Děláš to výborně
Astronomický humor - reakce na AI komixy
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Astronomický humor - reakce na AI komixy
Původní příspěvek: viewtopic.php?p=564550#p564550
Děláš to výborně
Tady by do příběhu dobře zapadl i ten příběh se skleníky, kdy KaL a ČAS dočasně vyhrál a pak přišly bílé LED z Polska.
Děláš to výborně
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Re: Astronomický humor
Dík, v tomhle případě jsem dodal jen nosný příběh a rozložení jednotlivých scén, a čekal, co z AI vypadne. Šajrona vyvedla skvěle, moje původní, jednoduchá představa byla zářící Sauron. AI umí v komiksech hodně překvapit !
Naposledy upravil(a) ladin dne 18. 09. 2026, 13:10, celkem upraveno 2 x.
Půlmetr (10'') Dobson, 16'' Dobson ...
- Howking
- Věk: 55
- Kontaktovat uživatele:
Jsem jediný, komu to připadá velmi nepříjemné ke koukání až doslova odpudivé? (ne nejsem AI hejter, obhajuju ji všude, kde mohu, ale ty případy, kdy to vezme do ruky člověk, který má nulové estetické a kreativní schopnosti a bez AI by nenakreslil ani rovné kolečko končí tragicky. Je to jen nástroj. Když to použije vědec, dělá to vědu, když to použije umělec, dělá to umění. Když to použije neschopný (v daném oboru použití) vzniká AI slop) 
Naštěstí je to ve vlákně astronomický humor, ne astornomické výtvarné dílo... Účel byl hlavně pobavit a ne vystavovat v galerii.Howking píše: ↑18. 09. 2026, 12:34 Jsem jediný, komu to připadá velmi nepříjemné ke koukání až doslova odpudivé? (ne nejsem AI hejter, obhajuju ji všude, kde mohu, ale ty případy, kdy to vezme do ruky člověk, který má nulové estetické a kreativní schopnosti a bez AI by nenakreslil ani rovné kolečko končí tragicky. Je to jen nástroj. Když to použije vědec, dělá to vědu, když to použije umělec, dělá to umění. Když to použije neschopný (v daném oboru použití) vzniká AI slop)![]()
- Howking
- Kontaktovat uživatele:
- tak ten to díky té odpudivé formě samozřejmě splnit nemohlo. Kdyby aspoň ty texty vytvořil člověk a nejen "dodal nosný příběh"...
Texty jsem psal (až na hrstka statečných), a kolecko i umim, mozna by ses divil ...
Naposledy upravil(a) ladin dne 18. 09. 2026, 13:19, celkem upraveno 1 x.
- Howking
- Kontaktovat uživatele:
- k těm textům bych se nepřiznával a pokud umíš kolečko, tak jsi mohl té AI říct trochu víc ohledně formy a nevzít první výblitek, co dala. Mám zkušenost, že generuju obvykle stovku verzí, než se podaří co zamýšlím. (ale to už by asi stálo stejnou námahu, jako to nakreslit sám a to přece nikdo do toho investovat nebude, že)
Měl jsem 10 verzí, nakonec jsem použil úplně tu první - přišla mě nejlepší, přestože jsem měl k tomu výhrady - stejně obličeje, a do té jedné scény jsem nedal texty. Další pokusy o změny končily s tím, že v tom bylo jen víc chyb. Pokus o nový začátek selhal na tom, že se mě nelíbila grafika. Ta prvotní přehnaná, možná přeplácaná grafika mě prostě k té parodii nebo satiře sedí.Howking píše: ↑18. 09. 2026, 13:18- k těm textům bych se nepřiznával a pokud umíš kolečko, tak jsi mohl té AI říct trochu víc ohledně formy a nevzít první výblitek, co dala. Mám zkušenost, že generuju obvykle stovku verzí, než se podaří co zamýšlím. (ale to už by asi stálo stejnou námahu, jako to nakreslit sám a to přece nikdo do toho investovat nebude, že)
- Howking
- Kontaktovat uživatele:
v deseti verzích prompt nevyladíš. (nebo si na prompt nesáhl a jen jsi desetkrát klikl generuj?)
- pavelseb
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
Možná nejsi AI hejter, páč ty seš obecně hejter.Howking píše: ↑18. 09. 2026, 12:34 Jsem jediný, komu to připadá velmi nepříjemné ke koukání až doslova odpudivé? (ne nejsem AI hejter, obhajuju ji všude, kde mohu, ale ty případy, kdy to vezme do ruky člověk, který má nulové estetické a kreativní schopnosti a bez AI by nenakreslil ani rovné kolečko končí tragicky. Je to jen nástroj. Když to použije vědec, dělá to vědu, když to použije umělec, dělá to umění. Když to použije neschopný (v daném oboru použití) vzniká AI slop)![]()
Pozoruhodné, jak některý věci komentuješ jakoby jen ta tvá verze a způsob byl jediný správný. Chápu že se ti nemusí líbit, ale opravdu jsme v sekci humor.
Způsob takové kritiky bych dokázal pochopit od "odborníka" na dané téma. Takže pokud si zkušený a úspěšný dlouholetý kreslič komixů, tak beru, ale i tak způsob mi nepřijde ideální.
Pokud nejsi, tak nevím kde bereš tu drzost napsat například že je to odpudivé a poučovat ostatní jak používat AI. Odpudivé jsou tvé komentáře!!!
Například mně to přijde docela v pohodě. A navíc si myslím že to je otázka vkusu.
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
Fork na jednotlivych vetvich, zmena promptu, vzdy k horsimu - menil styl i kdyz jsem mel v promptu instukce, ze styl nemenit. Zkousel jsem v nove konverzaci puvodni obrazek a jen zmenit vybrane texty, to zvladl, ale ponicil jine texty, ktere nemel. On ten finalni prompt pro Images 2.5 stejne posklada GPT, takze neni videt co do AI ve skutecnosti jde, neni to pruhledne jako s ComfyUI.
@Howking - suhlasim. Tie AI komixy nie su ani smiesne, ani pekne. Je to odpudivy AI slop ktoreho je v poslednej dobe plny internet.
Zpětně k prvnímu AI slop komiksu posílám originální zdroj staršího data https://udalosti.astro.cz/2011/04/majzn ... ce-svetla/ , autorka je se mnou defakto zajedno - takže neměla vůči výsledku výhrady...
- Howking
- Kontaktovat uživatele:
Aby bylo jasno. Nemusíš obhajovat téma. Já vnímám jako bohulibou snahu popularizovat problematiku světelného znečištění (a i se mi líbil "náhled" do broušení zrcadel). Ale ani tento účel nedokáže posvětit zvolené prostředky. I s AI to jde buď odbýt a vznikne "defaultní" milionkrát zopakovaný vizuální styl "AI slop", nebo si dát záležet a vznikne o hodně lepší "AI sand" (ukázky jsem ukradl z diskuze na jiném serveru a vím, že to jde ještě mnohem lépe, jen to chce snahu, čas a práci - ideální by však bylo použít vlastní osobitou kreativitu, protože v tom je ta největší hodnota a pokud ji nejsi bez AI schopen, můžeš téma zpracovat k dokonalosti a pak spolupracovat s kreativci, co to umí graficky uchopit)
Neobhajuju, dodavam kontext, u mě ta parodie líp funguje s grafikou v lehce přebubřelém až absurdním stylu (tvůj slop A), ten uhlazený B styl fakt ne...