Magellan wide angle FV=66 deg má niekto?
Zdravím všetkých..má niekto skúsenosti s týmito okulármi? cenovo vyzeraju dobre ...ale osobná skúsenosť je najlepšia,, rozhodujem sa ešte medzi nimi a Ultra wide LEW GoldLine FV=66 deg....dakujem
Tak jsem se díval na Ultra wide LEW GoldLine FV=66 deg, přesně tyto okuláry jsem měl a všichni je znají pod názvem Ultra Wide od Sky Watcheru. Mnozí znají.
O těchto okulárech je toho mnoho na tomto foru. Pokud začínáš s asropozorování tak tyto okuláry lze použít 15 a 20mm mají horší kraje zorného pole, 9 a 6mm mají vestavěného barlowa takže jsou na tom o něco lépe.
V ceně okolo 1000,-kč se širokým polem to bude vždy s horší kvalitou, ale jak jsem psal, s okuláry lze pozorovat, minimalně pro začátek.
Možná by nebylo špatné zvážit okuláry Hyperion nebo nějaký Omegon
Ten Magellan jsem asi už někde taky viděl pod jiným názvem, možná od TS, ale to jen odhaduji.
O těchto okulárech je toho mnoho na tomto foru. Pokud začínáš s asropozorování tak tyto okuláry lze použít 15 a 20mm mají horší kraje zorného pole, 9 a 6mm mají vestavěného barlowa takže jsou na tom o něco lépe.
V ceně okolo 1000,-kč se širokým polem to bude vždy s horší kvalitou, ale jak jsem psal, s okuláry lze pozorovat, minimalně pro začátek.
Možná by nebylo špatné zvážit okuláry Hyperion nebo nějaký Omegon
Ten Magellan jsem asi už někde taky viděl pod jiným názvem, možná od TS, ale to jen odhaduji.
Dobson SW 250/1200, N 150/750, ED80/600 na AZ-4, TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°, Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°, SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70, UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP
dakujem , viem ze je tu o nich písané ,skôr ma zaujímaju tie,,magellan ,,su o maličko drahšie než sky wather,,,aj navonok vyzeraju inak ,,,o tých som sa nedočítal ...našiel som ich len v ponuke od ,,tranzistor.sk :-?som takmer začiatočník takže nechcem hned investovať do tých drahších ,,,,ale páči sa mi širšie zorné pole...
Takže Magellany jsem viděl tady, je to TS WA a snad i o nich na foru něco bude:
http://www.teleskop-express.de/shop/pro ... sfeld.html
Na wbu TS je i ten Ultra Wide od SW a s modrým proužkem od TS. Všechno to jsou pravděpodobně klony a opticky budou předpokládám velmi podobné nebo stejné, nebo horší vyčernění nebo tak něco.
http://www.teleskop-express.de/shop/pro ... sfeld.html
Na wbu TS je i ten Ultra Wide od SW a s modrým proužkem od TS. Všechno to jsou pravděpodobně klony a opticky budou předpokládám velmi podobné nebo stejné, nebo horší vyčernění nebo tak něco.
Dobson SW 250/1200, N 150/750, ED80/600 na AZ-4, TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°, Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°, SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70, UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP