DSI 22 m vzdálenost vyřešena

O astrofotografii všeobecně, metody, postupy zpracování snímků, odkazy na stránky s astrofoto tematikou, rady pro začátečníky...
Odpovědět
petrch

Příspěvek od petrch »

Tak jsem kluci i s Vaší pomocí vyřešil propojení
notebooku DSI a 10LX 200 Meade.Funguje to bezvadně na vzdálenost 22 m takže pozorování z
obýváku je dobrý.Použil jsem 4 ks kabelu USB 2 aktivní repeater a k ovládání posuvu dalekohledu
23 m dlouhý kabel s R 232

petr
voko

Příspěvek od voko »

Pro to propojení laptopu s dalekohledem na těch 22m přes RS232 jsi použil normální telefonní kabel + odpovídající koncovky?
e-mail: vokope(at)cmail.cz
petrch

Příspěvek od petrch »

Ano 6ti žilový klasický.Propojení funguje dobře,ale nemůžu z toho dostat nezašumělý obraz,kdybych se zbláznil a pak se mi už dvakrát asi po dvou hodinách
provozu stalo,že mi počítač napsal hlášku:vysokorychlostní zařízení bylo připojeno k nízkorychlostnímu a konec.Tak nevím je-li problém v kameře)je měsíc stará)nebo v PC.Z toho zašumělýho obrazu bych se taky zcvoknul.Jednou se mi objevil čistý obrázek,když jsem zmáčkl abort,pak už se mi to nepodařilo i když jsem to napojil na krátko.To byl teda víkend jak noha.

Petrvoko napsal: Pro to propojení laptopu s dalekohledem na těch 22m přes RS232 jsi použil normální telefonní kabel + odpovídající koncovky?
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Ukaž, jak moc je obraz zašuměný... Snímky z DSI jsou při dlouhých expozicích zašuměné (šum a hotpixely) víc než dost, od toho se provádí eliminace pomocí temných snímků. Hezký obrázek, pokud jsi dal abort, mohl být, protože expozice byla kratší. Pošli ukázky, pak budeme moudřejší. Ale podotýkám, že v astrofotografii jsou zašuměné nezpracované (RAW) snímky naprosto normální, a pravděpodobně bude vše vpořádku.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Duk

Příspěvek od Duk »

MMys napsal: Ukaž, jak moc je obraz zašuměný... Snímky z DSI jsou při dlouhých expozicích zašuměné (šum a hotpixely) víc než dost, od toho se provádí eliminace pomocí temných snímků. Hezký obrázek, pokud jsi dal abort, mohl být, protože expozice byla kratší. Pošli ukázky, pak budeme moudřejší. Ale podotýkám, že v astrofotografii jsou zašuměné nezpracované (RAW) snímky naprosto normální, a pravděpodobně bude vše vpořádku.
Odpovědět