Kolegyně (?) a kolegové, uvažoval jsem, že bych v místním středisku volného času (dětí a mládeže), kde příležitostně působím jako dobrovolník, vyrobil s dětmi dalekohled- "brýlák".
Proč vám to ale zde sděluji? Protože zjišťuji dostupnost optických komponentů. Čočky do brýlí se snad stále dají opatřit v optice, avšak potíž je s okuláry. Mám doma samozřejmě nějaké "seťáky", které nepoužívám (bylo mi je líto hodit do popelnice), leč mají krátká ohniska.
Na dalekohled s objektivem ze spojky 1D (po našem f 1 000 mm), nebo 2D (tedy f 500 mm) by bylo vhodné ohnisko kolem 40 mm (i více), a to už běžné "seťáky" nemají, alespoň ne ty moje.
Poptávám tedy levné okuláry jakékoliv kvality s ohniskem 30 mm a delším (ideálně těch 40 mm i víc). Klidně i více kusů.
Děkuji za případné nabídky, nebo tipy, kde opatřit.
Okulár do mikroskopu H6, či jiný levný okulár kolem 40 mm
- Stanislavxyz
Okulár do mikroskopu H6, či jiný levný okulár kolem 40 mm
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
Re: Okulár do mikroskopu H6, či jiný levný okulár kolem 40 mm
Zdravím.
No, jestli nepohrdnete "čínským drekem" (dělám si srandu
), tak bych vám mohl nabídnout okulár SV Bony 1.25" s ohniskem 40 mm a zorným polem 40°. Kdysi jsem ho chtěl jako doplněk ke starému refraktoru AD 800 ale z toho nakonec sešlo. Takže, jestli máte zájem tak se můžeme domluvit. Díval jsem se na dnešní cenu, která činí na AliExpresu něco přes 700 Kč. V případě vašeho zájmu jsem ochoten vám jej za 500 Kč prodat.
No, jestli nepohrdnete "čínským drekem" (dělám si srandu
- Stanislavxyz
Děkuji za nabídku! Dejte mi však několik dní na zvážení. Za cca 500,- se dají nějaké 40 mm nové okuláry i koupit, jak mi vypadlo z Googlu, ten SV Bony by mohl být lepší, to nerozporuji. V tomto případě rozhoduje cena a také bylo-li by více stejných kusů- kvalitu není třeba řešit vůbec, úzké hrdlo je ten singlet objektiv.
Ještě se zeptám odkud jste, jestli by náhodou neklaplo osobní převzetí.
Pro ostatní- můj zájem trvá, ideálně nějaké staré mikroskopové okuláry, klidně i zašpiněné, či poškrábané. Hlavně ohnisko kolem 40 mm (myslím, že by to měl mít právě třeba ten H6.)
Ještě se zeptám odkud jste, jestli by náhodou neklaplo osobní převzetí.
Pro ostatní- můj zájem trvá, ideálně nějaké staré mikroskopové okuláry, klidně i zašpiněné, či poškrábané. Hlavně ohnisko kolem 40 mm (myslím, že by to měl mít právě třeba ten H6.)
Dobrá, beru na vědomí. Jinak, já typuji že jste odněkud ze severní moravy (možná se mýlím). Já jsem naopak z jižní moravy konkrétně ze Znojma. I já bych upřednostňoval osobní předání. Jenže to asi neklapne že jo.
S pozdravem KM.
S pozdravem KM.
Dobrý deň, popozeral som skriňu a našiel som iba toto.
Ak by sa Vám čokoľvek hodilo, napíšte SZ.
Ak by sa Vám čokoľvek hodilo, napíšte SZ.
TS-Optics 125/975 SD APO, Newton 300/1700-domoUL, APM 70-90, Achromat 90/900, EQ5, Nikon Action 10x50, Fujiyamy 25mm, 18mm, 12,5mm, Nagler 16mm, 9mm, Panoptic 24mm, APM 24mm, APM 18mm, TV 2x
- Stanislavxyz
Děkuji, píšu SZ.