EQ6 PRO SkyScan

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Odpovědět
MilAN
Věk: 76

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od MilAN »

1/  zkus nastavit  rychlost pohybu alespoň na stupni 6 nebo vyšším a a zmáčkni    tlačítka jak  pro pohyb v RA, tak i DEC.  Kontrolka nesmí probliknout. Mám odzkoušeno, že 12V /3A síťový zdroj nedostačoval napětím !

2/ úprava na montáži nemá s najížděním nic společného. I když  polárně ustavíš montáž  velmi hrubě, pokud ustavíš na 2 hvězdy a nebude se dalekophled prokládat,  najede montáž dobře

3/ doprostřed zorného pole kamery  ( jak velké je úhlové pole kamery  ??) to nenajede nikdy. Přesnost  najíždění této montáže  ( udávaná výrobcem ) je +/- 5´, za předpokladu přesné iniciace a ustavení.Je potřeba dodržet zásady výběru hvězd  pro iniciaci.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
pepe30

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od pepe30 »

Tu kontrolku este teda preverim,
Mam Attika 460 cip ma uhlopriecku 16mm.Pred tym ako my zacali tieto problemy som s touto CCD ustavil na 3 hviezdy a objekt som mal v strede snimku takmer na 95%.
Ustavujem robim  pomocou CCD a dane hviezdy centrujem presne na stred snimku
Karell
Kontaktovat uživatele:

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od Karell »

Pak je ale opravdu zbytečné trápit se s ustavením na 3 hvězdy. Dělám to vždy jen na jednu co nejblíž focenému objektu. Potom mně montáž najede přesně tak, že je objekt ve středu zorného pole 60x40´.  Po meridián flipu postup zopakuji a nechám montáž najet na pozici, kterou jsem si při první úpravě kompozice uložil do ručky. A je to rychlé a je to bezchybné.
pepe30

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od pepe30 »

Karell:
ten zdroj je ok,pri pohyboch 6-9 vobec kontrolka nepreblikava.
To nastavenie na 1 hviezdu s tym ze si urcim konkretnu hviezdu som este nerobil.Cez aku funkciu zadavas hviezdu?(je tam Alligment star-auto a este nieco? --to je ta funkcia?)Ked mas potom kompoziciu daneho dna ulozis suradnice objektu do ovladaca?Cez aku funkciu v ovladaci?
Karell
Kontaktovat uživatele:

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od Karell »

Vždycky si v CdC najdu úplně tu nejjasnější hvězdu poblíž. A po polárním ustavení zaparkuji montáž s připravenou technikou do parkovací polohy a vypnu. Znovu zapnu a po zadání data a času a těch dalších údajů odpovím kladně na otázku, jestli chci pokračovat funkcí star alignment. Změním nabídku star alignment 3 hvězdy jen na jednu a v seznamu si vyberu tu, kterou jsem si předtím našel v CdC. Zkontroluji sesouoseným hledáčkem, jak přesný jsem a potom už jen na monitoru vystředím hvězdu do zorného pole CCD kamery.
Edit: ukládání souřadnic do ručky je pod tlačítkem 9 (USER) na klávesnici, je tam tuším EDIT a RECALL. Funkcí EDIT ukládáš buď v souřadnicích R.A. a Dec. nebo Alt-Az a ukládáš pod určené číslo v paměti. Uložit jich jde, to jen tuším, asi 25. A funkcí RECALL potom z paměti vyvoláš a s kladnou odpovědí na View Object tam montáž zamíří...vůbec si nedokáži představit dělat mozaiku, jakou jsem dělal před rokem, teda 3x5 polí, bez této funkce.
pepe30

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od pepe30 »

ok,diky za navod.je dost jasny a isto to tak spravim.Len jedna vec mi nieje jasna a to ze ked zadam aligment na 1 hviezdu on mi automaticky ponukne cca 10 hviezd.ked mam naplanovanu celkom inu hviezdu ako mi ponukne ,ako ju tam zadam.Netreba v nastaveniach niekde zmenit to aby mi neponukal vyber hviezd automaticky???
MilAN
Věk: 76

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od MilAN »

Nevím, jak v tvé verzi SW, ale dolními šipkami můžeš projet všechny hvězdy, které jsou v databázi pro iniciaci ( 80 ??)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Karell
Kontaktovat uživatele:

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od Karell »

Ano, to je v SETUPu možné změnit, buď že ti nabízí sám hvězdy pro provedení star alignment a nebo že nabídne celý seznam a ty v něm potom listuješ a hledáš potřebnou hvězdu.
pepe30

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od pepe30 »

diky moc  za rady ,vyskusam to ;)
pepe30

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od pepe30 »

Tak uz mozem z istotou povedat ze som nasiem problem.
Napojil som druhy rucny ovladac a ono to ide :D :D.
Doteraz som mal na ruc.ovladaci verziu 3.27 (s dakou chybou)a preto to blbnutie montaze. Dnes pri mesiaciku som napojil ovladac s verziou 3.26 a vsetko je v starych kolajach.
Skusal niekto uz stiahnut najnovsiu verziu SYSCAN FIRMWARE V3.32 ?Dost by ma zaujimalo ako funguje ci nema dake muchy?
Dakujem vsetkym za ochotu a rady :)
stZ

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od stZ »

Mouchy nevim, ale uz to neukazuje H.A. Ukazuje to ten druhy udaj, tak jsem dal zpet starsi FW.
pepe30

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od pepe30 »

Cital som ze ta nova verzia ma funkciu na precizne ustavenie montaze na polarku,tak mozno preto HA neudavaju?
KaPr

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od KaPr »

Vazeni, protoze jsem asi stupidni a nechci riskovat a nemam uz trpelivost prohledavat donekonecna web (casova tisen) mam na vas tento dotaz. Mam NEQ6 Pro, modifikovanou webkameru VESTA, k dispozici bud desktop PC (XP) s paralel portem, serial portem a USB nebo laptop pouze s USB. Chci s pomoci webky delat autoguiding. Ma nekdo takovou konfiguraci ? Nasel jsem nekolik moznych konfiguraci (EQMOD, prime spojeni, pres optocleny, reseni Martin Myslivec ...) jak to vse propojit, ale uz se v tom prestavam orientovat. Pomuze nekdo s jasnym a primocarym popisem jak to vse propojit ? Ma nekdo takovou konfiguraci ? Diky, KaPr
KaPr
peto

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od peto »

To KaPr:

ak nevadi anglictina, tak rychly navod je aj tu: http://www.rkblog.rk.edu.pl/w/p/how-guide-mount-phd/

staci software http://www.stark-labs.com/phdguiding.html

KaPr

EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek od KaPr »

To Peto:

Diky,
Takze to chapu ted tak, ze webka se normalne pripoji na PC, tak jako kdyby se s ni delali solo snimky, montaz (SynScan) handle se spoji s PC pres RS232 (timto http://www.teleskop-express.de/shop/pro ... Meter.html) a nalouduje se PHD ?
KaPr
KaPr
Odpovědět