Chlapi, jen do mě

Konstruktivní kritika je matkou pokroku, takže vlastně díky. Nicméně vyjmenovali jste v podstatě všechny nedostatky, o kterých vím že to má, takže to je nakonec výborný výsledek. Nenašli jste totiž nic, co bych neviděl taky.
Ale asi na to ještě s odstupem dní kouknu
Funtomas: O tom rohu, kde nejsou složena všechna data samozřejmě vím, ale potřeboval jsem pole tak, jak mám i SHO. A jelikož už SHO je v Pražském planetáriu v prezentaci, a bude třeba prolínačka s RGB, tak ořez nebyl vhodný. To by museli upravovat i tu prezentaci a v té sekvenci to měnit. Ad zelené hvězdy u kraje, jo, tam jsem po barevné kalibraci likvidoval nějaké hrozné barevné gradienty (fakt nechtějte vidět nekorigované pozadí, jsem kousek od Hradce

Jsem rád, že jsem srovnal to pozadí aspoň takhle, ale slabší hvězdy to tam trošku odnesly.
Hades: No ty reflexy už jsou dost potlačené, byly horší. Holt Baader tu modrou neumí. Ale o prázdninách už snad bude sada LRGB+ 3nm SHO 50x50mm od Antlia (to bude darda), ale už na to retušování fakt nemám nervy, ono to prostě nejde.
Astar: Taky o tom vím, ale to jsou holt hvězdy s velkým podílem červené ve spektru, a ta kolečka prostě vyjdou větší. Nějak to selektivně retušovat, to by byla hrozná pakárna. A stretchnout je až do saturace, to se zase moc rozlezou i ostatní hěvzdy.
Nou: tak tak
Psion: