Hledá se sponzor

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
MayJ
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Hledá se sponzor

Příspěvek od MayJ »

Dobrý den,
vzhledem ke zvyšujícímu se zájmu o veřejné pozorování a vedení dětského kroužku astronomie v mém mém městě jsem se rozhodl touto cestou oslovit sponzory na realizaci tohoto projektu.

Asi každý rodič nerad vidí své děti, jak jsou od rána do večera "přilepeni" k mobilům, tabletům a počítačům, což je ještě ta lepší varianta, než je např. posedávání v hospodě a jiné horší věci. Proto jsem se rozhodl zpřístupnit svojí pozorovatelnu pro širokou veřejnost a zřídit astronomický kroužek, který by zvýšil zájem o astronomii, zejména u dětí.
Bohužel nedisponuji potřebnou technikou k realizaci tohoto projektu a tímto jsem se rozhodl zřídit soukromou sbírku, která by pomohla k tomuto účelu.
Jakákoliv částka je užitečná, kdokoliv by měl poté možnost navštívit hvězdárnu a zúčastnit se pozorování. Veškeré příjmy z této sbírky by byly použity výhradně k pořízení astro techniky a transparentnost pořízení vybavení by byla k nahlédnutí a zaručena.

Pro případné sponzory jen zřízen účet:
5570595053/0800

Za jakoukoliv částku budu vděčný.

Tomáš Matoušek
MilAN
Věk: 76

Re: Hledá se sponzor

Příspěvek od MilAN »

Podle mě je to jednoznačně cesta do pekel.
Myslím, že jsi už na svůj koníček protočil určitě více jak 1/2 mega, ta že pro nějaký kroužek je to víc než bohaté vybavení pro jakoukoliv činnost.
Vše, co takto pořídíš, bude jen tvoje, jsi v tom jedniný právní subjekt. Taže pro jakopukoliv bohulibou činost je v tomthle případě potřeba založit nějakou právní subjektivitu, která bude spravovat finance a majetek.
V obou případech to ale vidím stejně- viz první věta.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
hades
Věk: 42

Příspěvek od hades »

Plně souhlasím s MilAnem, toto rozhodně nechceš dělat jako soukromá osoba. Koleduješ si o pořádný pr*ser.
A jen tak na okraj:
MayJ píše: 18. 08. 2024, 11:41 Asi každý rodič nerad vidí své děti, jak jsou od rána do večera "přilepeni" k mobilům, tabletům a počítačům...
Je na každém rodiči, co svému dítěti dovolí. A pokud mu dovolí trávit čas se smartphonem/tabletem/počítačem, je to především selhání těchto rodičů. Udivuje mě (no vlastně ani moc ne :roll: ), jak spoustu rodičů trápí to, že jejich děti sedí přilepené k obrazovkám. A téměř nikdo z nich si neuvědomuje, že to právě oni za to můžou...
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Zbych
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbych »

Jako soukromá osoba to zůstane soukromé osobě. Musíš založit spolek (dříve občanské sdružení) - tedy nějaký právní subjekt, pak můžeš žádat třeba i obec, firmy... Prostě činnost právně "zlegalizovat" a pak tím budeš mít otevřené dveře na dary a dotace. Co znám, každá větší obec přispívá prospěšným spolkům.
dvader
Věk: 59

Příspěvek od dvader »

A další důvod jsou pravidla a požadavky, které musíš splňovat a dodržovat při práci s dětmi a mládeží!
Pokud tam s nimi nebudou po celou dobu rodiče, budeš za ně zodpovědný ty a není to zase taková legrace, bohužel…
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
Pozdrav

Příspěvek od Pozdrav »

Nevidím dôvod dávať dokopy niečo drahé a za pár sto euro by som nechodil do rizika "verejnej zbierky". Keď ide len o popularizáciu a aktivitu pre deti, naozaj netreba utrácať veľké čiastky. Hocijaký 6 palcový dobson z bazáru ukáže na oblohe viac než dosť. Ak sú peniaze naozaj veľký problém, tak by som hľadal darcu s nepredajným poškodeným ďalekohľadom a závadu opravil, prípadne oželel nejaký škrabanec na optike.
Homer
Věk: 70

Příspěvek od Homer »

Tohle je běžné u všelijakých youtuberů, kteří vyzývají ke sponzorování jejich "tvorby" ať penězi nebo zasíláním movitých věcí ( nářadí, strojů do dílny atd. ). A nejen u nich.
Myslím, že ti si hlavy s nějakými oficialitami nelámou.
Já osobně bych touto cestou, ať je s regulacemi nebo bez nich, nikdy nešel a to z více důvodů.
Stanislavxyz

Příspěvek od Stanislavxyz »

MayJ: Mě by docela zajímalo, na co konkrétně (kupříkladu) potřebujete peníze? A teď to prosím nemyslím nikterak zle- pouze mě zajímá, co a jak dělají druzí a snažím se případně poučit z jejich chyb, či úspěchů. Astronomický kroužek nevedu a nejspíš ani nepovedu, ovšem přemýšlel jsem, co by to případně obnášelo a k realizaci takového úmyslu bych potřeboval pouze čas a prostor, přičemž prostor (rozumějte "klubovku", či tak něco) bych patrně dokázal opatřit velmi levně (rozumějte zadarmo). Dalekohledů pro tento účel vhodných bych měl několik a i kdyby ne, pořídil bych něco levného za své prostředky (a bylo by to moje a kroužku bych to pouze zapůjčoval).

Pozn.: Jité zkušenosti s prací s mládeží a v neziskových organizacích, či různých OS a podobných spolcích mám, též jsem organizoval či spoluorganizoval různé akce pro veřejnost, tedy nějaký vhled do problematiky by byl. Nicméně ano- často realizuji projekty (velmi) nízkorozpočtové (z nouze ctnost?) a když vidím jak mnohé subjekty natahují ruku, aby mohly vyvíjet činnost, tak se nestačím divit. Pozor- netvrdím, že je to Váš případ a neříkám, že je to nezbytně špatně, pouze se divím, protože podobných výsledků se dá často dosáhnout za zlomek prostředků.
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
Jirka247
Věk: 57

Příspěvek od Jirka247 »

Nejsem si úplně jistý ale u nás v DDM musí mít každý instruktor pedagogické vzdělání.
Minimum je Osvědčení pedagoga volného času.
Brát děti bez rodičů někam ven, si říká o průser.
Jirka247
Věk: 57

Příspěvek od Jirka247 »

I kdyby to bylo na vlastní pozorovatelnu. Nepřečetl jsem si původní záměr promiň.
Milan má pravdu.
Odpovědět