Tak tu mam zas jednu "drobnost" se kterou si nevim rady.

- 1.jpg (113.55 KiB) Zobrazeno 3625 x
Zkolimovane jak to jen jde. Nedari se mi dokonale kolecko nad sekundarem. Proc netusim.

- 2.jpg (104.22 KiB) Zobrazeno 3625 x
Detail odrazu primaru

- 3.jpg (197.03 KiB) Zobrazeno 3625 x
Obraz v OCALu, kdyz otocim kameru ve focuseru o 180 stupnu.
1. OCAL sedi nafest, dokonce jsem si i vytiskl distancni podlozku, protoze ma kamera vnoreny rantl, a mela tendenci se ve focuseru kvrdlat.
2. Nerozumim tomu proc se nedari dostat sekundar do "kolecka", jako by byl prilis vyklopeny / sklopeny. nevim jestli to je ci neni problem. odraz primaru vypada dle meho nazoru vporadku.
3. nerozumim tomu, proc se kolimace v OCALu rozhodi pri otoceni kamery o 180 stupnu. Chapu li to dobre, mela by byt ve stredu focuseru a otoceni by tak nemelo vlastne udelat vubec nic. jen otocit obraz. Offset nastaveny v aplikaci je minimalni a kruh focuseru se nerozhodi. focus.txt je nastaveny dle navodu.
4. mam celkem bytelny feathertouch focuser, push pull sroubama jsem pouze resil aby stredovy horizont byl +- na urovni stredu pavouka sekundaru
5. Zatim nebyla moznost to vyzkouset v tomto stavu na hvezdnem poli. Pokud to je problem, ma smysl jeste tohle resit, nebo uz je to na urovni chyby kterou na fotkach pri APS-C a f/5 newtonu neuvidim?
Dekuju moc