Na trhu se objeví nová verze dalekohledu DWARF III a ta konečně začíná vypadat zajímavě. Průměr objektivu má už trochu použitelnější, než původní model a má výrazně lepší senzor, který používá Vespera II. Jsem na to zvědav. Jeden uživatel CN udělal srovnávací tabulku, rozlišení DWARF II je v bin modu 2x2, který se musel využívat pro rozumnější kvalitu snímku. Dalekohledy DWARF jsou fajn i na pozorování přírody a je to celkem zajímavá koncepce, která bude umět i EQ mód. Uživatelé se starší verzí zvládli i astrofoto, které bude u nového dalekohledu výrazně lepší.
1. Expozice 60s široké pole 51° a 30s klasické pole 3.4°. Maximální počet subexpozic do stacku je 999.
2. Přístroj bude dělat mozaiku
3. Vestavěná baterie 10 Ah.
4. Tři integrované filtry - klasický UV/IR, pak Dual Band a IR pass.
5. Integrovaná karta EMMC 128 GB
7. Ovládací aplikace s planetáriem
Konečně je k dispozici specifikace integrovaných filtrů. Šířka pásma (FWHM) pro Hα je přibližně 15±3 nm a pro OIII je přibližně 30±3nm. Soubory lze ukládat do JPEG, FITS, TIFF a PNG.
Přílohy
Snímek obrazovky 2024-05-30 v 18.29.18.png (103.77 KiB) Zobrazeno 7135 x
Původní Dwarf 2 mě vůbec s jeho web kamerou neoslovil, ale tohle už je pěkná kamera s vysokou QE a citlivostí v Halfa. Bude hodně záležet na tom, jak výrobce zpracuje snímky, ale co jsem četl by to mohlo být velmi dobré. Rozhodně má výrazně lepší kameru než Seestar.
Tohle vypadá dost zajímavě, opravdová ultralehká transportní sestava. I to použití za dne na zvířátka je na dovolenou asi super.
Až to někdo pořídíte, zajímalo by mně zda se to dá taky připnout na paralaktiku jako druhý dalekohled a fotit bez trackingu.. Posadil bych si to k Takahashi s L nebo Ha filtrem a fotil na to RGB barvu.. Vypadá to, že pole je +/- shodné s 330mm+ASI294M..