DWARF III smart telescope
Re: DWARF III smart telescope
Už som zvedavý na premierovú andromedu.
Bresser N150/750 ,Ref.102/600,iEXOS-100 PMC-goto Wifi ,Omegon veLOX 178C Color, SV Bony 305,Seestar S30
Včerajšia noc bola už vhodná na zber dát, tak som skúsil Andromedu. Prikladám verzie tak ako som ich sprocesoval, resp. nesprocesoval.
EQ mód, 60s expozícia, 60 gain
Použiteľných bolo cca 3h a 20 minút dát, z ktorých urobil Dwarf 3 stack. Fotené medzi 20.7.2025 23:30 - 21.7.2025 03:30. Vzhľadom na to, že sem-tam sa vyskytol oblak, dal sa skoro každý snímok použiť. Pixinsight pri stacku vylúčil len 7 snímkov.
Stack z dwarfu bez postprocesingu, tak ako to zložil Dwarf
Postprocesovaný obrázok priamo v Stellar sudio - aplikácia v Dwarfovi. Aplikovaná redukcia na hviezdy a odšumeie (stellar reductionn, denoise)
Stackovanie a postprocesovanie dát z Dwarfu priamo v Pixinsight.
Automatic DBE, Cosmic clarity sharpen, spectrometric color calibration, statistical stretch, starnet2, denoise, curves transformation a pridanie hviezd
EQ mód, 60s expozícia, 60 gain
Použiteľných bolo cca 3h a 20 minút dát, z ktorých urobil Dwarf 3 stack. Fotené medzi 20.7.2025 23:30 - 21.7.2025 03:30. Vzhľadom na to, že sem-tam sa vyskytol oblak, dal sa skoro každý snímok použiť. Pixinsight pri stacku vylúčil len 7 snímkov.
Stack z dwarfu bez postprocesingu, tak ako to zložil Dwarf
Postprocesovaný obrázok priamo v Stellar sudio - aplikácia v Dwarfovi. Aplikovaná redukcia na hviezdy a odšumeie (stellar reductionn, denoise)
Stackovanie a postprocesovanie dát z Dwarfu priamo v Pixinsight.
Automatic DBE, Cosmic clarity sharpen, spectrometric color calibration, statistical stretch, starnet2, denoise, curves transformation a pridanie hviezd
Mne sa páči,ale možno ti dá recenziu niekto,kto tomu viac rozumie.
Bresser N150/750 ,Ref.102/600,iEXOS-100 PMC-goto Wifi ,Omegon veLOX 178C Color, SV Bony 305,Seestar S30
Ten DWARF to dělá slušně a určitě tomu snímku nijak neubližuje. Což asi nebude platit u nezkušených upravovačů fotek 

lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Rozumiem, človek sa chce niekam posúvať, tak robím, čo sa dá.Ppredpokladám že vadí saturácia a farebné prevedenie, či nejaké ďalšie tipy, kde ubrať?
- Libor LiH
- Kontaktovat uživatele:
tak první světlo z Trpaslíka a první zkušenosti.
Data jsou ze dvou nocí na jedno pole, dohromady 5 hodin, 30s a gain 60.
Prakticky:
[/list] 4k je fajne
takže obr a výřez

Data jsou ze dvou nocí na jedno pole, dohromady 5 hodin, 30s a gain 60.
Prakticky:
[/list] 4k je fajne
takže obr a výřez

LiH http://www.mychparfotek.cz
SCT 11", LUNT LS60T B1200, TS 80/560, NEQ-6 SS, SA mini, ZWO ASI183 MM & 462MC, SeeStar S50, Dwarf III, Canon EOS R5, Canon EOS 5DIV, Canon EOS 6DmI, a pár objektivů
SCT 11", LUNT LS60T B1200, TS 80/560, NEQ-6 SS, SA mini, ZWO ASI183 MM & 462MC, SeeStar S50, Dwarf III, Canon EOS R5, Canon EOS 5DIV, Canon EOS 6DmI, a pár objektivů
- Libor LiH
- Kontaktovat uživatele:
Edit: prdlajs... zustane v oblibenych ale ramecek pro mozaiku nezachova... takze si bude muset psat ramecek nekam zvlast.. problem je ze za vice noci jednotliva pole nesedi..
LiH http://www.mychparfotek.cz
Skuska Megastacku Dwarf 3 na Andromede (Dwarf to procesoval skoro 3 hodiny)
pouzite zabery 737x60s (12h17m) gain 60 (4 noci dat)
Megastack z apky Dwarfu + uprava hviezd a sumu v Stellar studio (apka dwarfu), potom som len urobil extrakciu pozadia a stretch na povodne Fitsko, co z toho vyslo.
A este upavene krivky, HDR, kalibracia farieb (SPCC) a saturacia v PI
pouzite zabery 737x60s (12h17m) gain 60 (4 noci dat)
Megastack z apky Dwarfu + uprava hviezd a sumu v Stellar studio (apka dwarfu), potom som len urobil extrakciu pozadia a stretch na povodne Fitsko, co z toho vyslo.
A este upavene krivky, HDR, kalibracia farieb (SPCC) a saturacia v PI
Škoda,že snímky nováčikov nemá väčšinou niekto skúsenejší chuť okomentovať.Mnohým by to pomohlo.Ale tiež to chápem...Dobré vzťahy alebo nezalúži si to alebo nie je čo hodnotiť atď. Pri inteligentných teleskopické je to trocha iné a pozeráme sa aj na schopnosti hardweru.Preto kritika od MILAN bola trefná.
Pispevok pred tym, som sa snazil nieco ine urobit v PI ako to, co vyslo z Dwarfu. To nieco uznavam, ze nebolo najlepsie.
To co som dnes pridal, tak to prve je dwarf upravene len tak, aby tam bolo ieco na tom temom FITSku vidiet, kedze to boli linearne data. a to druhe je tiez ten isty snimok, len pridana saturacia a zvyyraznenie crt galxie. Nic viac som s tym v PI nerobil.
Cena HW + SW je dokopy 800 eur. Tu zazraky hlavne u toho HW ocakavat nemozes a SW sa este len ucim. Vseobecne sa toto tu neda porovnavat s Astrofoto zostavou za 4000 eur. Cize tuto sekciu aj beriem, ze je ucena skor zaciatocikom a niekto skusenejsi sa tu ani velmi nepozrie, teda s vynimkou Milana, ktory ma uz usmernil
Holt nejak clovek zacat musi.
To co som dnes pridal, tak to prve je dwarf upravene len tak, aby tam bolo ieco na tom temom FITSku vidiet, kedze to boli linearne data. a to druhe je tiez ten isty snimok, len pridana saturacia a zvyyraznenie crt galxie. Nic viac som s tym v PI nerobil.
Cena HW + SW je dokopy 800 eur. Tu zazraky hlavne u toho HW ocakavat nemozes a SW sa este len ucim. Vseobecne sa toto tu neda porovnavat s Astrofoto zostavou za 4000 eur. Cize tuto sekciu aj beriem, ze je ucena skor zaciatocikom a niekto skusenejsi sa tu ani velmi nepozrie, teda s vynimkou Milana, ktory ma uz usmernil

Holt nejak clovek zacat musi.