ZWO ASIAIR
- Ondra_z_hor
Re: ZWO ASIAIR
Diky moc Stmare, ze si na to kouknul. Krome toho co zjistil a navrh Stmare jsem se prave dozvedel, ze ZWO v nekterych pripadech nabizi originalni powerboard na prodej samostatne za 40 dolaru. Psal jsem jim v patek, ze jsem si to odpalil. Tak uvidim, jestli mi ho take nabidnou. Pokud ne, pokusil bych se sehnat elektrotechnika ktery by umel a chtelo by se mu vymenit poskozene integrace. Pokud by se to nepovedlo, sel bych cestou externiho power modulu.
Naposledy upravil(a) Ondra_z_hor dne 24. 08. 2025, 20:56, celkem upraveno 1 x.
- stmare
- Věk: 51
- Kontaktovat uživatele:
Na různých fórech jsem se dověděl, že ZWO nenabízí ten power modul jako náhradní díl, ale mohly to být staré informace. Uvidíš jak pochodíš a pak to sem napíšeme. Přeji štěstí.
SW 100ED APO, ATR2600C
https://astro.marencik.cz
https://astro.marencik.cz
Hlídá, ale neuhlídá. S narůstajícím počtem modelů změnili mechanismus licenční registrace, takže stačí vědět jak, a zeregisruješ libovolné RPi a není potřeba nic měnit v SW, jak tomu bylo dříve.
A čo takto sa vykašlať na poskytovateľa ktorý vám hádže polená pod nohy a radšej používať otvorený systém ako je stellarmate?
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
alebo NINA. Ale na druhej strane sa musi povedat, ze Asiair funguje out of box, kdezto so stellarmate (ekos/indi) som stratil trpezlivost.
Ahoj,chtěl bych se zeptat..
1) lze nějak zjistit,v kolik hodin se mi focený objekt schová za stromy/barák,abych nastavil do plánu ukončení focení nebo spíše když se mi do záběru dostane strom/barák?
2) když nastavím dva plány focení během jedné noci,přejede mi to samo na druhý cíl nebo to musím udělat ručně?
1) lze nějak zjistit,v kolik hodin se mi focený objekt schová za stromy/barák,abych nastavil do plánu ukončení focení nebo spíše když se mi do záběru dostane strom/barák?
2) když nastavím dva plány focení během jedné noci,přejede mi to samo na druhý cíl nebo to musím udělat ručně?
ZWO AM3,SW Evoguide 50ED + rovnač,Samyang 135mm/f2,ASI 294 mc ...
- Ondra_z_hor
Dobrá myslenka, ale nyní mám asiair který jsem po par minutách zničil. A tak nez budu utrácet peníze za jina reseni a tohle vyhodim do koše, rad bych zprovoznil to stávající, pokud to bude možné.
Zničil jsi jen nepodstatnou část, která se dá navíc opravit. I bez toho můžeš Asiair používat s napájením 5V/3A , jen nebudeš mít 12V Hub. Kup si od SVB jejich hub za 60 USD a budeš mít skoro totéž. AA se z nej dá napájet, takže vystačíš s jedním zdrojem. Já sám ho používám a funguje to OK.
Toto Asiair nepodporuje, ale napr. NINA ano. Da sa tam nahrat vlastny obzor a prekazky.
Ano, urobi to automaticky. Tiez nastavujem niekedy 2 objekty a po skonceni fotenia prveho automaticky prejde na druhy.
Vlastný obzor a teda aj plánovanie podľa neho podporuje aj KStars/Ekos.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač