oprava stativu
oprava stativu
Dobré odpoledne, obracím se na uživatele tohoto fóra s prosbou o radu. Včera mi tak trochu odešel do věčných lovišť stativ. Jde o starý dřevěný zeměměřičský stativ, u kterého praskl na konci jedné nohy litinový díl (koncovka s osami), kterým je noha uchycena k plošině pro upevnění montáže. Takže je montáž invalidní a já :'(. Nevíte někdo, kde by šlo náhradní díl koupit, případně nechat stativ opravit? Je to stativ dost letitý, typ neznám. Nebo jde litina nějak svařit? Díky za každou radu. P
oprava stativu
V Ostravě je v Mariánských Horách malý fotoobchůdek, kde tyto stativy mají. Průměrně stojí tak okolo 500 kč, takže se možná vyplatí koupit nový (nicméně už použitý), než to nějak spravovat. Nebo můžeš z koupeného použít poškozený díl.
Nebo se zeptej, třeba tam bude mít nějaký rozebraný, má tam neuvěřitelné množství různého haraburdí.
prukajda napsal: Dobré odpoledne, obracím se na uživatele tohoto fóra s prosbou o radu. Včera mi tak trochu odešel do věčných lovišť stativ. Jde o starý dřevěný zeměměřičský stativ, u kterého praskl na konci jedné nohy litinový díl (koncovka s osami), kterým je noha uchycena k plošině pro upevnění montáže. Takže je montáž invalidní a já :'(. Nevíte někdo, kde by šlo náhradní díl koupit, případně nechat stativ opravit? Je to stativ dost letitý, typ neznám. Nebo jde litina nějak svařit? Díky za každou radu. P
Nebo se zeptej, třeba tam bude mít nějaký rozebraný, má tam neuvěřitelné množství různého haraburdí.
prukajda napsal: Dobré odpoledne, obracím se na uživatele tohoto fóra s prosbou o radu. Včera mi tak trochu odešel do věčných lovišť stativ. Jde o starý dřevěný zeměměřičský stativ, u kterého praskl na konci jedné nohy litinový díl (koncovka s osami), kterým je noha uchycena k plošině pro upevnění montáže. Takže je montáž invalidní a já :'(. Nevíte někdo, kde by šlo náhradní díl koupit, případně nechat stativ opravit? Je to stativ dost letitý, typ neznám. Nebo jde litina nějak svařit? Díky za každou radu. P
oprava stativu
prukajda napsal: ...Nebo jde litina nějak svařit? Díky za každou radu...A urcite je to liatina? U stativu by som predpokladal nejaku hlinikovu zliatinu. Liatina sa zvaruje len velmi velmi tazko. Skoda. Pred dvoma mesiacmi som mal v ruke podobne stativy, ktore mali vacsinou pokazene nohy. Vzdy by sa dala najst nejaka dobra a pouzit.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
oprava stativu
To Koca: V Ostravě je v Mariánských Horách malý fotoobchůdek... Můžeš, prosím, dát podrobnější informaci, kde to je? Do Ostravy sem tam jedu, tak bych na to kouknul.
To FunTomas: Možná to vážně litina není ale nějaká slitina hliníku či něco takového ...
Díky za odpovědi. P :hi:
To FunTomas: Možná to vážně litina není ale nějaká slitina hliníku či něco takového ...
Díky za odpovědi. P :hi:
oprava stativu
Ak je to zliatina hliníka, potom by to mohli skúsiť opraviť v pneuservisoch. V tých lepšie vybavených majú zariadenia, ktorými dokážu opraviť drobné poškodenia na zliatinových diskoch. Za pokus by to stálo. Keď sa nepodarí, noha je tak či tak len do šrotu a treba zohnať novú. Hliník sa síce zvaruje ťažko ale určite lepšie ako liatina.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
oprava stativu
Vlastním nejspíš stejný stativ (východo německý výrobek určen pro geodézii) a ten má bodce vyrobené ze slitiny hořčíku a to svařit nepůjde. Lepší je sundat i ostatní dvě nohy a nechat si vyrobit tři nové jednoduché, stejné bodce.
oprava stativu
prukajda napsal: To Koca: V Ostravě je v Mariánských Horách malý fotoobchůdek... Můžeš, prosím, dát podrobnější informaci, kde to je? Do Ostravy sem tam jedu, tak bych na to kouknul.
Pokud pojedeš směrem od svinovského nádraží do centra tramvají, tak vystoupíš na stanici Hulváky (tak nějak), a budeš pokračovat ve směru jízdy tramvaje po pravé straně cca 100m. Na rohu baráku je vchod do obchůdku (nemůžeš minout).
Pokud si vzpomínám, tak většinou má dopoledne zavřeno a otvírá až po 12:00h.
Před 14 dny jsem u něho dva geodetické stativy viděl.
Pokud pojedeš směrem od svinovského nádraží do centra tramvají, tak vystoupíš na stanici Hulváky (tak nějak), a budeš pokračovat ve směru jízdy tramvaje po pravé straně cca 100m. Na rohu baráku je vchod do obchůdku (nemůžeš minout).
Pokud si vzpomínám, tak většinou má dopoledne zavřeno a otvírá až po 12:00h.
Před 14 dny jsem u něho dva geodetické stativy viděl.
oprava stativu
Díky šlechetný zachránče.... P