David
IC 1396 v Kefeu
Re: IC 1396 v Kefeu
Chlapy...vy tomu Martinovi dáváte
Jako ano, má to svoje mouchy, ale já bych to tak nehrotil. V globálu je to přece krásný výsledek.
David
David
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
To predsa aby nezaspal na vavrínoch
Si môžem len hovoriť aby som aj ja vedel robiť také snímky.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Je to kritika, která je na místě a není nijak urážlivá. Naopak si myslím, že Martin za ni bude rád.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Já tam našel dole 3 pixely, které by měly mít hodnotu 38,32,30 a mají 38, 30,31, divím se, že si toho Martin nevšiml 
- Dansemacabre
To je snad vedlejší efekt každého úzkopásmového zpracování, pokud se mají zachovat barvy (v tomto případě červená) nebo se nemají hvězdy úplně nahradit hvězdami jen z RGB.
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
Ja musim iba súhlasit s Davidom,
Martinova fotka ma drobne muchy, ale komplexne je fotka velmi pekná, detaily pekne zachytene i farebne zvládnute.
Hviezdy častokrát robia velmi veľa vo finálnom estetickom pocite z fotky. Tu vidím nedostatky vo hviezdach strednej velkosti. Ale zpracovať male ,stredne i velké hviezdy dokonale je naozaj makačka. Malé i velké hviezdy sa mi páčia.
Martin gratuľujem k peknéj fotke.
p.s : ten spodok fotky by som mierne orezal, bude to super
Peter Jurista
https://astrophotography-jurista.com/
https://astrophotography-jurista.com/
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, jen do mě
Konstruktivní kritika je matkou pokroku, takže vlastně díky. Nicméně vyjmenovali jste v podstatě všechny nedostatky, o kterých vím že to má, takže to je nakonec výborný výsledek. Nenašli jste totiž nic, co bych neviděl taky.
Ale asi na to ještě s odstupem dní kouknu
Funtomas: O tom rohu, kde nejsou složena všechna data samozřejmě vím, ale potřeboval jsem pole tak, jak mám i SHO. A jelikož už SHO je v Pražském planetáriu v prezentaci, a bude třeba prolínačka s RGB, tak ořez nebyl vhodný. To by museli upravovat i tu prezentaci a v té sekvenci to měnit. Ad zelené hvězdy u kraje, jo, tam jsem po barevné kalibraci likvidoval nějaké hrozné barevné gradienty (fakt nechtějte vidět nekorigované pozadí, jsem kousek od Hradce
Jsem rád, že jsem srovnal to pozadí aspoň takhle, ale slabší hvězdy to tam trošku odnesly.
Hades: No ty reflexy už jsou dost potlačené, byly horší. Holt Baader tu modrou neumí. Ale o prázdninách už snad bude sada LRGB+ 3nm SHO 50x50mm od Antlia (to bude darda), ale už na to retušování fakt nemám nervy, ono to prostě nejde.
Astar: Taky o tom vím, ale to jsou holt hvězdy s velkým podílem červené ve spektru, a ta kolečka prostě vyjdou větší. Nějak to selektivně retušovat, to by byla hrozná pakárna. A stretchnout je až do saturace, to se zase moc rozlezou i ostatní hěvzdy.
Nou: tak tak
Psion:
Ale asi na to ještě s odstupem dní kouknu
Funtomas: O tom rohu, kde nejsou složena všechna data samozřejmě vím, ale potřeboval jsem pole tak, jak mám i SHO. A jelikož už SHO je v Pražském planetáriu v prezentaci, a bude třeba prolínačka s RGB, tak ořez nebyl vhodný. To by museli upravovat i tu prezentaci a v té sekvenci to měnit. Ad zelené hvězdy u kraje, jo, tam jsem po barevné kalibraci likvidoval nějaké hrozné barevné gradienty (fakt nechtějte vidět nekorigované pozadí, jsem kousek od Hradce
Hades: No ty reflexy už jsou dost potlačené, byly horší. Holt Baader tu modrou neumí. Ale o prázdninách už snad bude sada LRGB+ 3nm SHO 50x50mm od Antlia (to bude darda), ale už na to retušování fakt nemám nervy, ono to prostě nejde.
Astar: Taky o tom vím, ale to jsou holt hvězdy s velkým podílem červené ve spektru, a ta kolečka prostě vyjdou větší. Nějak to selektivně retušovat, to by byla hrozná pakárna. A stretchnout je až do saturace, to se zase moc rozlezou i ostatní hěvzdy.
Nou: tak tak
Psion:
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem do toho ještě trochu hrábnul. Dejte si refresh.
1) Oříznul jsem to víc a neoříznutou verzi pro planetárium jsem si schoval (pak si to oříznou obojí společně i s SHO)
2) Zvolil jsem jinou techniku stretchnutí a saturace hvězd. Velké a střední hvězdy jsou nyní trošku větší a měkčí, ale nekonají se ty ošklivé puntíky uprostřed. Vzhled je přirozenější. Nakonec se mi to i líbí.
3) doladil jsem ten roh co utíkal do zelena.
4) Na webu, na Facebooku i v NB mixéru jsem všecko vyměnil.
A ty 3 pixely, které by měly mít hodnotu 38,32,30 jsem samozřejmě opravil taky, jen nevím, které to byly
1) Oříznul jsem to víc a neoříznutou verzi pro planetárium jsem si schoval (pak si to oříznou obojí společně i s SHO)
2) Zvolil jsem jinou techniku stretchnutí a saturace hvězd. Velké a střední hvězdy jsou nyní trošku větší a měkčí, ale nekonají se ty ošklivé puntíky uprostřed. Vzhled je přirozenější. Nakonec se mi to i líbí.
3) doladil jsem ten roh co utíkal do zelena.
4) Na webu, na Facebooku i v NB mixéru jsem všecko vyměnil.
A ty 3 pixely, které by měly mít hodnotu 38,32,30 jsem samozřejmě opravil taky, jen nevím, které to byly
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Super 
Martine, jsem rád že naše připomínky jsi vzal jako konstruktivní. Nerozumím tomu, že někteří tu pak kritizuji ty co náhodou upozorní na nějaké problémy. Bohužel je to dost časté a proto jen málokdy někdo něco ke snímkům napíše
.
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Vím kam Milane míříš, ale já prakticky nevidím rozdíl mezi tím, co Martin uveřejnil dnes, a co uveřejnil včera, přijde mi to už jako hnidopišství, za každou cenu něco najít, vždyť je to jedno, jestli má hvězda o malinko tmavší střed nebo ne. V tomto směru se najde na každé fotografii něco. Já to vnímám jako celek.
Pepo, já bych vše na co bylo upozorněno odstranil před vystavením. Jiná věc j,e pokud v rámci boje na něco zapomenu
. Vadí mi ale kritika těch, kteří upozorní na nějaké nedostatky. Ano, nejsme všichni stejní.
Omluva, je to už hodně mimo téma.
Omluva, je to už hodně mimo téma.
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Chápu, já ty vady nevidím, tedy udělal jsem vtípek, omlouvám se, jestli to Tebe nebo někoho jiného popudilo, mě se to líbí tak jak to je.
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Tady to bylo jasne jak to Pepa myslel a pobavil mne ten jemny sarkasmus ne k fotce, ale mireny jinym smerem 
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Byla to bezva diskuze nad jinak neuvěřitelně zdařilým snímkem, ať už v jeho včerejší nebo dnešní verzi. Mě se nejvíc líbí ten Martinův mixer na webu, kde se dá s tím snímkem ještě kouzlit 
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod