Čínské klony triedrů SWAROVSKI
-
perlufanda
Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI
A dalekohled z Číny, co letos vyhrál cenu IF Design Award.
- Přílohy
-
- IMG_20260202_190712.jpg (2.19 MiB) Zobrazeno 215 x
-
- IMG_20260202_190647.jpg (2.42 MiB) Zobrazeno 215 x
-
- IMG_20260202_190626.jpg (2.25 MiB) Zobrazeno 216 x
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
-
perlufanda
No jo no, z toho ale jeden dalekohled. Tohle vlákno začalo tím, že Čína kopíruje, klonuje, po pár letech to ale vypadá, že svět začne kopírovat a klonovat Čínu. Zejména o této řadě, kterou uvedla značka Pleasing (7, 8 a 10x32, 8,5 a 10x40), jestě hodně uslyšíme, jak se to už začíná dít s Oberwerkem sport Apo a dalšími zmíněnými. Celkem raketový nástup. Jsou to relativně malé lehké dalekohledy s celkem působivým optickým výkonem. Přesně ta kompaktnost mi chyběla u Sky Rover Banner Cloud a jeho sourozenců. V každém případě jsem chtěl možné zájemce upozornit, že se i na trhu v EU začíná dít něco velmi zajímavého.
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Tak to úplně není, těch dalekohledů tam je více, je to taky o tom přihlášení a zaplacení příslušných poplatků. Ročně se přihlásí 10 tis. zájemců, cenu dostane třetina. Je to dobré ocenění, není to však „top of the top“ jako iF Gold nebo Red Dot. Každopádně pro čínskou značku, která chce proniknout na mezinárodní trh, je to velmi dobrá reference.
-
perlufanda
Na tomto dalekohledu je zajímavé ploché pole a 8 stupňů při formátu 8x25. S chromatickou aberací je trochu pozadu, od označení APO jsem čekal lepší kontrolu, ale chromatická aberace je obecně kontrolována dobře. Sehnal jsem ho před vánoci z 6 kusů na prodej na celém alliexpresu a od té doby ho svět neviděl, až do tohoto ocenění, na prodej však stále není. Bohužel číňan v továrně u mého kusu řádně nenastavil nulovou polohu dioptrické korekce a já se se svojí oční vadou pohybuji na hraně rozsahu dioptrického kolečka. Od číňana jsem dostal kompenzaci, za kterou jsem si koupil nařadí na servis elektroniky a až zkončí cyklosezona (vozím ho na opasku na kole) zkusím tu dioptrii naštelovat sám doma s tím, že v ČR mám v záloze servisy dalekohledů. Ten dalekohled je moc dobrý, abych ho vracel (a přišel o zaplacenou dph a clo a jestě platil dopravu zpět).
Vreckové ďalekohľady CL Pocket (8x25 a 10x25) od Swarovského sú povestné tým, že neutrálna poloha diopteru je mimo nulu. Z piatich, čo som držal v ruke, ho nemal korektne nastavený ani jeden.
Sme si istí, že ani v tomto prípade Čína nič nekopírovala?
Sme si istí, že ani v tomto prípade Čína nič nekopírovala?