Martin ,
nič také neobyčajné som s obrázkom nerobil takže neviem , čo konkrétne chceš vedieť. Okrem toho som obrázok robil niekedy minulý rok v 9,10/2019, a hlavne najprv som sa venoval takému zvlášnemu prevedeniu , nazval som to "Tancujúca príšera". Išlo v podstate o Ha obrázok do ktorého som dal farebné RGB hviezdy+ nejaké mále úpravy. Obrázok vzbudil mimoriadne rozporuplne reakcie na Astrobooku (mne sa teda veľmi páčil a považoval som ho za takú malú provokáciu

) .
Kto bol v tom období na Astrobooku ten ho videl. Momentálne je zmazaný. Až pred cca týždňom som sa rozhodol zverejniť HaRGBSIIOIII verziu. S tou , ako som písal mi pomohol Peter (kompozícia a a tmavé oblasti)
Tu je postup - nič mimoriadne - ktorý som robil pred dvoma týzdňami
Ako som písal na obrázok som použil dáta z dvoch kamier . Ide o kombináciu dvoch obrázkov HaRGB a HST .
Ale vzhľadom na fakt , že výsledný obrázok bol v tých najzaujímavejších partiách veľmi tmavý tak som tmavé časti upravoval nasledovným spôsobom:
- z obrázku som vyselektoval tmavé partie.Tie sú najzaujímavejšie. Potom som týmto obrázkom vydelil pôvodný obrázok . Na prvom som upravoval (jas , ostrosť, odtieň a ...) a na "vydelenom" obrázku som upravoval (rozmazanie nie nejako brutálne ,iba mierne, a ubral som sýtosť farieb, odtieň...). Takto upravene obrázky som vynásobil a dostal som výsledok .( Postup som musel viackrát opakovať a modifikovať)
Podotýkam , že úplný postup sa dá zvládnuť iba v Pixi (fotoshop nevie deliť aspom ja neviem ,že by vedel

) Záverečná fáza je ideálne ale robiť v PS kde presne vidíš ako jednotlive úpravy vrstvy ovplyvňujú výsledok.
Keď to spätne čítam to sa mi to zdá nejaké komplikované. Ak to niekto pochopil, tak sa teším , i keď je jasné, že žiadny Komenský zo mňa asi nikdy nebude
Palo
P.S. A to vlasne ani neviem či som ti správne odpovedal na otázku . Dufam , že ano