Ahojte, ja som tu nová a chcem sa vás spýtať, aký je váš názor na neidentifikovateľný objekt, ktorý som videla 4. 11. 2005.
Bolo v Banskej Bystrici, okolo šiestej večer, hmla, alebo riedke mraky. Spolu s ďalšími členmi krúžku sme pozorovali voľným okom Mars, čiže sme hľadeli na východ. Potom sme si niečo všimli vpravo od Marsa, možno o 30° ďalej a o niečo nižšie. Boli to dva žiariace body, vzdialené od seba asi 2 stupne. Obidva sa rovnako rozžiarili, dosiahli asi -2 magnitúd a rovnako zhasli. Trvalo to len pár sekúnd a veľmi sa to podobalo na záblesk družice Irídium - ovšem, Irídium to nemohlo byť, lebo tie objekty boli dva a navyše vtedy žiadny irídiový záblesk nemal byť.
Fakt neviem, čo to bolo, budem vďačná, ak mi s tým pomôžete.
Neidentifikovateľný objekt na území SR
Eryn napsal: Ahojte, ja som tu nová a chcem sa vás spýtať, aký je váš názor na neidentifikovateľný objekt, ktorý som videla 4. 11. 2005.
Bolo v Banskej Bystrici, okolo šiestej večer, hmla, alebo riedke mraky. Spolu s ďalšími členmi krúžku sme pozorovali voľným okom Mars, čiže sme hľadeli na východ. Potom sme si niečo všimli vpravo od Marsa, možno o 30° ďalej a o niečo nižšie. Boli to dva žiariace body, vzdialené od seba asi 2 stupne. Obidva sa rovnako rozžiarili, dosiahli asi -2 magnitúd a rovnako zhasli. Trvalo to len pár sekúnd a veľmi sa to podobalo na záblesk družice Irídium - ovšem, Irídium to nemohlo byť, lebo tie objekty boli dva a navyše vtedy žiadny irídiový záblesk nemal byť.
A neni tam nekde pobliz letiste?
A neni tam nekde pobliz letiste?
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Nie je a zabudla som dodať - tie objekty sa vôbec nehýbali...
To je relativne, ze nehybali, ked take lietadlo leti k tebe alebo od teba, moze to klamat. Obcas tiez musim cumet na svetla lietadla tak 2-3 sekundy, aby som zistil, ci sa vobec hybu. Nevraviac uz o takom vrtulniku... Chcelo by to vidiet.