Pozorování a hudba??!!

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
Bíba75
Kontaktovat uživatele:

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od Bíba75 »

Ahoj kolegáčkové! :D
Jaký máte názor na pozorování spojené s hudbou?? :)Zkusil jsem to a je to fakt bomba!!
Bíba 75. ;)
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
Aja

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od Aja »

A co poslouchas? Songs of Distant Earth by bylo stylovy.. :)
Bíba75
Kontaktovat uživatele:

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od Bíba75 »

člověče i bít ale nohavica taky neník zahození!! :)
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
LbA

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od LbA »

Mno s hudbou pri pozorovani opatrne Pustite si nieco prijemne a rano budete mat otlaky od okularu alebo od klavesnice (podla toho ako pozorujete)
Ja preferujem rock aby som sa zahrial a tak... Priatelia ked pozoruju premenne hviezdy tak im tam vrieska kabat, AC/DC a podobni veseli ujovia ...
Raz som skusil drumnbass a ma hnali
A co sa tyka mojej oblubenej hudby a nielen pocas pozorovania? Kliknite na rebricek pod tymto textom a uvidite :)
VK

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od VK »

Já jsem někde slyšel - ale je to z neověřeného zdroje - že všichni astronomové jsou zároveň hudebníci: a to buď aktivně hrající (např. doc. RNDr. Zdeněk Mikulášek z Brna, jemu byl věnován i jeden televizní pořad, který byl jenom o hudbě) nebo to aspoň poslouchají a spíš více než méně.

Nevím, nakolik je to pravda. Já sám mám pravděpodobně velmi dobou paměť na melodie - stává se, že mnoho lidí označuje určitou melodii za "těžkou", přitom mě přijde úplně normální a pamatuji si ji i desítky let, ačkoli jsem ji slyšel jen jednou. Já nepotřebuji walkmana. Hudbu, kterou chci, si prostě představím. Ale já to zase tolik nepotřebuji, většina hudby, se mi jednoduše nelíbí. Naopak, když se pouští nějaká hudba, spíš mi to vadí, protože se soustředím na pomocí "ticha".

Znám jednu astronomku, která "trpí" amusií (přesněji řečeno, ona netrpí, to je jen medicínská terminologie). Nedokáže zazpívat správně ani nejjednodušší písničku, ačkoli slova si zapamatovat dokáže. Hudbu neposlouchá žádnou.

V. K.
Selene

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od Selene »

No tak ja nemám vôbec žiadny hudobný sluch (aspoň známy mi to vravia ;D), takže neviem čo je pravda na tom, že každý astronóm je aj hudobník ???
Hudbu pri pozorovaní ale počúvam--nie je nič romantickejšie ako pohľad na hviezdičky a pritom pustený November rain (i keď, ten dážď by som pri pozorovaní radšej nechcela ;))...Ale to podľa nálady. Mne sa hudba osvečila :-)
"Verejnosť často nechápe, čo za podujatie je veda. Mne to pripomína, akoby sme kráčali v Kolumbových šľapajách" Tod Lauer&&
Bíba75
Kontaktovat uživatele:

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od Bíba75 »

Já osobně mám taky rád při pozorování a při focení noční oblohy hudbu!Je to pro mě dost dobrej relax a pointace spojená s příjemnou hudbou je prostě lehčí!!To je moje zkušenost možná má někdo jiný názor!! :D
aquarius

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od aquarius »

S dalekohledem i bez, neposlouchám žádnou hudbu.
Murphyho zákon seeingu:     Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
michal.b

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od michal.b »

Zalezi na situaci - nekdy je nejlepsi poslouchat zvuky nocni prirody, uzivat si dokonaleho ticha nebo naopak naslouchat vetru prohanejicimu se po zasnezenych planich. Naopak nekdy si strcim pecky do usi a posloucham - vetsinou nejaky chillout (ale uz jsem pozoroval i pri primem prenosu z nejake tanecni party a taky to nebylo spatne )

Co nesnasim jsou opilecke hudebni vystupy sousedu (notabene kdyz si k tomu rozsviti venkovni svetla), to me vzdycky napadaji osklive veci >:(
Bíba75
Kontaktovat uživatele:

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od Bíba75 »

michal.b napsal: Zalezi na situaci - nekdy je nejlepsi poslouchat zvuky nocni prirody, uzivat si dokonaleho ticha nebo naopak naslouchat vetru prohanejicimu se po zasnezenych planich. Naopak nekdy si strcim pecky do usi a posloucham - vetsinou nejaky chillout (ale uz jsem pozoroval i pri primem prenosu z nejake tanecni party a taky to nebylo spatne )

Co nesnasim jsou opilecke hudebni vystupy sousedu (notabene kdyz si k tomu rozsviti venkovni svetla), to me vzdycky napadaji osklive veci >:(To já naštěstí kolem sebe sosedy nemám jen chalupáře který jezdí na chatu jen občas a když tak přijdou pozorovat se mnou!! :DTak že to mám v poho!! ;D
Miloš Žák
Věk: 45

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od Miloš Žák »

Ja mam kazde pozorovani, krome zimy, s hudbou. V blizkem okoli meho pozorovaciho stanoviste jsou 3 rybniky a tam zaby zpivaj snad celou noc :). Zatim se mi to libi. Je to takovy balzam na dusi po narocnem dni, sednout si k dalekohledu, prohlizet krasy nocni oblohy a uzivat si nadherny klid. Jen ty zaby kvakaji a kvakaji... :)
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
blackhaz

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od blackhaz »

A ja mam kazde pozorovani s kachnami protože je tam kachni farma. To bylo údiv vidět M11 the Wild Duck Cluster pod "Kva-Kva-Kva" celý noc. ;D Pardon za špatný čeština. :-[
My projects: http://trafyx.com/
css94381672

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od css94381672 »

VK napsal: Já jsem někde slyšel - ale je to z neověřeného zdroje - že všichni astronomové jsou zároveň hudebníciuvidíme :-)

(P.S. když na něco hrajete, hoďte prosím hlas i do ano i do ano, hraji i na hudební nástroj(e))

VK napsal: Ale já to zase tolik nepotřebuji, většina hudby, se mi jednoduše nelíbí.to já zas poslouchám vše od vážné přes pop až po dechovku ;D
Horal

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od Horal »

Zdravím,

osobně si reprodukovanou hudbu při pozorování nepouštím. Za celý den v práci, kdy jsem nucen poslouchat kolegy naladěné nejmenované komerční rádio se spoustou "rychlokvašek" toho mám tak akorát. A poslouchat noční klid je pro mě balzám na duši. ;)

Poslední dobou mi ale pozorování zpestřuje jakýsi, blíže neidetifikovatelný, zpěv, projevující se neustálým opakovaným Grrrr-Grrrr. Už jsem byl přesvědčen, že je to umělého původu, ale když jsem šel zdroj celonočního zpěvu za úsvitu po pozorování hledat, tak to najednou zmlklo jako bych to vyplašil. No a za půl hodiny to začlo znovu. Divný ???

Hudbu, tu dobrou, mám ale moc rád. Rád si poslechnu Pink Floyd, Smetanovu Mou vlast, Metalicu apod. To pak kolem mě rodina chodí po špičkách a nesmí mě rušit. ;D
Achernar

Pozorování a hudba??!!

Příspěvek od Achernar »

No, ja se muzikou zivim, tak tolik odpoved... A muj pradedecek, ktery se zas zivil astronomii a byl reditelem statni hvezdarny, byl zase vynikajici houslista, tak na tom nejspis neco bude...
"Srdce skutečného hvězdáře musí býti vždy přístupné kráse, neboť ta je hlavním znakem hvězdné říše" Jos.Klepešta
Odpovědět