Redukcie

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Odpovědět
Squirl

Redukcie

Příspěvek od Squirl »

Potreboval by som poradit. Mam dalekohlad Celestron C4R a fotak olympus E 410. Nejako som z tych redukcii a T-adapterov jelen vie mi niekto poradit co presne potrebujem? Dik
Leneas

Redukcie

Příspěvek od Leneas »

Dobry den!
Taky bych se pripojil do otazky jak to je s temi T adaptery, kolik typu jich je treba pripojit na zrcadlovku. Pak bych se taky rad zeptal jak zrcadlovka ostri kdyz nema objektiv jenom to krouzek?
Mam Nikon d80 a Sky-Watcher (Synta) SK1309EQ2. Dekuji!

Tak abych to jeste upresnil nasel jsem na jednej strankach par krozuku o kterych pisou:
1) Mezikroužek mezi T2 závitem a SRL (zrcadlovkou). Nutno specifikovat typ fotoaparátu (Canon, Minolta, Nikon, Pentax, Zenit/Praktica,...)

2) Základní mezikroužek pro digitální fotografii (DT-I standard). Redukce z T2 na M37 např. Nikon.

Jde o to ze nevim jestli potrebuju oba nebo staci jen jeden.
Prazan
Věk: 50

Redukcie

Příspěvek od Prazan »

to Leneas: Předně vítej na fóru. Osobně bych Ti doporučil nejdřív trochu toho studia. Nevím přesně, co očekáváš od focení zrcadlovkou v primárním ohnisku takto dlouhého objektivu. Na focení objektů hlubokého vesmíru to nebude - na to nemáš dostatečně tuhou montáž a nutnost pointace je naprosto jistá. Pokud nemáš pohon k montáži, postrádá to jakýkoli smysl. Proto bych žádný adapter pro připojení těla zrcadlovky k dalekohledu nekupoval. Pomocí Tvé techniky půjde s (drobnými?) obtížemi fotit Měsíc a snad i planety - nejlépe afokálně pomocí nějakého kompaktu nebo projekcí na čip nějaké kamerky.
Vyzkoušej to nejprve na Měsíci - pokud nemáš kompakt, pokus se o to zrcadlovkou. Prostě objektivem vyhledej obraz Měsíce za okulárem při malém zvětšení a zkus fotit. Sám uvidíš, na jaké problémy narazíš už při takto jednoduché metodě. Zkus vydržet a jít postupně. Jsem si téměř jistý, že T-kroužek bys neuživil a investované peníze by šly využít lépe.
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
juz

Redukcie

Příspěvek od juz »

Ahoj, připojuji se do diskuse na toto téma. Mám teď EOS 1000D, chci vyzkoušet s dalekohledem. Teď mám Lidlskop 70/700, vím, že ta kombinace na to není, ale v budoucnu budu chtít upgradovat. Prostě se to teď chci naučit + techniku zpracování snímků atd. Pak uvidím, co dál.
Takže mě zajímá redukce Canon EOS na 1,25".
Na Aukru bývá občas EOS->M42, pak by to znamenalo sehnat M42->1,25" - Kde se dá sehnat? Pak jsem viděl (např. Supra) redukci EOS->2", možná taky existuje na 1,25, ale na to, že je to kus výlisku mi připadá cena astronomická. Jsou ještě jiné možnosti?
K foťáku mám přední krytku na tělo, ta jde pevně nasadit, nezkušel někdo na ní připevnit (pevně, kolmo, v optické ose) "něco", co má průměr 1,25"? - omlouvám se za ten námět na bastl.
A pokud budu pořizovat větší dalekohled, tak aby byla redukce ( aspoň její část) použitelná.
MilAN
Věk: 77

Redukcie

Příspěvek od MilAN »

Koupíš redukci Canon/T2  a T2/ 1 1/4". Pokud ti to bude někdo vyrábět, vyjde to dráž, než koupit.Neí tožádný výlisek, jak jsi psal, bez soustružení a frézování se neobejdeš.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Konihlav
Kontaktovat uživatele:

Redukcie

Příspěvek od Konihlav »

Odpovědět