Boloid nad Ostravou ve dne.
Připadá mi to jako letadlo s krátkodobou kondenzační stopou.
Chybí zde časová posloupnost dle které by bylo možno porovnat trvaní tohoto děje.
Přelet letadla na souřadnici by se nechal určitě ověřit.
Chybí zde časová posloupnost dle které by bylo možno porovnat trvaní tohoto děje.
Přelet letadla na souřadnici by se nechal určitě ověřit.
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Me napadlo, jestli by to nemohla bejt nejaka druzice, ktera prave koncila v atmosfere. Pamatuju si, ze kdyz padal MIR, tak to taky letelo docela dlouho. Ale je fakt, ze stopa za nim byla dost vyrazna.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Děkuji Josefovi01 za 10 MB avi.
Sekvence obsahuje 40 snímků. Na 37 je objekt zachycen.
- Objevilo se několik dalších statických
reflexů- koleček: patrně odrazy na čočkách
objektivu
- Na posledních 3 obrázcích se vysouvá kruhový
reflex z levého spodního rohu.
- Barva jevu je velmi podobná barvě reflexů
- Jev se pohybuje v jemném oblouku
- Reflexy jsou poměrně ostré. Jev samotný je více
difuzní.
Složeno v Registaxu na ostrý reflex .
Myslím, že byl zachycen reálný objekt.
Sekvence obsahuje 40 snímků. Na 37 je objekt zachycen.
- Objevilo se několik dalších statických
reflexů- koleček: patrně odrazy na čočkách
objektivu
- Na posledních 3 obrázcích se vysouvá kruhový
reflex z levého spodního rohu.
- Barva jevu je velmi podobná barvě reflexů
- Jev se pohybuje v jemném oblouku
- Reflexy jsou poměrně ostré. Jev samotný je více
difuzní.
Složeno v Registaxu na ostrý reflex .
Myslím, že byl zachycen reálný objekt.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
Martin Vyskocil napsal: Me napadlo, jestli by to nemohla bejt nejaka druzice, ktera prave koncila v atmosfere. Pamatuju si, ze kdyz padal MIR, tak to taky letelo docela dlouho. Ale je fakt, ze stopa za nim byla dost vyrazna.Družice při zániku letí atmosférou tečně - tohle "letělo" přímo na pozorovatele a pod takovým úhlem bude těžko družice končit.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- Martin Vyskočil
A asi taky tezko nad stredni Evropou...
Druzice to teda nebude
Druzice to teda nebude

Martin Vyskocil napsal: A asi taky tezko nad stredni Evropou...
Pokud bude apogeum nad střední Evropou, tak proč ne. Ale poletí tečně, ne strmě dolů.
Pokud bude apogeum nad střední Evropou, tak proč ne. Ale poletí tečně, ne strmě dolů.
- Martin Vyskočil
No ja jsem to myslel kvuli tomu, ze je stredni Evropa dost obydlena. Sice to asi shori v atmofere, ale prece jen bych to asi poslal nekam do oceanu.
Jenže řízeně shoří pouze několik málo těles. Ostatní jsou ponechány svéu osudu, včetně vyšších stupňů raket
- Martin Vyskočil
To jsem nevedel
;DFrom : OK2XBG
Josefe,jestli můžeš,pošli mi na : blahut@tchas.cz
Zde mi jde INET rychleji,než doma.Jinak se mi podařilo prodloužením kabelu o 2,14 m,na první pokus, dosáhnout PSV=1,00.Jsem ještě pořád v šoku.Protože ten původní kabel byl přesně ten,který jsem použil při slaďování PSV mimo střechu a taky ladil na 1,00.Až po přemístění na střechu se vše rozladilo.Odpor mezi stožárem a zemí(GND=hromosvodná síť) je 1,2Ohmu.Proud,který jde zemnicím vodičem je neskutečných 0,01 mA !Asi je někde chyba.Mělo by tam jít přes 100 mA.Včera do 23:00 jsem ještě opravoval ladění tuneru VKV 3603 A,na rozsahu VKV II.neladil(do 108 MHz),pak jsem to vzdal,hodil šasi do bedny,sešrouboval,praštil s tím na polici s poznámkou,že zítra dojde na 5 kg kladivo a ejhle, tuner naskočil.Potom, že hrubé násilí,byť virtuální, neslaví úspěch.Toť vše k pochybným jevům v mém hamshacku.Honza
Josefe,jestli můžeš,pošli mi na : blahut@tchas.cz
Zde mi jde INET rychleji,než doma.Jinak se mi podařilo prodloužením kabelu o 2,14 m,na první pokus, dosáhnout PSV=1,00.Jsem ještě pořád v šoku.Protože ten původní kabel byl přesně ten,který jsem použil při slaďování PSV mimo střechu a taky ladil na 1,00.Až po přemístění na střechu se vše rozladilo.Odpor mezi stožárem a zemí(GND=hromosvodná síť) je 1,2Ohmu.Proud,který jde zemnicím vodičem je neskutečných 0,01 mA !Asi je někde chyba.Mělo by tam jít přes 100 mA.Včera do 23:00 jsem ještě opravoval ladění tuneru VKV 3603 A,na rozsahu VKV II.neladil(do 108 MHz),pak jsem to vzdal,hodil šasi do bedny,sešrouboval,praštil s tím na polici s poznámkou,že zítra dojde na 5 kg kladivo a ejhle, tuner naskočil.Potom, že hrubé násilí,byť virtuální, neslaví úspěch.Toť vše k pochybným jevům v mém hamshacku.Honza
Honza,Vratimov,ČR