Jizerské hory

Pozvánky na star-party, zážitky, pozorování.
Odpovědět
Pavuk_

Jizerské hory

Příspěvek od Pavuk_ »

Myzer napsal:

Tak teda opravte si ten zoznam a prepiste ma k tym, co budu na akcii cely vikend. Chcel som sa vas opytat (kedze vidim, ze velkych dalekohladov je dost), ci mam zo sebou zobrat TS refraktor 110/660? Musim ist predtym este vlakom 100 km do BA a az potom spolocne s ostatnymi autom k vam.

Som obmedzeny na jeden batoh na chrbte. Zoberiem samozrejme cely TeleVue system, nejake filtre a tak. Mam tu vela ovocia, dufam, ze to cestou nepohnije. A uvidim co sa mi tam este vsetko zmesti. ;D

Predpokladam, ze u MaGa sa bude dat nieco uvarit, tak beriem si zo sebou nejake cestoviny a podobne a snad sa tam v blizkosti bude dat aspon raz dat niekde v restauracii najest. :)

A este taka poznamka, mohli by ste zavolat aj Milana, nech nepozera kazdy vecer len internet. ;)
TS nemusis brat, zoberiem svoj (vytunovany), len nezabudni tie kruhy aj s uchytom na hladacik, lebo tie nemam
beriem aj somet s filtrovym kolesom a celou TeleVue/Lumicon vybavou + dalsie filtre a prisl.

odchod z BA 15h30 predpokladany prichod 21h00-21h30

----
a nezabudnite si ciste DVD media (min 4 ks)
donesiem vela zaujmavych veci ;)
Habl

Jizerské hory

Příspěvek od Habl »

Vezmu sebou Coronado P.S.T., to kdyby MaG měl částečné zatmění Slunce od ISS v Jablonci - Vrkoslavicích.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Miloš Žák
Věk: 45

Jizerské hory

Příspěvek od Miloš Žák »

Cassi napsal: Už začínám sestavovat oficiální seznam zúčastněných!
Pokud tu na seznamu nejste a máte pocit, že zde vaše jméno chybí, tak se mi prosím ozvěte.

Celý víkend:
Cassi, MaG, Dominik, Pavuk, Myzer, Tomek, Aleš Majer, Paaja, Kami, Vic, HonzaS, SKLP, Martin Vyskočil

Jedna noc:
Johnik, Vok, Alien5, Zakov - So/Ne, HABL - Pa/So, Ladan?, VK

???
LBa, StarDust

-----------------------------------Pro zajímavost uvádím pár plánovaných největších dalekohledů...
Jedna 350ka, dvě 300ky, dvě 250ky, čtyři 200ky...
U me take zmena. Prijedu take na cely vikend. Predpokladany prijezd v patek 21.00 - 21.30
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
Paaja

Jizerské hory

Příspěvek od Paaja »

Mag: Máte tam někde v okolí možnost si zaplavat, osvěžit se a tak 8)? Určitě by to všichni účastníci využili, bez koupele se v těchto dnech nedá skoro žít :P.
Triedry 12x40 a 10x50, SW ED80, Drbohlav mount 50mm, GS mount, SPC8, Webka Philips 840K
Habl

Jizerské hory

Příspěvek od Habl »

to Paaja:
V sobotu přes den by mělo pár kapek sprchnout, jinak není daleko na přehradu v Jablonci n.N. Nádrž Souš a Josefův důl jímají pitnou vodu - zákaz koupání.
Habl
MaG
Kontaktovat uživatele:

Jizerské hory

Příspěvek od MaG »

Rybník asi 150 metrů pod barákem sice lidé ke koupání využívají, ale já bych dal jednoznačně přednost jablonecké přehradě, ačkoli je prakticky na druhém konci města. Voda je letos velmi čistá a nyní už i dost teplá (kolem 24-25 st).

Na spaní bude místo v bytě, měl by být k dispozici ateliér (možná zde půjde udělat projekci (máme starší projektor)). Spaní ve stanu je možné též, ale bral bych to asi jako poslední variantu, v místnostech bude místa dost, tak spíš kdo prostě bude chtít..

Vy co přijíždíte na 21 a později budete mít připraveno něco k jídlu, abychom se nezdržovali.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Pavuk_

Jizerské hory

Příspěvek od Pavuk_ »

Habl napsal: Vezmu sebou Coronado P.S.T., to kdyby MaG měl částečné zatmění Slunce od ISS v Jablonci - Vrkoslavicích.
Habl
Coronado - fantázia (!) moc sa tesim

---- oprava ----
oki odchod z BA plati 15h30 s Myzerom a v Pardubicich Paaju, v Jablonci sme ... nieco po 21h

Dominik nemoze a LBa vcera ochorel :(
VK

Jizerské hory

Příspěvek od VK »

To MaG:

MaG napsal: Každopádně počítáme s tím, že na místě bude minimum aut, chceme tak jedno nechat na místě a ostatní na parkovišti z kterého ten jeden navozí lidi. Takže byste si tam dovezli techniku a pak odvezli auto kus dál na regulérní parkovací místo.
Tohle je pro mě dost podstatná informace. My na sebe máme tel. číslo, takže si zavoláme. Předpověď počasí (http://www.chmi.cz) je zatím taková, že má být jasno až oblačno eventuálně s bouřkami, denní teploty 29 °C, noční teploty v pátek 16 °C, v sobotu 18 °C a v neděli 16 °C. Kdyby nastala ta eventualita, že by první noc vypadala mnohem nadějněji, než ta druhá, tak bychom se zúčastnili té první noci, ale k tomu asi nedojde, takže bych přijel v sobotu dopoledne, jak jsme se domluvili.

Nebudeme asi nic potřebovat.

Vezmeme s sebou Newton 305/1486 (http://astroklubpce.com/pristroje/305-1486.jpg)

V. K.
MaG
Kontaktovat uživatele:

Jizerské hory

Příspěvek od MaG »

Jen dodávám, že v těchto vedrech bývá nahoře v noci kolem 10 °C, tak se podle toho oblečte. Už sme tam i trochu mrzli..
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
3J

Jizerské hory

Příspěvek od 3J »

No já jsem na tom podobně. V pátek mi začíná dovolená a 28-30 je konec dovolené. Tak fakt nevím, zda mi to doma projde. Je to 50:50 .
Nicméně pokud budu mít štěstí budeme s manželkou ( 2 lidi ) v plné polní (stan, spacáky, kotlík, kola, blechy  atd)   ;D
Ale z optiky víc než triedr určitě nepovezu. Máme Olcita a i když je to jediný pořádný vůz, který se tu kdy prodával, tak se mi do něj vejde jen výbava na 14 dnů a      triedr.

Tak za chvilku vyjíždíme , čímž tímto potvrzuji účast mou i mé lepší polovičky.
Po čtrnácti dnech na kolech to bude příjemná změna, ;D móc se těšíme
MaG
Kontaktovat uživatele:

Jizerské hory

Příspěvek od MaG »

Já jsem v podstatě připravil chodbu a byt aby se ke mně dalo přijít a vevnitř pobýt. Teď jsem přemýšlel, že už nikam na nákup nestíhám, tak se domluvím na místě s někým.. jdu zkusit něco ukuchtit, ať je sranda..

---------------

Zdar všem nezúčastněným. Rád bych informoval, že i přes naprostou nepřízeň počasí se nás tu sešlo už 7 a další sou nejspíš na cestě :)

---------------
Tak nás tu bylo v hospodě 15. Docela fajn setkání, není sice vidět hvězdy, ale narozdíl od MHV neprší a je teplo.

Chceme ráno vstávat na tu ISS, ale ještě teď se rozebírá temné nebe tak nevím :)
Habl

Jizerské hory

Příspěvek od Habl »

Dík za dopolední návštěvu na moji hvězdárničce. Počasí se trochu umoudřilo a tak doufám že protuberence, filamenty a flokulové pole se při pozorování Coronadem zúčastněným
líbili. :D
Habl
Pavuk_

Jizerské hory

Příspěvek od Pavuk_ »

Habl napsal: Dík za dopolední návštěvu na moji hvězdárničce. Počasí se trochu umoudřilo a tak doufám že protuberence, filamenty a flokulové pole se při pozorování Coronadem zúčastněným
líbili. :D
Habl
Ano bolo to super. Navsteva dopadla vyborne. Coronado 40mm hravo zvladlo zvacsenie 2.5D a produberancie boli nadherne vidiet. Habl ma utulnu hvezdarnicku, kde sme popozorovali Slnko. Fotky budu zverejnene po akcii.
---
Prave sme sa vratili z navstevy MilAna. MilAn je vyborny hostitel a poukazoval nam svoje astrohracky o ktorych sme potom zanietene diskutovali. Vyborne sme sa vsetci pozhovarali a podiskutovali o vsetkom moznom ... vecer pokracujeme.
Zabava graduje a prave ideme premietat.
Vecer by sa malo umudrit pocasie (zatial neprsi ) a vyrazime pozorovat. Techniky je tu "na mraky" vsetkeho druhu.

3J

Jizerské hory

Příspěvek od 3J »

Ahoj ,děkujeme za krásné zakončení dovolené .
V tomto čase ( půl desáté večer 29. července 2006)
je tady v Praze relativně jasno
a jsou - tady v zenitu - vidět hvězdy.
Doufám že u Vás se taky vyčasilo ,
tak jen přeji hezké pozorování. ;)
voko

Jizerské hory

Příspěvek od voko »

Jak se dívám na snímky NOAA, tak vám nakonec i to počasí vyšlo. U nás je sice totálně pod mrakem, sem tam sprchne, ale vy byste to měli mít po přechodu studené fronty jak vymetené!
e-mail: vokope(at)cmail.cz
Odpovědět