Poslední noc jsem zase moc nenaspal, ale to už asi víte. Pokud jo, tak asi i víte, že jsem také zase fotil Venuši a Jupiter ale hlavně i s Měsícem.
Co vám budu povídat, jdete-li spát v 1:30 a vstáváte ve čtyři kvůli polární záři, už nezalehnete a tak jsem se musel aspoň donutit vyrazit na kopec naposledy. Stálo to za to, ale kdybych tušil jaká bude nahoře zima, kašlal bych na to. Výsledkem byla tak zmrzlá "dvojruka", že jsem si sice odemkl, ale doma mě nezahřál ani hrnek s čajem. Trvalo to snad 1/4 hodiny, než byl v ruce cit.
Výsledkem utrpení a chytání foťáku když jej povalil poryv větru, jsou snímky co sou zatím na IAN, přidám možná další, ty dva jsou snad ale nejlepší. Kolik sem jich zkazil či smazal nebudu popisovat. Při polární záři večer a pak ráno mi ale opravdu dvakrát vítr nabral stativ i s foťákem a chytal jsem ho ve vzduchu. Ach ty lehoučké digitály. Nechtělo se mi brát zrcadlovku se 135tkou a konvertorem a takhle to dopadá. Snímky byly roztřesené větrem a rozmazané. Kdybyste to viděli - fotíte a po 13 sekundách z 15-ti přijde poryv a můžete znova - fotíte 5 sekund a zas znova... stát před nemůžete protože fouká od Měsíce.. no nakonec jsem ukecal oho nahoře a občas vítr nefoukl. Nakonec se vydařily hlavně až snímky z lokality, která byla poněkud v závětří, aneb poryvy tam byly v průměru jen jeden za minutu a to se už dalo vychytat. Vedle vás navíc štěká pes a z okna to kontroluje jeho majiteka. No co to asi bylo za blázna
Tady jsou fota: zatím...
http://www.ian.cz/detart_fr.php?id=1378