levný okulár

Diskuze o dalekohledech, triedrech a dalších kukátkách pro pozorování nekonečna
Odpovědět
richard_klofac

levný okulár

Příspěvek od richard_klofac »

Potřeboval bych poradit kde se dá sehnat nějaký levnější okulár. Nechca jsem si jeden zničil k čočkovému dalekohledu který občas ukazuji nejmenším pozorovatelům a tak bych chtěl nějakou levnou alternativu.Jedná se o okulár průměru 1,25" .
Duk

levný okulár

Příspěvek od Duk »

no nevím jak kdo, ale dnes nad ránem jsem se s jedním, relativně levným, pěkně nervoval u pozorování a snahu o vyfocení planety Jupiter.
 Je určitě třeba zvážit to, kde lze šetřit.

A ještě dodatek: já osobně, teď mluvím výhradně za sebe, na těch dětech bych už vůbec nešetřil, protože to může být pro ty děcka právě ten okamžik, kdy je to čapne nebo nikoliv
richard_klofac

levný okulár

Příspěvek od richard_klofac »

Jasne ja na tom nechci moc šetřit ale jde mě o to že je to dalekohled na kterém se můžou něco naučit a jestli jim to třeba náhodou spadne na zem tak toho pak nebu tak litovat jako kdyby to byl okulár za několik tisíc.Jinak k ukázkám používám svůj zrcadlový dalekohled Sky Watcher.
Duk

levný okulár

Příspěvek od Duk »

richard_klofac napsal: Jasne ja na tom nechci moc šetřit ale jde mě o to že je to dalekohled na kterém se můžou něco naučit a jestli jim to třeba náhodou spadne na zem tak toho pak nebu tak litovat jako kdyby to byl okulár za několik tisíc.Jinak k ukázkám používám svůj zrcadlový dalekohled Sky Watcher.
No jestli je to Tvůj názor, tak mohu doporučit www.celestron.cz versus SUPRA PRAHA, konkrétně okuláry od českého výrobce "MEOPTA", zde bych dokázal odpovědět na Tvůj dotaz "levné okuláry", řekl bych rozumná kvalita za velice rozumnou cenu.
Zdraví D.
Odpovědět