Po nějaké době jsem se probudil z letargie a začal jaem uvažovat o "domácké" konstrukci paralaktické montáže, typ dalekohledu jsem vypsal v záhlaví.
Jedná se o cca 50kg vážící přístroj, zaměřený na pozorování Slunce v terciálním a na deep-sky v sekundárním ohnisku.
Jelikož pro tento rozměr dalekohledu nelze montáž koupit (nebo jsem se nenarodil v dobré sociální vrstvě:-) a jelikož mám několik šikových známých, u kterých bych výrobu dokázal zaplatit, poraďte, jak byste můj problém řešili.
Pozorovací stanoviště pochopitelně mám, tudíž model "hlavního dalekohledu" soukromé pozorovatelny.
Rád bych si nechal místo na případnou digitalizaci dalekohledu a bohužel nemám žádné plány "novějších konstrukcí" a nehci budovat podle 60 let starých zdrojů.
Zoufám si a proto poraďte, možností bude jistě dost. Kdo máte plány, pošlete mi je, nebo poraďte jinak, budu Vám vděčný.
Říkám si, že jsem po 6 letech pozorování nabyl jistotu, že mě astronomie baví jako nikdy předtím,a že by to chtělo povýšit na lepší úroveň
Díky moc Vám všem!