Zážitky z pozorování
Re: Zážitky z pozorování
Zdravím. No tak já pozoruji kousek od vesnice a všude kolem máme lesy, takže o nějaké to prase nebo "štěkající" lišku tu není nouze. Zrovna tuhle jsem slyšel jednu a asi dost naštvanou. Podle řevu běžela hooodně rychle lesem, až jsem si říkal, jestli si nenabije čumák. Jednoznačně největší zážitek ale byla sova, která to vybrala snad jen metr od mé hlavy, už jsem ucítil i závan větru. Být myš, už je po mně 

Drbohlavson 400/2000, MS MTO-11 10/1000 a pár prcků
Se zvěří je občas zábava.
Už se mi stalo, že se srnec přiblížil na odhadem 15-20m a pak velmi hlasitě zařval (netuším, jakým slovem ten zvuk jinak popsat).
Zrovna jsem se maximálně soustředil na něco na hranici viditelnosti v okuláru.
Velmi nepřijemné vtáhnutí zpátky do reality
Už se mi stalo, že se srnec přiblížil na odhadem 15-20m a pak velmi hlasitě zařval (netuším, jakým slovem ten zvuk jinak popsat).
Zrovna jsem se maximálně soustředil na něco na hranici viditelnosti v okuláru.
Velmi nepřijemné vtáhnutí zpátky do reality

ES 16" | GSO 10" | Omegon Nightstar 25x100 | Omegon 2x54 Starfield | Helios HR 8x42 ED | Bortle 3-4
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Já mám se zvěří spíše příjemné zážitky, tedy spíš jde o to, že mi nevadí (pokud mi neskočí před auto
). Třeba v Podyjí před lety si pamatuji na troubení jelenů. Naposledy jsem v Krkonoších poslouchal jeleny téměř každou pozorovací noc. A kolem chodila poloochočená liška, která chodí místním na jídlo pro kočky a na lidi si zvykla. Když jsme ráno vylézali ze spacáků, Slunce už hřálo a liška šla kolem nás na 2 - 3 metry. Zastavila se a chvíli jsme na sebe navzájem koukali. Pak šla zcela v klidu dál.
Noční život mám rád i s nočním životem. Tak snad mi to nepokazí nějaké prase
.

Noční život mám rád i s nočním životem. Tak snad mi to nepokazí nějaké prase