Pavle, snad ti nezkazím náladu, ale mně to připadá, že jsi v histogramu moc tlačil na modrou, pozadí je celé modré a máš tam nějaké zvláštní objekty, možná z nesednoucího flatu, které tam nemají co dělat...
pavelseb: Fotka me nijak barevne neurazi a naopak se mi libi, ale musim zde souhlasit s Karlem. Pri letmem pohledu na RGB histogram je hned jasne, proc i tomu pozadi dominuje modra.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
Máš hodně dat a to je rozhodně poznat na kvalitě. Líbí se mi to. Jedině, že je to "obráceně". Pro mě jediná věc, které jsem si všim je ta definice hvězd - hlavně ty jasnější. Možná se si je snažil zmenšit, aby nebyly tak výrazné, ale je tam to, co vidím hodně na svých starších fotkách. Jasně viditelné "okraje".
Koukáme na stejnou fotku? To zpracování je bestiální, je to jako koukat přes zamlžený okno, jak je to rozmazaný mediánem.A to se mi na tom právě líbilo, že to je takový "prachově zamlžený" ;D
Mno, asi jsem to přehnal, zkusím to znovu.
Karell, ogami: díky pánové, náladu nekazíte, naopak jsem rád za podněty
Trošku o tom vím, že tam asi vylezlo co nemělo. Nevím kde se to vzalo, zřejmě z toho flatu, není bůhví jaké kvality. Zkusím na to ještě mrknout. Ale už se mi o tom zdává .
pavelseb: ty "zvlastni" objekty by mely jit lehce identifikovat. staci si otevrit jeden nezkalibrovany light snimek a jeden flat a poradne je strechnout, na jednom z nich to urcite vyleze
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm