Poklad jižní hemisféry - Eta Carina
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poklad jižní hemisféry - Eta Carina
Ne, je to parádní. Větší počet expozic zjevně schoval ten zvýšený šum na horním a dolním okraji, co tam zbyl po odečtení apm-glow po kalibraci. Jinak Pavel Cagaš hlásil, že to budou zkoušet s jiným senzorem, který je pinově i velikostí kompatibilní, ale má nižší amp-glow. Tak uvidíme, až pošlu C2-ku na výměnu senzoru. S tímhle IMX-em by to žádná výhra asi nebyla, byť po kalibraci a zpracování je to perfektní.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Pavel,
Musim sa priznat , ze si ma snimkom posadil na zadok. ,
Super
Palo
Musim sa priznat , ze si ma snimkom posadil na zadok. ,
Super
Palo
Pavol Kollárik - kolec
http://astrofotky.cz/~kolec
http://astrofotky.cz/~kolec
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Já zas nemám srovnání, nehledal jsem jiné podobné. Jen mám v paměti ten z HST, který jsem nedávno komentoval na přednášce a mám pocit, že když jsem na tom tvém poznal staré známé oblasti tvorby hvězd, co tam Hubble má, tak to asi bude pecka detailní. A ten snímek jsem prostě jen nekomentoval, protože bych musel napsat, že je úžasný.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Tak ani vloni na Chilské výpravě jsem neodolal věnovat alespoň půl noci této oblíbené mlhovině.
Prvotní zpracování ještě z cesty se mi moc nelíbilo a nějak jsem se nemohl dokopat do přepracování.
Při zpracování snímků tohoto týdne jsem ta data objevil a snímek prohnal PiXi znovu. Teď už mne neuráží a může mezi lidi...

Prvotní zpracování ještě z cesty se mi moc nelíbilo a nějak jsem se nemohl dokopat do přepracování.
Při zpracování snímků tohoto týdne jsem ta data objevil a snímek prohnal PiXi znovu. Teď už mne neuráží a může mezi lidi...
Pavel Vabrousek
Opět jsem zkusil teleskop hosting v Chile (itelescope). H-alpha 30min přes T71 - Takahashi Epsilon 180ED f2.8. Zmenšeno na 80%
- Přílohy
-
- finish80p.jpg (2.73 MiB) Zobrazeno 858 x
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
Minuly rok som nafotil z tejto krasnej hmloviny len 2 lighty ( 120 s ), dlho som nevedel co s tym, kedze PIXI potrebuje aspon 5 lightov, tak som naklonoval dalsie 3 z existujucich a stackol som to... takze dokopy len 4min expozicia, zmensene na 67,5%
NGC 3372 - Hmlovina Eta Carina Cas: 27.09.2025 cca 03:30
Lokalita: Hakos Guest Farm, Namibia
Dalekohlad: Askar V ( @ 600 mm )
Montaz: ZWO AM5
Kamera: ZWO ASI 2600 MC PRO
Asiair: 2 x 120 s, GAIN 100 @ -10°C, 20 DARKS
Processing: PIXI, PS
NGC 3372 - Hmlovina Eta Carina Cas: 27.09.2025 cca 03:30
Lokalita: Hakos Guest Farm, Namibia
Dalekohlad: Askar V ( @ 600 mm )
Montaz: ZWO AM5
Kamera: ZWO ASI 2600 MC PRO
Asiair: 2 x 120 s, GAIN 100 @ -10°C, 20 DARKS
Processing: PIXI, PS
Celestron C-9,25 SCT + HS
ZWO AM5
ZWO ASI 2600 MC PRO
ZWO ASI 585 MC PRO
ZWO AM5
ZWO ASI 2600 MC PRO
ZWO ASI 585 MC PRO
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Hezký, na 2 snímky tam je vidět hodně, musí to být dobře vidět i v malém dalekohledu. Bohužel jsem se k pozorování nikdy nedostal. Mimochodem Astro Stackeru stačí na složení 2 lighty
No potrebuje to algoritmus nie PIXI.. Pri stackovaní dvoch obrázkov si hádam človek vystačí aj s pixelmathom. Pri počte 2 kusy asi nemá zmysel robiť niečo iné ako sum, avg.
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Pixi 2 obrázky složí buď přes DynamicAlignment nebo přes FastIntegration, bylo to jen takové postrčení
.
DynamicAlignment je na registráciu obrázkov. Tak teraz už neviem, čo Postaba potrebuje. Skladať, alebo registrovať?
Všetky registračné nástroje v PI pracujú s min. dvoma obrázkami. Referenčný a ten, čo treba registrovať.
Ak ide o skladanie, tak pri dvoch obrázkoch nemá zmysel nič, okrem scítania/spriemerovania, ako písal Naburko.
Vytvárať 3 obrázky ako kópie existujúcich len pre špecifický postup sčítania mi príde veľmi zvláštne.
Všetky registračné nástroje v PI pracujú s min. dvoma obrázkami. Referenčný a ten, čo treba registrovať.
Ak ide o skladanie, tak pri dvoch obrázkoch nemá zmysel nič, okrem scítania/spriemerovania, ako písal Naburko.
Vytvárať 3 obrázky ako kópie existujúcich len pre špecifický postup sčítania mi príde veľmi zvláštne.
mail to:fun2mas(at)gmail.com