Saturn
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Re: Saturn
Michale ta fotka je samozřejmě skvělá. Jen mi vrtá hlavou, jak velký byl přínos těch tří složených videí, oproti využití jen toho prvního, kdy byl nejlepší seeing? Zkoušel jsi složit jen nejlepší snímky z prvního i za cenu zvýšení šumu?
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Ahoj ďakujem za pozretie. Bolo to 5 videí. Z prvého videa sa dá použiť až cca 20 % snímkov, z ďalšich videí to je max 5-10 %. Keď som použil len prvé video, šumu bolo ešte ozaj dosť. Keď som pridal snímky z ďalších 4, šum sa poznateľne redukoval ale "detaily" prakticky neubudli. Tak som zvolil takýto postup. Možno že zmizol náznak Cassiniho delenia, ale bol to ozaj náznak a stálo mi to za pohľadnejší výsledok.
mitovka
- DejvStorm
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
To byl nějaký "pulzující seeing", kdy se to mění opakovaně velmi rychle od edobrého občas po většinou špatný, že tak extrémně nízké procento skládaných snímků? Já se snažím ta procenta držet vždy nad 25 %, protože jak je to méně, tak už je to spíše jen k horšímu kvůli narůstajícímu šumu a ideálně pokud je dobrý seeing, tak skládat 50 % a víc při hodně malých AP v AutoStakkertu. Nějaký fakt dobrý seeing se ale letos moc nedaří, krom toho je letos i víc oblačnosti. Nějak ten letošek moc astrofocení nesvědčí