Anketa - jaká používáte SW planetária?
Anketa - jaká používáte SW planetária?
Ze zvědavosti dělám tuto anketu...
Pokud jich používáte více, zaklikněte to nejpoužívanější.
Pokud používáte takové, které není ve výčtu, zaklikněte jiné a sem do textu napište jaké.
Díky!!
Pokud jich používáte více, zaklikněte to nejpoužívanější.
Pokud používáte takové, které není ve výčtu, zaklikněte jiné a sem do textu napište jaké.
Díky!!
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
- Tomáš Grygarčík
- Věk: 37
- Kontaktovat uživatele:
Re: Anketa - jaká používáte SW planetária?
Cartes du Ciel (SkyChart, "CdC") sice není planetárium, nýbrž plánovač pozorování, avšak já jej jako planetárium směle používám.
SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
Také používám Cartes du Ciel.
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodl jsem se pro czsky.cz protože je jedním ze tří, co používám nejčastěji. a nedokážu říct, které víc.
U mě tedy zhruba na třetiny czsky.cz / Stellarium a Guide 9, projectpluto.com (kdysi jsem zakoupil na DVD a nějak sem si zvykl, má některé výhody).
V terénu omezeně SkySafari (dnes méně, montáž už ovládám ASIAirem) a tedy i zmíněný ASIAir a jeho mapa.
U mě tedy zhruba na třetiny czsky.cz / Stellarium a Guide 9, projectpluto.com (kdysi jsem zakoupil na DVD a nějak sem si zvykl, má některé výhody).
V terénu omezeně SkySafari (dnes méně, montáž už ovládám ASIAirem) a tedy i zmíněný ASIAir a jeho mapa.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Omlouvám se za to chybějící CdC...
To mi bohužel nějak vypadlo - teď už to tam nepřidám, vynulovaly by se již zadané odpovědi.
To mi bohužel nějak vypadlo - teď už to tam nepřidám, vynulovaly by se již zadané odpovědi.
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
Celestron SkyPortal
APM 82-45 SD APO, APM UFF 18 a 10 mm, Baader Morpheus 12,5 a 6,5 mm, Sky Rover Banner Cloud 10x42 APO, Nikon EDG 8x32
- palkog
- Věk: 32
- Kontaktovat uživatele:
Hlavne SkytechX. A na tlac map este SkyMap Pro a Megastar. Na mobile potom Sky Safari.
Web, Astrofotky
- SW 200/1000, SW ED 72/420, Coronado PST
- EQ-5Pro, StarAdventurer
- Canon 600D, 6D, ASI224MC, Neptune-C II
- 18-55mm, 28-80mm, Tamron 70-300mm, Zeiss Pancolar 50mm, Zeiss Sonnar 180mm, Takumar 135mm; Samyang 8mm fisheye, 14mm, 20mm, 500mm
To je vlastně ořezané SkySafari, akorát s logem Celestronu...
Používám CdC někdy i SkyTech, tak jsem volil jiné.
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
Používám hlavně jen to, co lze zařadit mezi "jiné".
Myslím, že výběr byl udělaán hlavně jen s ohledem na viziuální pozorování.
Myslím, že výběr byl udělaán hlavně jen s ohledem na viziuální pozorování.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Ano Milane, to souhlasí…
Myšlenka mne napadla v souvislosti s novou verzí SkySafari a to je SW v podstatě jen pro nás vizualisty.
Myšlenka mne napadla v souvislosti s novou verzí SkySafari a to je SW v podstatě jen pro nás vizualisty.
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Za mne ta anketa je s odpuštěním k prdu, když tam nejde zaškrtnout víc možností. Pak to nemá vypovídající hodnotu. Někdo používá dva tři programy a který víc je irelevantní (někdo používá třeba dva stejně).
Mám mj. Redshift (https://redshiftsky.com/redshift-9/), ale často ho nepoužívám.
Mám mj. Redshift (https://redshiftsky.com/redshift-9/), ale často ho nepoužívám.
Bohužel ten modul ankety, který tu je, není úplně ideální:
- nelze dodatečně doplňovat možnosti bez vynulování ankety
- pokud je možné zaškrtnout více odpovědí, nelze zjistit, kolik uživatelů odpovědělo
Proto jsem dal jen jednu možnou odpověď, aby bylo zřejmé, kolik lidí odpovědělo…
- nelze dodatečně doplňovat možnosti bez vynulování ankety
- pokud je možné zaškrtnout více odpovědí, nelze zjistit, kolik uživatelů odpovědělo
Proto jsem dal jen jednu možnou odpověď, aby bylo zřejmé, kolik lidí odpovědělo…
SkytechX (v mobilu Stellarium).
- Honza Ebr (honza42)
Já primárně používám SkyMap a asi budu dokud to půjde. Ono je to prostě tak, že jak se člověk něco naučí používat poslepu, tak je všechno, co je trochu jiný, prostě hrozně neefektivní. Když si potřebuju rychle napsat nějakej efektivní kód, taky ho napíšu v Pascalu!
Ale na mobil sem si pořídil Stelarium - zatímco na počítači mi to přijde trochu nesmyslně načančaný, tak na tom mobilu to funguje fantasticky. Moje cesta teda byla, že jsem dlouho pouříval papírový mapy, pak jsem chvíli zkoušel CzSky, který mi přišlo jako obrovskej krok dopředu, ale pak mi někdo ukázal to mobilní Stelarium, který řešilo všechno, co mi na ovládání CzSky dělalo potíže.
Ale na mobil sem si pořídil Stelarium - zatímco na počítači mi to přijde trochu nesmyslně načančaný, tak na tom mobilu to funguje fantasticky. Moje cesta teda byla, že jsem dlouho pouříval papírový mapy, pak jsem chvíli zkoušel CzSky, který mi přišlo jako obrovskej krok dopředu, ale pak mi někdo ukázal to mobilní Stelarium, který řešilo všechno, co mi na ovládání CzSky dělalo potíže.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S