ZWO ASI 2600MC DUO
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Re: ZWO ASI 2600MC DUO
Docela zajímavé řešení s integrovaným AsiAir, něco jako kamery Astrel. V podstatě se připojí kamera, montáž a k tomu tablet a hotovo.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Po roce otestují tohle řešení, cena zajímavá, tedy ASI 2600 MC Air - vše v jednom za cenu samotné kamery, tedy není co řešit 
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Tohle reseni se mi libi, jen je skoda ze to podporuje jen ZWO hracky (neberu v potaz treba EQDirect pro ovladani SW montazi).
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Nevím Stando, jak to přesně myslíš, tady je úryvek z návodu ke kameře:
Kromě oficiálního softwaru ASIStudio podporuje bezdrátová inteligentní kamera také ovládání a zobrazování pomocí počítačového softwaru třetích stran kompatibilního s ovladači ASCOM. Nejprve navštivte webové stránky ASCOM Standards (http://www.ascom-standards.org), kde si můžete stáhnout a nainstalovat platformu ASCOM. Pro ovládání bezdrátové inteligentní kamery se doporučuje nainstalovat verzi 6.6 nebo vyšší. Poté můžete k ovládání kamery použít software třetích stran, jako je MaxIm DL, NINA a PHD2. Zde si jako příklad vezmeme MaxIm DL. Připojte počítač k hotspotu Wi-Fi bezdrátové inteligentní kamery.
Kromě oficiálního softwaru ASIStudio podporuje bezdrátová inteligentní kamera také ovládání a zobrazování pomocí počítačového softwaru třetích stran kompatibilního s ovladači ASCOM. Nejprve navštivte webové stránky ASCOM Standards (http://www.ascom-standards.org), kde si můžete stáhnout a nainstalovat platformu ASCOM. Pro ovládání bezdrátové inteligentní kamery se doporučuje nainstalovat verzi 6.6 nebo vyšší. Poté můžete k ovládání kamery použít software třetích stran, jako je MaxIm DL, NINA a PHD2. Zde si jako příklad vezmeme MaxIm DL. Připojte počítač k hotspotu Wi-Fi bezdrátové inteligentní kamery.
Myslím že on mal na mysli AIR verziu tejto kamery. Tá samozrejme ide ovládať cez ASCOM ale ona samotná v ASIAir režime vie ovládať iba ZWO zariadenia.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Kopírovalů jsem to z tohoto návodu: Wireless Smart Camera ASI2600MC Air User Manual
AsiAir umí ovládat montáže od mnoha výrobců, nevím, co měl Standa namysli ještě ovládat. Pokud měl namysli ovládat jiné kamery, tak to u verze Air nedává smysl.
AsiAir umí ovládat montáže od mnoha výrobců, nevím, co měl Standa namysli ještě ovládat. Pokud měl namysli ovládat jiné kamery, tak to u verze Air nedává smysl.
- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem na mysli jak to uvedl nou, AIR verze. Mam zarizeni jinych vyrobcu jako treba rotator, flat panel, SQM ...
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Air umí pracovat i se softwary podporující Ascom, ale to asi nedává smysl koupit si Air a pak používat NINA apod.
- biker.fm
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, tohle by nedavalo smysl.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Mě se na tom líbí práce ta věc, že je vše v jednom a stačí jeden 12V kabel, to je vše. Žádné notebooky, žádné externí guidery, žádné další USB kabely, prostě nic, vše se odehrává přes Wifi. Chci otestovat guiding montáže přes Wifi, pokud to bude zlobit, je potřeba USB kabel.
Vyzkoušel jsem ASI 2600 MC Duo s Meade 12". Bez reduktoru funguje skvěle. S Lepus 0.62x je už někdy problém najít vhodnou hvězdu. Systému Asiair coma skoro nevadí. Spolehlivě pointuje na jakoukoli rozmázlou bramboru, pokud je tam kontrast nad 90. S N300/F4 a Nexusem funguje, ale taky to není 100%. Byly situace, kdy nebyla použitelná hvězda. V hustých oblastech to není problém, ale kolem některých galaxií to už nutí kamerou otáčet pro nalezení pointační hvězdy. Jinak verze Duo i Air zatím stále trpí dětskými nemocemi. S nákupem bych ještě pár měsíců počkal, i když update FW je poměrně častý. Někdy i dvakrát za den (Air).
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Ten Air je docela dlouho na trhu, tak uvidím, v astronomii je člověk zvyklý, že koupený přístroj funguje správně klidně i po půl roce (viz Vespera apod.). Všiml jsem si, že udělali i DUO Air kameru s IMX585.
I tu jsem už otestoval. Je tam sice trochu nelogicky ten pointační čip na té delší straně hlavního čipu, což vzyšuje nároky na velikost pole, ale asi šli cestou nejmenšího odporu a toto bylo konstrukčně jednodušší řešení. 585 funguje spolehlivě se všemi běžnými reduktory, které dají pole nad 22 mm. Pole pod 20 mm je už sáska do loterie, jestli najdu hvězdu. Trochu mi vadí ostření u pointační kamery, ale dá se na to zvyknout. Dosah Wifi je dobrý a výkon je shodný s AsiAir mini, protože je použit shodný HW. Jel jsem najednou 2xASIAIR a jednu 585 Air , všechno přes wifi a jelo to spolehlivě několik hodin. Kdo má AM5 a nový EAF s BT, tak je to fakt už jen s jedním napájecím kabelem. Kamery Air jsou ale citlivé na přepětí. Stačí víc jak 13.5V a je z toho těžítko.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec se podařilo spojit ASI kameru přes Wifi v módu STA s montáží, tak uvidím, zda to bude pointovat. Montáž komunikuje a Goto funguje. Bohužel montáž nemá STA mód, to by bylo ideální mít vše na routeru, ale pokud to bude takto šlapat, tak je to fajn hlavně na RASA 8", kde je jeden (napájecí) kabel ideální. U ostatních dalekohledů bych kabel USB, pro připojení k montáži, neřešil. Anténa se dá naklonit jakkoli, takže nezasahuje do obrazu na RASA.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Tak bohužel, na kabel USB jede i pointace, na WiFi bohužel ne. ZWO to u jiných montáží to má vyřešené, ale u Rainbow mají jen připojení Serial. Vyřešil by to jen převodník Wifi->ST4.