Astro(logie) a horoskopy

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
kalik

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od kalik »

Kalik : přestanu býti úzkoprsým, až všichni astrologové ( numerologové, kartářky, esoterici všeho druhu, léčitelé - dosaďte co chcete... ), se budou snažit lidem "pomáhat" zdarma z čisté filantropie. Potom nebudu přemýšlet, zda to, čím se zabývají je obor, zda tomu rozumí či nikoliv.
Pokud si ale za svoji činnost nechávají od důvěřivců platit, potom úzkoprsým zůstávám...
Že se vám nelíbí, že za služby se musí platit, tak to je čistě váš problém a měl byste s tím něco dělat A ptám se, proč musím v kadeřnictví platit, proč to nedělají prostě z čisté filantropie, jak říkáte? A tak bychom mohli pokračovat dále. Astrologie je forma služby lidem, kteří v tom vidí přínos, kteří tomu věří.
WO Megrez 72/432, 24 mm,14 mm, 4,7 mm Explore Scientific, VIXEN Porta II, PENTAX 8x42 DCF CS
kalik

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od kalik »

No jestli jsi si myslel, že astronomie, je první stupínek k astrologii, tak to fakt není ;DProsím, nevkládat mi do úst něco, co jsem neřekl ;)
WO Megrez 72/432, 24 mm,14 mm, 4,7 mm Explore Scientific, VIXEN Porta II, PENTAX 8x42 DCF CS
Artaban
Věk: 58

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Artaban »

Astrologie je forma služby lidem, kteří v tom vidí přínos, kteří tomu věří.  
Tak to asi začnu inkasovat za kouknutí do dalekohledu :)
Astronomie  taky přináší lidem přínos a krásný zážitek. U amatéra zdarma a na veřejné hvězdárně za minimální poplatek!!!
Věř, že už hodně lidí odcházelo od dalekohledu po pozorování Saturnu, Měsíce a dalších pěkných objektů, s naprosto úžasným pocitem a nikomu jsem nemusel lhát!
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654   refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
Ondro

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Ondro »

Kalik : přestanu býti úzkoprsým, až všichni astrologové ( numerologové, kartářky, esoterici všeho druhu, léčitelé - dosaďte co chcete... ), se budou snažit lidem "pomáhat" zdarma z čisté filantropie. Potom nebudu přemýšlet, zda to, čím se zabývají je obor, zda tomu rozumí či nikoliv.
Pokud si ale za svoji činnost nechávají od důvěřivců platit, potom úzkoprsým zůstávám...
S tým platením je to jedna vec, ale horšie je to, že ľudia otvárajú svoje "duchovno", podvedomie, dávajú k dispozícii aj svoje telo (liečitelom) a to všetko nekriticky. Sám som bol v nevedomosti obeťou liečitela. Najprv vyzeralo, že mi to pomáha a perfektne, ale bolo to len krátkodobé a požadoval ďalšie terapie. Začal som pátrať a získavať info o zdroji sily, a výsledok je taký, že nikdy viac mňa ani nikoho z mojich blízkych nevystavím takémuto pôsobeniu. >:( >:(
SW 80/400 AZ3, Okuláry 25mm, 10mm, 6mm, Barlow 2x, Nikon Action 8x40,
Homer
Věk: 70

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Homer »

Kalik:
Že se vám nelíbí, že za služby se musí platit, tak to je čistě váš problém a měl byste s tím něco dělat A ptám se, proč musím v kadeřnictví platit, proč to nedělají prostě z čisté filantropie, jak říkáte? A tak bychom mohli pokračovat dále. Astrologie je forma služby lidem, kteří v tom vidí přínos, kteří tomu věří.
Tuto reakci jsem očekával :-). Pokud je služba službou, pak s tím nemám problém. I já se živím poskytováním služeb a neposkytuji je zdarma. Ale já dodám zákazníkovi odborný znalecký posudek, který potřebuje k dalšímu řešení dědictví či prodeje nebo koupě nemovitosti. Kadeřnice mne ostříhá - dodá mi konkrétní službu a náleží ji příslušná odměna. Kdo se spokojí s náplní služby astrologa či numerologa a věří subjektivnímu výkladu horoskopu, pohybu kyvadla nebo tvaru kávové sedliny, pak ať platí. Já to ale nebudu - to je to, co jsem chtěl za sebe vyjádřit...
David_Vodecky
Kontaktovat uživatele:

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od David_Vodecky »

No, na té úzkoprsosti něco asi bude. Jak to tak čtu. Přestože jsem naprostý odpůrce pouťových astrologů a různých vykladačů, mám dva známé astrology. Jsou to velice dobří kamarádi a také se aktivně zajímají o astronomii a fyziku. A za imičem astrologie jsou to perfektní psychoterapeuti nebo lépe psychoanalytici. Mněl jsem mnohokráte možnost vidět jak pomohli člověku tam kde již lékařská věda naprosto selhala. Je velice těžké hodnotit jejich působení, jak dokážou vytáhnout člověka s tak těžkého psychického stavu že by asi skončil sebevraždou? Ale je faktum že mají pozitivní výsledky a ne ojedinělé. A asi se shodnem na tom, že na způsobu terapie zas tak nezáleží, pokud je pozitivní výsledek! Co na tom že tam spolupůsobil placebo efekt. Tomu člověku co utek hrobníkovi to myslím je naprosto jedno. Znám mraky šarlatánů, kteří jsou opravdovými příživníky na společnosti ale tyhle dva a i jiné bych s toho vyňal za jejich opravdovou a intenzivní snahu pomoct kde klasická věda selhává třeba pro nedostatek informací? Takže je třeba hodnotit s rozvahou a neukvapovat se, abychom neházeli všechny do stejného pytle. ;)
Newton-čočková fotokomora135/550mm.Mak.127/1500mm. HD Celestron 203/2000/1400mm
Newton 300/1200,, Ref.120/1800.Canon EOS 400D.Lunt Solar SystemsLS 60TH-alfa.Spektrograf domácí výroby 1400č/mm. Rozlíšení 0,5A.DVDmřížka. EQ6.
TomasN

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od TomasN »

No, musím říct, že jsem nečekal od zdejších astroamatérů takovou úzkoprsost a nedostatek představivosti co se týče oborům, kterým nerozumí ;)Milý kalíku, asi ani netušíš, jak zdejší astroamatéři mají přesnou představu o spoustě jiných oborů. A co se týče nedostatku představivosti o podvodu zvaném astrologie, tak to taky nemusíš mít obavu.
astrofoto.unas.cz

Na každou otázku existuje jednoduchá snadno pochopitelná nesprávná odpověď.
David_Vodecky
Kontaktovat uživatele:

Astro(logie) a horoskopy

Přidám zajímavou zkušenost s člověkem, který považuje astrologii za svinstvo! Ptal jsem se ho, když to je svinstvo kolik učebnic astrologie jsi přečet že tě to přesvědčilo. Vysloužil jsem si za tuto otázku odsudek, že jsem idijot že něco takového můžu vůbec říkat. Přece on by ji nevzal do ruky! A tak jsem se ptal dál proč potom takto soudí. No přece to všichni vědci ví že to tak je i pan Grygar to říká, odpověděl.  A to ti nevadí, že pan Grygar je vědec a člen skeptiků a přesto se veřejně hlásí k víře a k existenci boha. A s ním většina špičkových vědců? Na to mně poslal do hajzlu, že s debilem se nebude bavit! No nějak mi ho začalo být upřímně líto a dal jsem mu už pokoj.
Mám vážné podezření, že to není ojedinělý případ člověka, který se sice hlásí k vědě, ale přesto zahodil analytický rozum. Mám neblahé tušení, že to je jeden s 80% lidí??? Přiznám se, že jsem přečetl 4 učebnice astrologie a přesto že jsem velký skeptik tak opravdu nevím? Jsem tak na 50%? Snad dostanu informace které to převáží a já ji definitivně zavrhnu. Ale zatím si ponechám možnost vidět na obě strany problému. A pokud pan Grygar s celou vědou jednou přijdou s přesvědčivými důkazy o věcném základu astrologie, jako teď hovoří o víře v boha rád to příjmu. Protože bych nerad byl v postavení akademických profesorů, kteří zastávali názor, že nic těžšího vzduchu nemůže létat, přestože se už nějaký rok nad jejími hlavami vznášely kluzáky amatérských stavitelů. Takže pozor na ukvapenost v hodnocení! ;)
Newton 300/1200,, Ref.120/1800.Canon EOS 400D.Lunt Solar SystemsLS 60TH-alfa.Spektrograf domácí výroby 1400č/mm. Rozlíšení 0,5A.DVDmřížka. EQ6.
Homer
Věk: 70

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Homer »

David_Vodecky:
to ale mícháte řadu věcí dohromady a tato směs ještě nic nevypovídá o astrologii a validitě závěrů z ní...
Pokud je někdo výborný empatik a psychoterapeut, bude jím i bez astrologie a pomůže i bez ní - z toho nelze vyvodit opodstatněnost astrologie jako takové.
No a k dalšímu příspěvku? Bůh je jedna věc, to je postoj k životu a nijak to nevylučuje vědu, ba naopak. Když se zamyslíte nad životem jako takovým, nad jedinou buňkou a podíváte, o jak fascinující mechanismus se jedná, nad přírodou, nad vesmírem, řeknete si jako řada jiných - jak to všechno vzniklo? Na to mi astrologie neodpoví a placená už vůbec ne...
David_Vodecky
Kontaktovat uživatele:

Astro(logie) a horoskopy

Samozřejmě já jsem jen vyjádřil svůj postoj k věci. A někdo se sním, může ztotožnit a někdo popřít. Každý má svobodu ve svých náhledech na věc. A právě že jsem astrologii studoval a hovořil s astrology mně utvrdilo že mám málo informací na její odsouzení, zatím. Nerad se přikláním na některou stranu na základě prosté víry ve věc samu. Protože to bývá pro fatální nedostatek informací o tématu. A podezřívám každého s tohohle horkého soudu, že to je jeho případ. Proto jsem napsal těch 50%. Přece věda nedošla na konec. Je toho ještě hodně před ní. Proto znova opakuji rozvahu v posuzování. ;)
MaG
Kontaktovat uživatele:

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od MaG »

Davide, ono je mezi astronomy skoro až moderní astrologii prostě odsuzovat. Ale je to pochopitelné, protože těm nemálo rozumným lidem, kteří z astrologie nedělají frašku to kazí všeobecné stádo příživnéků a tuny novinových horoskopů "o ničem". Jistě chápeš, že pak zapadne to málo, co hlodá pochybnostmi, že na té astrologii prostě něco je. Máš pravdu, že bez informací je hloupé něco zatracovat, byť je to zrovna tak neoblíbená astrologie. Osobně také nemám s astrologií problém, protože k tomu mám dobrou osobní zkušenost, ale na druhou stranu se mi vyloženě příčí, když by ji někdo považoval za vědu apodobné věci, které od lidí slýchám. Potom přímo nesnáším takové ty vědmy z rádia a televize. Jde jim jen o koryta a to je špatně.

A astrologie na Astronomickém fóru? Myslím, že tu nemá své místo. Je příliš neoblíbená a příliš mimo to, co astronomie uznává. Vlastně se nelze divit.

Ale když už to téma pořád svítí "nahoře", musel jsem také něco napsat. Nerad něco šmahem odsuzuji a tvůj názor mi byl v tom blízký.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
KaoS

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od KaoS »

Samozřejmě já jsem jen vyjádřil svůj postoj k věci. A někdo se sním, může ztotožnit a někdo popřít. Každý má svobodu ve svých náhledech na věc. A právě že jsem astrologii studoval a hovořil s astrology mně utvrdilo že mám málo informací na její odsouzení, zatím. Nerad se přikláním na některou stranu na základě prosté víry ve věc samu. Protože to bývá pro fatální nedostatek informací o tématu. A podezřívám každého s tohohle horkého soudu, že to je jeho případ. Proto jsem napsal těch 50%. Přece věda nedošla na konec. Je toho ještě hodně před ní. Proto znova opakuji rozvahu v posuzování. ;)
Jsou dvě roviny pohledu na věc. První je o lidech, o astrolozích a já chápu že takoví lidé mohou (nebo spíš musí) být dobrými psychology. Na to si ale nemusejí říkat astrologové :)

Druhá věc a to je jakýsi balík astrologie, který pracuje na nějakém základě. Ne věda endošla na koenc, ale pokud teorie stojí na axiomech, které jsou v rozporu s realitou tak se něčím takovým dále nezabývá. Česky: astrologie stojí na hliněných nohou.

Navíc bych se opravdu divil, že by si současné detektory nevšimly nějaké síly, která vychází z kusů kamenů milióny km. daleko a ovlivňují naše osudy :)
Stránka společnosti pro Meziplanetární hmotu, info o kometách, meteorech i planetkách - http://www.kommet.cz
David_Vodecky
Kontaktovat uživatele:

Astro(logie) a horoskopy

Velice děkuji za tvůj chápavý postoj, protože jen o to mi šlo. Nemněl jsem v úmyslu astrologii tady zastávat ale jen připomenout že v současné době velice často lidé poplivají a odsoudí něco jen na základě obecného povědomí a vůbec si nedají tu práci sehnat kvalitní informace. Čím jsem starší tím jsem na to citlivější! To je současný nešvar dnes zadupat do zemně a zítra to samé postavit na piedestal. Proto ti děkuji za tvou reakci, velice mně potěšila. Možná to bude přínosem i tady na AF aby se tak lehce někdo neodkopnul jen pro jiný pohled na věc. ;)
Lukemon
Věk: 45

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od Lukemon »

Zakázať možno nie, ale určite by mal štát dbať na to, aby sa niekto nenabaloval na naivite ľudí, a ešte mal aj na to živnosť.Vždy jde o peníze až potom o lidi, to by taky stát mohl dbát nad tím aby lidi nehrály výherní automaty, u atomatu jsou lidi taky naivní, že jednou snad vyhrají.
V dnešní době chce každý z druhýho vytřískat prachy a je jim jedno jakým způsobem.
Už to tu někdo psal, že záleží, jak kdo se sebou nechá manipulovat, na co se nechá na lákak. Každý má svůj rozum, kdo chce at jde si nechat věštit z ruky.
Dobson SW 250/1200,  N 150/750, ED80/600 na AZ-4,  TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°,  Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°,  SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70,  UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP
stana

Astro(logie) a horoskopy

Příspěvek od stana »

http://prima.stream.cz/krimi-zpravy/614 ... -21-9-2011
>:(

P.S. Za sebe můžu říct jen tolik, že astrologie je pavěda a tu si ji třeba mějte v topiku, ale číst ty kraviny a reagovat na ně urkitě nembudu..Páč bych rychle dostal BAN.
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm,  Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm,  fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400,  triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Odpovědět