Taky se přidám... Mám to štěstí, že jsem je viděl skoro všechny... Můžu tedy porovnávat
Hodně mě mrzí u takových filmů řada nelogičností a občas i naprostých nesmyslů. Asi zklamu Myzera, ale Armageddon v těch nesmyslech asi vede. Každopádně i tak se na něj rád zase někdy podívám... Škoda, že není v možnostech Hollywoodu dotáhnout dobrý film do dobrého konce... Krásnou ukázekou je Event Horizon. Ten konec je typická americká vyvražďovačka... HRŮZA!!!
Ještě mezi klasické filmy o vesmíru bych určitě dodal Vetřelce ;D Všechny díly... Jednička podle mě super (opět jako jinde nelogičnosti atd.) dvojka ušla, trojka... ehm... no a čtverka akční vyvražďovačka ;D
Nebo třeba Černočerná tma (Pitch black). Docela zajímavý film...
Nebo co hvězdná pěchota ;D ;D ;D To je až tak absurdní, nelogické, přeplácané, s prominutím debilní až je to super. Vypnu mozek a jdu se dívat ;D Nejvíc se mi to líbilo na ORF (rakouská televize), kde ty nechutné scény cenzurovali. To bylo super, protože jestli jste někdo viděl Hvězdnou pěchotu, tak se ani nebudete divit, že ten film po cenzuře byl asi o půl hodiny zkrácený... A naprosto nesmyslný. ;D Příklad. Jistě si vzpomenete na brouka sajícího mozek toho pilota téměř nakonci filmu. Originální verze je dost nechutná... To však naši milí sousedé vystřihli, takže scéna vypadala asi takto... Pilot něco říká broukovi, plivne mu do "xichtu" a střih... už leží mrtvý. Nebo slečna utíká se zbraní v ruce před broukem a střih... Slečna naříká protože je bez ruky ;D Skutečně doporučuji tu cenzurovanou verzi... Je ještě lepší než originál ;D
Každopádně pořdádná scifárna z vesmíru mi holt chybí. 2001 atd... Super, ale už strašího data... Chtělo by to něco nového...
Co se týče knížek... Frederick Pohl a jeho Gateway... BOMBA!!! Čte se jedním dechem... Má to čtyři díly... Zatím jsem přečetl první Gateway a druhý Za hranicí modrého jevu a teď se chystám na třetí a čvrtý... Fakt bomba... i ta dvojka.