Lidlskop
Lidlskop
quaovar napsal: Od včera mají v Lidlu zase akci 10x50 Bresser. Teď se zeptám asi natvrdle, ale akce je plošná týkající se všech krámů, nebo je jen lokální, popř. viděl si je někde? A cena je stejná jako při vánoční akci?
Risben
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Lidlskop
Nasel jsem dve recenze lidlskopu 10x50, vesmes kladny. Prvni je na cloudy nights a druha na jednom nemeckym serveru. Ta nemecka se mi zda opravdu objektivne provedena (mam na mysli prvni prispevek na strance).
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/ ... ll/fpart/1
http://www.astrotreff.de/topic.asp?TOPIC_ID=40717
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/ ... ll/fpart/1
http://www.astrotreff.de/topic.asp?TOPIC_ID=40717
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
- Martin Vyskočil
Lidlskop
Jeste dotaz:
Maj ho ted nekde v Praze?
Maj ho ted nekde v Praze?
Lidlskop
Ahoj všem, omlouvám se předem za triviální dotaz ale je možné použít montáž z Lídlskopu na Sky 102/500? Co jsem koukal do diskuse tak by s váhou snad neměl být problém.Jsem úplný začátečník a tento dalekohled jsem si koupil z větší části spíš na denní pozorování ale chtěl bych ho používat i na hvězdy. Zatím ho mám na slušném těžkém fotografickém stativu který vyhovuje ale klasická 3D stativová hlava je na hvězdářský dalekohled dost nešikovná. Přemýšlel jsem koupit Lídlskop a použít z něj montáž ale nevím jestli jde samotná montáž použít na můj současný stativ (hlava je k němu přichycena třemi šrouby) Děkuji za jakoukoliv radu.
- Martin Vyskočil
Lidlskop
Pouzij tu montaz celou. S prichycenim dalekohledu bys nemel mit problem. Stativ si nech na nejakej triedr.
- Martin Vyskočil
Lidlskop
Vabra napsal: Dnes jsem zahledl v Lidlu na Proseku 2 klasicke lidlskopy 70/700mm na ASTRO-3 sice v rozbitych krabicich, ale na prvni pohled kompletni, prodavat za 1000,-
Triedr uz nemeli...
Nakonec jsem ho koupil v Liberci, tusim v Rochlicich. Zbyly tam pak jeste dva.
Triedr uz nemeli...
Nakonec jsem ho koupil v Liberci, tusim v Rochlicich. Zbyly tam pak jeste dva.
Lidlskop
Nabídka refraktoru Bresser Skylux 70/700 v řetězci prodejen Lídl není stálá, jde pouze o občasné, nepravidelné jednorázové akce, cca 1 až 2x do roka, tuším v posledních dvou třech letech v minulosti. Opakování nabídky v budoucnosti je možné, ale určitě není zaručené, čili lídlskopy se znovu objevit mohou, ale nemusí.
Btw, když už sem píši - jak se demontuje ta černá přední část refraktoru (kdybych ho chtěl třeba zevnitř černě vytapetovat)? Nerad bych uvnitř něco ulomil. Díky za odpověď.
Btw, když už sem píši - jak se demontuje ta černá přední část refraktoru (kdybych ho chtěl třeba zevnitř černě vytapetovat)? Nerad bych uvnitř něco ulomil. Díky za odpověď.
Lidlskop
George_CZ napsal:
Myslis rosnici nebo celou objimku s objektivem? Rosnice se da sundat (je tam jenom takova mala zarazka, klidne za ni poradne zatahni, ona povoli ), objimku se mi sundat nepodarilo. Radeji jsem ji rozsrouboval, vyndal optiku, vytapetoval a zase dal dohromady.
Myslis rosnici nebo celou objimku s objektivem? Rosnice se da sundat (je tam jenom takova mala zarazka, klidne za ni poradne zatahni, ona povoli ), objimku se mi sundat nepodarilo. Radeji jsem ji rozsrouboval, vyndal optiku, vytapetoval a zase dal dohromady.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy