Zařízení již není v prodeji a s omezenou podporou. Mohu přidat i velké kufry na jeho transport. Jeho parametry jsou zde: https://www.astroshop.eu/telescopes/mea ... to/p,25179
Stále jsem měl problémy s jeho složitým zarovnáváním a jsem až příliš amatérský astronom, abych se tím prokousal.
Nemám představu o jeho aktuální ceně a tak můžete nabídnout za kolik sestavu odkoupíte. Důvod prodeje - kupuji si novou sestavu https://www.astroshop.eu/telescopes/ome ... 00/p,55124
na mnohem lepší montáži.
Telescope ACF-SC 356/2848 UHTC Starlock LX850 GoTo
Telescope ACF-SC 356/2848 UHTC Starlock LX850 GoTo
Prozatím úplný amatér.
Re: Telescope ACF-SC 356/2848 UHTC Starlock LX850 GoTo
Predsa len mi nedá, aby som sa neopýtal: Pod "zarovnávaním" myslíte kolimáciu?
To úplně ne. Spíš polární zarovnání. Všechno jede dobře. Když zadám objekt, tak Starlock najde nejbližší jasnou hvězdu. Přesně ji zaměří do středu kamery a pak jde na cíl a ten není uprostřed a někdy i mimo obraz. Netuším, kde by tam mohla být nějaká chyba, když to tu nejbližší hvězdu najde úplně přesně.
Prozatím úplný amatér.
Ahoj, problém, který zde popisujes není vecí montáze ale jejiho polarniho ustaveni a star alingmentu. Pokud si myslis, že koupís dalekohled za 700k a jeho paralaktickou montáž i tak blbe ustavis, bude ti najizdet stejne jako ten za 400k, ktereho se ted zbavujes...delat alingment na jednu hvezdu, kdyz pak prejedes pres pul oblohy taky neni uplne nejlepsi, vetsinou se pomoci rucky dela treba na 2/3 hvezdy napříč oblohou. pokud pouzivas kameru, asi by ani nebyl takovy problem propojit s pocitacem i montaz a pak pomoci astrometrie synchronizovat montaz podle toho kam kouka kamera a nasledne dojed do požadovaneho pole. ale proti gustu, 10mikron je preci jen jinde i technologicky. nicmene aby to pro tebe zase nebyly vyhozené peníze a nekupoval si pak dalekohled za milion a pul 

Samozřejmě toho nepohodlí bylo mnohem více.
Prozatím úplný amatér.
Skús vyradiť tú hviezdu a choď priamo na objekt .To znamená zruš v nastavení High precision.Možno už tá hviezda je nesprávna.
Naposledy upravil(a) Pablo dne 16. 03. 2025, 10:50, celkem upraveno 1 x.
Bresser N150/750 ,Ref.102/600,iEXOS-100 PMC-goto Wifi ,Omegon veLOX 178C Color, SV Bony 305,Seestar S30
Co myslíš tím polárním zarovnáním ?
Buď mluvíme o polárním ustavení a nebo o úplně něčem jiném , a to je alignment na 1 hvězdu .A polární ustavení montáže ti žádný automatický proces neudělá, maximálně vyhodnotí a nasměruje.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
-
Mel jsem 8" LX200 i 12" LX600 a zakladem bylo upgradovat rucku na StarPatch a pouzivat ustaveni na 2 nebo 3 hvezdy. Fungovalo to naprosto bezchybne. LX600 mel stejny StarLock jako LX850. Po case jsem koupil lepsi system spojky (Peterson Engineering) protoze ty treci utahovaky mely tendenci se povolovat a mel jsem i jejich vetsi visual back "eye opener".
Nicmene do prehrani rucky (Autostar II) to bylo fakt nespolehlivy. StarPatch pouziva hodne lidi a je vyborny.
Konstrukcne ten dalekohled neni vubec spatny ale na foceni uplne neni a rozhodne ne bez klinu. Na vizual super. Zbavil jsem se ho primarne kvuli hmotnosti protoze dostat to na azimutáni klin i v nejnizsi poloze stativu bylo nad me sily.
Dal bych tomu sanci s tim StarPatchem - fakt to byla velka zmena.
Prechodem na RC narazite na uplne jine problemy, ktere se SC nebyly - treba nutnost castejsi kolimace, srazeni vlhkosti na zrcadle apod. Mam ted cassegrain bez korekcni desky (nahore na konci tubusu neni sklo) a vim o cem mluvim - kazde ma sve pro a proti ale kdyby to slo, hned ho vymenim za schmidku.
Nicmene do prehrani rucky (Autostar II) to bylo fakt nespolehlivy. StarPatch pouziva hodne lidi a je vyborny.
Konstrukcne ten dalekohled neni vubec spatny ale na foceni uplne neni a rozhodne ne bez klinu. Na vizual super. Zbavil jsem se ho primarne kvuli hmotnosti protoze dostat to na azimutáni klin i v nejnizsi poloze stativu bylo nad me sily.
Dal bych tomu sanci s tim StarPatchem - fakt to byla velka zmena.
Prechodem na RC narazite na uplne jine problemy, ktere se SC nebyly - treba nutnost castejsi kolimace, srazeni vlhkosti na zrcadle apod. Mam ted cassegrain bez korekcni desky (nahore na konci tubusu neni sklo) a vim o cem mluvim - kazde ma sve pro a proti ale kdyby to slo, hned ho vymenim za schmidku.
— Sharpstar SCA260, APM LZOS 105/650, ASI 2600MCPro, AsiAir Pro, AM5 ---
Možná by bylo dobré říct, že teleskop s EQ montáží, ať bude za 15K, 150K, 500K nebo jiný nesmysl, tak bude VŽDY POTŘEBOVAT POLÁRNÍ USTAVENÍ!! Tedy prodávat dalekohled proto, že neumím ustavit montáž na polárku a doufat, že s jiným kusem to budu umět je děsivě naivní. Doporučím doplnit si znalosti a schopnosti co ovládají 10-ti leté děti v astronomických kroužcích a neprodávat nádherný teleskop a užít si vše co nabízí.
Pavel Štěpina
T: +420 773 978 125
B: 223169305/0600 | MONETA
T: +420 773 978 125
B: 223169305/0600 | MONETA