Astro(logie) a horoskopy

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
Eiborn

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Eiborn »

zdravim řekne mi někdo co jsem za znamení ? Jsem narozen 20.02.1990 děkuju za odpověď
Andrej
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Andrej »

zdravim řekne mi někdo co jsem za znamení ? Jsem narozen 20.02.1990 děkuju za odpověď
;D Tak to si inak zatrel. A v akom kalendári?
Lunt LS50THa/B600 | Sky-Watcher Evostar 72ED | Celestron SkyMaster 12x60 | Celestron AstroMaster 114/1000 | ZWO Seestar S50
https://www.astroandy.sk
KpS
Věk: 79
Kontaktovat uživatele:

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od KpS »

Eiborn: Odpověď jsem zaslal v jiném Vámi dnes založeném vláknu. Vypadá to, že bylo moderátorem smazáno přesto, že stejnou informaci a ve stejném znění (znamení Ryb) poskytla i Astronomická ročenka na rok 1990.
Karel
Eiborn

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Eiborn »

jj koukal jsem že to už bylo smazáno takže jsem nestačil přečíst odpověď Děkuju konečně vim jak na tom jsem :)
Homer
Věk: 70

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Homer »

Věda na svůj konec určitě nedošla a lze odhadnout, že nikdy nedojde. S astrologií nemám rovněž problém - tedy do té doby, dokud se jí někdo zabývá jako koníčkem, bez kasírování důvěřivců. Kdokoli ať studuje cokoli, to je jistě jeho privátní věc...
Habl

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Habl »

Pokud je "astrolog" erudovaný odborně včestraně zdatný psycholog a klient přistopí na jeho placené služby, nemám nic proti jeho bohulibé činnosti. Ale tam, kde selže jeho placená služba mělo by to býti napováženou i ze strany povolení živnosti... Plně souhlasím s příspěvkem Jakuba... možných 3520 kartiček vyplivnutých z počítače nepokládám za službu... Bohužel toto téma je trochu odtažné od poslání astrofora a je to můj poslední příspěvek ;D

Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Karell
Kontaktovat uživatele:

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Karell »

Nechtěl jsem zasahovat do této plodné diskuse, ale už musím. Znám poměrně dost odborně zdatných psychologů, psychoterapeutů nebo psychiatrů, ani jeden z nich však není astrolog. Pokud se někdo, po přečtení nějakých základních psychologických pouček, možná i knížek, považuje za psychologa, měl by vyhledat odbornou pomoc. Můj tchán byl dlouholetým primářem chirurgického oddělení, má za sebou stovky, spíš tisíce operací, z jeho odbornosti mě toho hodně zajímalo. Neznamená to ovšem, že by mě napadlo při potížích např. se slepým střevem někoho v mém okolí, mu ho sám odoperovat.
KpS
Věk: 79
Kontaktovat uživatele:

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od KpS »

Mám vážné podezření, že to není ojedinělý případ člověka, který se sice hlásí k vědě, ale přesto zahodil analytický rozum. Mám neblahé tušení, že to je jeden s 80% lidí???  Nevyčítal bych příliš přístup, kdy se člověk bez bližší znalosti problému přikloní na stranu autorit. Nebýt toho, bude příznivců astrologie mnohem víc. Zvláště v době, kdy věda postupuje kupředu rychle a sama své současné poznatky relativizuje. Můj názor na astrologii je zcela jednoznačný. Ani ne tak proto, že bych u ní postrádal byť sebemenší snahu o fyzikální vysvětlení možných příčinných souvislostí. Astrologie je deduktivní systém bez vztahu k experimentu. Ať jsou v konkrétním případě její neurčité a záměrně víceznačné výroky jakékoliv, konfrontace s realitou je téměř nemožná a navíc - nemá zpětnou vazbu.
Karel
Habl

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Habl »

Znám poměrně dostodborně zdatných psychologů, psychoterapeutů nebo psychiatrů, ani jeden z nich však není astrolog.
Právě proto, že řada "astrologů" není dostatečně erudovaných a přistupuje k těmto službám na základě sestavených horoskopů, numerologie a statistik (stará škola astrologie) bez znalostí moderní psychologie a dalších příbuzných oborů... nepokládám tyto placené služby za živnnost...

Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
kalik

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od kalik »

Nechci to tady plevelit, páč jsme tu na astronomickém fóru. Snad jen v krátkosti, že souhlasím naprosto s David_Vodecky, protože je mi jeho pohled na věc blízký. Snažím se mít hlavu otevřenou a neodsuzovat jen proto, že si většina myslí, že něco je prostě blbost. Nakonec dodám, že někdo věří v boha, někdo v náboženství a někdo v neomylnost a pravdomluvnost víry známé jako věda ;)
WO Megrez 72/432, 24 mm,14 mm, 4,7 mm Explore Scientific, VIXEN Porta II, PENTAX 8x42 DCF CS
TomasN

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od TomasN »

... Nakonec dodám, že někdo věří v boha, někdo v náboženství a někdo v neomylnost a pravdomluvnost víry známé jako věda ;)
Zjistli sis něco někdy něco o vědě?  :)
Věda není žádná víra – na rozdíl od všech ostatních přístupů.  :P

Je to přesně určený postup, nezávislý na nositeli, nepředpokládající žádný závěr dopředu ... a jediný přístup, který už dopředu ví, že jeho závěry NEJSOU správné. Tak pozor ;)
astrofoto.unas.cz

Na každou otázku existuje jednoduchá snadno pochopitelná nesprávná odpověď.
Andrej
Kontaktovat uživatele:

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Andrej »

Astrológia mi zatiaľ nepredložila jediný dôkaz, že to, čo hlása skutočne existuje, narozdiel od vedy, takže veda u mňa zatiaľ vedie na 100%. Ja osobne proste mám rád exaktné veci, ktoré sa dokážu aj podložiť niečim relevantným. Ak by mala byť astrológia vedou, tak nemá jediný skutočný dôkaz, že to čo hovorí, funguje takže vedou do tej chvíle nemôže byť, čo koniec koncov znamená, že patrí do jedného vreca s numerológiou i náboženstvom a podobnými pavedami.
Lunt LS50THa/B600 | Sky-Watcher Evostar 72ED | Celestron SkyMaster 12x60 | Celestron AstroMaster 114/1000 | ZWO Seestar S50
Ondro

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Ondro »

Som odporca Astrológie, veštenia, liečiteľstva, atď. ale do jedneho vreca s náboženstvom by som ich určite nehádzal. Nejeden vedec, čím viac poznával a skúmal, tým viac žasol nad geniálnosťou a dokonalosťou sveta a vesmíru.
A aj veda môže v úžase priviesť človeka k viere v "Konštruktéra" alebo aspoň k bázni pred nekonečným tajomnom úžasného kozmu a mikrokozmu.
SW 80/400 AZ3, Okuláry 25mm, 10mm, 6mm, Barlow 2x, Nikon Action 8x40,
Andrej
Kontaktovat uživatele:

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Andrej »

Nemám nič proti "Stvoriteľovi" ale náš vesmír jednoducho nepotreboval ku vzniku žiadneho "Stvoriteľa", to ma naučila veda A preto mám podobný postoj k náboženstvu ako ku astrológii. Nedá sa podoprieť žiadnymi dôkazmi, pretože jednoducho neexistujú. Boh neexistuje a rovnako neexistuje nič také ako pôsobenie okolitého priestoru na praobyčajných ľudí a rovnako žiadne číslo nehovorí o človeku akú má povahu, schopnosti, vlastnosti a podobne.
Ondro

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Ondro »

Nie som vedec, ale mám technické vzdelanie. Viera sa nedá empiricky skúmať. Je to stav srdca. A ja pri pohľade na hĺbku vesmíru, či krásu prírody neverím, že takú krásu spôsobila "náhoda". Ale tu to už začína byť osobné.
The End.
SW 80/400 AZ3, Okuláry 25mm, 10mm, 6mm, Barlow 2x, Nikon Action 8x40,
Odpovědět