po dlouhé době jsem se opět přihlásil na zdejší fórum. Je tomu spoustu let, co jsem se také okrajově zajímal o astronomii, ale osud tomu tenkrát chtěl jinak a až dnes se opět obracím s možná nelehkou otázkou.
Jsem studentem Univerzity Hradec Králové a mám za sebou úspěšné studium Bc. oboru Fyziky.... Nyní se pokouším o Mgr. a přemýšlím o tématu Diplomové práce. Napadla mě jedna myšlenka. Jelikož se zajímám o fotografování a již jsem zkoušel fotit hvězdnou oblohu pomocí digitální zrcadlovky, tak jsem přemýšlel, že bych zkusil nafotit sérii fotografii nějaké planety a poté se zabývat jednak modelací pohybu a také odečtením a výpočtem parametrů pohybu z těch fotografií. Dostal jsem tip, že to zde již někdo řešil, ovšem je to zřejmě nějaká doba a vyhledávání zrovna moc nefunguje.
Moje myšlenka na diplomku má hlubší ideu, ale tu si zatím ponechám pro sebe, jen by mě zajímal váš názor.
Dříve jsem vlastnil jednoduchý zrcadlový dalekohled, nyní mám pouze triedr a tak mě napadlo, že bych zkusil koupit obyčejný "lidskop" a pomocí zrcadlovky zkusit nafotit detailnější fotografie, ale nevím, zda je to realizovatelné.
Děkuji za konstruktivní odpovědi.