Encyklopedie Vesmír-Knižní Klub

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Odpovědět
Patriot

Příspěvek od Patriot »

Máte ji někdo?Pro připomenutí,jde o knihu,která navazuje na encyklopedie Člověk,Zvíře,Země,Rostliny.Cena je cca 1400 Kč.Díky.
Patriot
Dominik

Příspěvek od Dominik »

Nemám ju, ale včera som bol u kamaráta a on ju má. Pozrel som si ju a vyzerá fakt dobre. Je tam v podstate všetko v obsiahlej forme, od veľkého tresku, všetkých objektov vo vesmíre, rôznych javov až po ďalekohľady, amatérsku astronómiu, Slnečnú sústavu, známe objekty vo všetkých súhvezdiach a mapy oblohy. Grafika a obrázky sú urobené tiež veľmi pekne! Takže určite sa oplatí túto knihu mať.
Risben

Příspěvek od Risben »

Patriot napsal: Máte ji někdo?Pro připomenutí,jde o knihu,která navazuje na encyklopedie Člověk,Zvíře,Země,Rostliny.Cena je cca 1400 Kč.Díky.Podívej se do rubriky "Všeobecná diskuze" na str. 2. Je tam téma "Encyklopedie vesmíru". Před časem jsem se tam na tuto knihu již ptal a jsou tam i nějaké odpovědi i s možnostmi jejího levnějšího opatření ;).
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Beasty

Příspěvek od Beasty »

Letos mi jí přinesl Ježíšek :D
musím říct, že je opravdu výborná.......skvěle jednoduše srozumitelně formulováno. Spoustu informací, výborné fotky, trefné obrázky. Jsem velmi nadšen.
Beasty
dora

Příspěvek od dora »

take jsem si ji nadelil a moc se mi libi. stoji 999,- Kc (Praha, palac knih na vaclavaku). Spousta peknych a nazornych obrazku, srozumitelna struktura kapitol - dle me idealni kniha pro amatera, zejmena pokud ma deti.
SW ED-80, WO Fluorostar 110, WO Megrez 72, Canon EOS 450D,40D, ASI 1600MM Pro mono, tr. 10x50, Fornax LighTrack, SW EQ6, Sigma 50/1.4, Canon 300/4L, Sigma 150/2.8 DG APO, Samyang 14/2.8
girlforspeed

Příspěvek od girlforspeed »

Hey, taky mi ji letos donesl Ježíšek ...sem byla maxi happy... úplně moc se mi líbí..je v ní snad naprosto všecko... 8) je to překrásná knížka...
Prazan
Věk: 50

Příspěvek od Prazan »

girlforspeed napsal: ..je v ní snad naprosto všecko... 8) je to překrásná knížka...Naprosto všechno v ní určitě není, ale je to velice příjemné počtení a pokoukání. Včera jsem jí byl obdarován. Luchů! :-)
Jedinou výhradu, kterou k ní mám je, že velkou část zabírá výčet souhvězdí a zajímavých útvarů v nich. Ta "příloha" nepůsobí celistvě (narozdíl od zbytku) - není to ani slušná mapa, ani katalog ... prostě podle mého názoru zaplácnuté místo, které šlo využit lépe. Notabene na tohle jsou specializované publikace, které lze vzít s sebou pod oblohu (těžko někdo potáhne na louku tuhle bibli).
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
Odpovědět