AZ EQ 6 pro - jak na polární hledáček
Re: Až EQ 6 pro
Teraz je tak ako ma ale to už je dosť blbo stocena montáž
- Přílohy
-
- 17273689934967982197202687421103.jpg (1.46 MiB) Zobrazeno 1347 x
Tady je ten stary pro orientaci. V navodu pisi, ze se ma tocit montazi v R.A., u mne se da tocit i jen polarnim hledackem.
- Přílohy
-
- PolAli.jpg (38.75 KiB) Zobrazeno 1342 x
Celestron C9.25, LZOS 115 mm, Lunt 80mm, Losmandy G11
Aha tu sa nedá točiť polárnym hľadáčikom iba montážou ale keď budem mať na nej teleskop bude sa to dosť blbo nastavovať pred tým som mal heq 5 pro a tam stačilo pootocit iba kúsok a bola 6h dole
Neni ten polarni hledacek moc utazeny ? Mne to jde, zkousel jsem ( pamet na houby ).
Len ja neviem kde sa má povolit
A ako to máte vy keď je montáž v home position kde máte 6h
Tak omluva, ja jej netocim, ale vysroubovavam. Ovsem pri delce jeho zavitu to nevidim jako problem. Po ustaveni radeji dotahnout,
To zjevne zalezi na tom zavitu, podle meho to neni nastavovane na nejakou polohu, pokud by se muselo opravdu tocit montazi, stejme by se to casto dostavalo do tech strasnych poloh. Ale jdu to zkusit.
Edit : Pri Home mam dole tak 5ku.
Aha
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Proc se resi jak je polarni hledacek pootocen kdyz je montaz ve vychozi poloze ? To je prece jedno. V aplikaci na mobilu se podivam kde ma byt Polarka a tu umistim na te kruznici polarniho hledacku. Pokud si neumim v hlave predstavit kde je 12hod a kde 6, pak pootocim Ra osou pri ustaveni na Polarku. Pokud budu chtit polarni hledacek pootocit aby 12hod bylo nahoru pri home position montaze uvolnenim cerviku pro polarni hledacek, na 100% se polarni hledacek rozosi s osou Ra.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Aha takže na tých číslach na hodinách nezáleží?
Takže môžem povoliť tie červíky a pootocit aby bolo 12 h hore?
Nezáleží. Polárku proste treba dostať zhruba tam ako keby bola 6 dole. Pre vizuálne pozorovanie bohate postačuje ak by bola Polárka niekde v tom kruhu a bude to fungovať úplne bez problémov.
Áno je možné sa povoliť, potočit len potom treba dať pozor aby bol hľadáčik stále bol na osi. Teda pri otáčaní celej montáže ten stredný kríž nemôže chodiť do kruhu ale musí byť na tom istom mieste.
Áno je možné sa povoliť, potočit len potom treba dať pozor aby bol hľadáčik stále bol na osi. Teda pri otáčaní celej montáže ten stredný kríž nemôže chodiť do kruhu ale musí byť na tom istom mieste.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Ďakujem
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
To by jsem nedelal pokud pak nechces resit sesouhlaseni polarniho hledacku s Ra osou montaze. Kdyz si neumis predstavit kde je 12 a 6 hod na polarnim hledacku, pred zarovnanim Polarky otoc Ra osou tak aby12 bylo nahore. Je to otazka 5ti sekund ztraceneho casu
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.