MaG napsal: Libore to je opravdu hezký snímek. Kompozice je naopak super, s ohledem na tu galaxii. Myslím, že až to dáš do kupy, tak můžeš doma na dvorku dělat snímky jako hrom.
Jaké objekty nejdou u tebe fotit přímo od baráku?
V čem si to zpracovával? V DSS?
Máš to nádherně barevné, provedl jsi větší saturaci?
Ahoj Martine.
Díky za hodnocení snímku

Tu kompozici jsem tak volil záměrně aby tam byla i ta galaxie a ty dvě jasnější hvězdy, prostě tyto čtyři objekty jsem tam chtěl mít.
Jinak u mě na dvorku se dá fotit vše co se nachází směrem východ jihovýchod, tuto část oblohy neruší VO
no a pak se dají fotit objekty v zenitu :)Ještě abych odpověděl na tvou otázku co se týče zpracování , v DSS to děláno není je to( zkoušel jsem nějaké úpravy v DSS protože se dá v něm odečíst i bias ale výsledek mě nějak nenadchl chybí mi tam barvy asi to mám nějak blbě nastavený a nebo to pak neumím zpracovat) klasika Subraw registar fotošop.Saturace nebyla použita vůbec takhle barevný to vylazlo z registaru akorát jsem zatahal za šedej jezdec v úrovních Abych vytáhl ty slabší hvězdy bylo to

Docela jsem ani nečekal takovej ohlas na ten snímek , a jsem za něj moc rád člověka to motivuje jít zase dál.
Tak že díky všem za hodnocení snímku .potěšilo mě to. Bíba 75.