11. 2025, 14:17 Ahojte, potreboval by som poradit s chodom montáže v DEC.
Pri fotení sa mi stáva, že mi montáž "odskakuje" v DEC.
To to vyřeší. (samozřejmě lehké rozvážení tubusu také pomůže)
- Přílohy
-
- phd2.png (87.11 KiB) Zobrazeno 307 x
- mirkovacik
PHD2 som opustil. Aktuálne bežím v Ekose.
- mirkovacik
Takto to vyzera.
- Přílohy
-
- Screenshot_20251106_183605_RVNC Viewer.jpg (67.05 KiB) Zobrazeno 243 x
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Mas info/obrazek o kalibraci ? Pokud je nejaky. Ja pouzivam ten interni guider v EKOSu a tam to je. U te tvoji pointace, dela to v DE i u jineho objektu ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Niečo podobné mi tiež začalo robiť s mojou EQ6. U mňa to cukne na jednu stranu a načo následne to guider prekompenzuje na druhu stranu a až potom sa to stabilizuje.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač