Z bílé svítilny červenou?
urcite uz nekdo z vas zkousel "predelat" bile svitici svitilnu na cervenou a me by zajimalo, jake materialy (lidove receno "matrialy") jste pro zmenu barvy svetla pouzili? Neuvazuji pripady nahrazeni bilych LEDek cervenymi. Hodlam v tomto ohledu trochu experimentovat a tak by me zajimalo co funguje nejlepe (jestli neco), abych mohl zacit z opacneho konce a posleze dojit k jiz osvedcenemu zaveru 

Pouzil jsem cervenou folii 

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
Cerveny papir, cervenou folii, vicko od Coca-coly, hadr (tusim ze to byly stare cervene trenyrky), cerveny lihovy fix...
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Konihlav napsal: urcite uz nekdo z vas zkousel "predelat" bile svitici svitilnu na cervenouV Army shopech jsou k dostání vojenské baterky kde si lze navolit 3 filtry mimojiné také červený. Když nosím věci potmě k pevnému stanovišti na zahradě svítím si bez filtru na cestu, při pozorování (pokud se potřebuji na něco podívat) mám zařazen červený filtr.
no ja dost dobrou (zatim funguje) celovku mam, za par supu objednanou z hong kongu - tj. made in china, poor build quality vcera jsem ji zkousel a je to super, jenom sviti jen bile :-/ takze to chcu nejak "poresit" ;D
Já na obečejnou baterku přilepil za předu červený kryt na tekové ty svíčky na hrob. Průměry odpovídaly. Takto "zbastlené" červené světlo mým účelům zcela vyhovuje. 

Newton 200/1000 (2x), 114/900; montáže EQ-6, EQ-5, EQ-3; triedr 10x50; triedr WO 8x42; Astronomik UHC; Celestron SkyScout
Předělával jste si někdo čelovou svítilnu na červenou? Přemýšlím, že bych vyměnil ledky za červené nebo použil nějakou červenou folii jako ladis....co bude nejlepší?
Nenašel jsem totiž nikde prodávat čelovku s červeným světlem. Kdyby někdo o něčem věděl, dejte pls vědět.
Nenašel jsem totiž nikde prodávat čelovku s červeným světlem. Kdyby někdo o něčem věděl, dejte pls vědět.
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
ja jsem jeste zvazoval nasadit cerveny kondom, ale nejak jsem po ruce zadny nemel (teda cerveny ne) ;D
Chef napsal: Předělával jste si někdo čelovou svítilnu na červenou? Přemýšlím, že bych vyměnil ledky za červené nebo použil nějakou červenou folii jako ladis....co bude nejlepší?
Nenašel jsem totiž nikde prodávat čelovku s červeným světlem. Kdyby někdo o něčem věděl, dejte pls vědět.Až se dostanu na MAČ tak ti červenou folii přinesu
jinak v reklamkách, kde dělaj řezanou reklamu tak zbytky pod A3 se vyhazují - jsou již dál nepoužitelné
Každoročně vozím na DsD roličku zbytku na svítilny dětí aby při hrách nerušili
Nenašel jsem totiž nikde prodávat čelovku s červeným světlem. Kdyby někdo o něčem věděl, dejte pls vědět.Až se dostanu na MAČ tak ti červenou folii přinesu
jinak v reklamkách, kde dělaj řezanou reklamu tak zbytky pod A3 se vyhazují - jsou již dál nepoužitelné
Až se dostanu na MAČ tak ti červenou folii přinesu
Tak to ti budu moc vděčný:-))
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
Čelovku s bílým nebo červeným světlem mají zde:
http://shop.emos.cz/zbozi/1441043100-ce ... x-ruda-led
Není drahá a funguje dobře. Také mají gelové akumulátory a nabíječku k tomu za velmi slušné ceny
Není drahá a funguje dobře. Také mají gelové akumulátory a nabíječku k tomu za velmi slušné ceny

Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

dvader napsal: Čelovku s bílým nebo červeným světlem mají zde:
Není drahá a funguje dobře. Také mají gelové akumulátory a nabíječku k tomu za velmi slušné ceny :)Díky za tip:-)
Není drahá a funguje dobře. Také mají gelové akumulátory a nabíječku k tomu za velmi slušné ceny :)Díky za tip:-)
Chtěl bych jen upozornit, že tyto čelovky, pokud je neupravíte a nesnížíte jas odporem, svítí sice červeně, ale oslňují zrovna tak, jako bílé a adaptace na tmu je pryč. Zvláště to ocení vaši kamarádi, kteří zrovna nepotřebují svítit a pozorují.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
MilAN napsal: Chtěl bych jen upozornit, že tyto čelovky, pokud je neupravíte a nesnížíte jas odporem, svítí sice červeně, ale oslňují zrovna tak, jako bílé a adaptace na tmu je pryč. Zvláště to ocení vaši kamarádi, kteří zrovna nepotřebují svítit a pozorují.Dobrá připomínka. Ještě to zvážím a možná si nakonec vyrobím nějakou svítilnu sám:-) Vystudoval jsem elektro-průmku, tak snad něco ještě ubastlím...

MilAN napsal: Chtěl bych jen upozornit, že tyto čelovky, pokud je neupravíte a nesnížíte jas odporem, svítí sice červeně, ale oslňují zrovna tak, jako bílé a adaptace na tmu je pryč. Zvláště to ocení vaši kamarádi, kteří zrovna nepotřebují svítit a pozorují.To máš naprostou pravdu. Taky se chystám něco udělat s jasem - ale ne napevno ale potenciometrem aby se dal jas regulovat...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis