waveSharp - waveletové ostření z Registaxu

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
midars
Věk: 71
Kontaktovat uživatele:

Re: waveSharp - waveletové ostření z Registaxu

Příspěvek od midars »

Nová verze WaveSharp 3. Jaké máte zkušenosti ?
Moje astro, Astrofotky , Hlucin počasí, radiace a mag.pole
Cesta je cílem, a cíl je jen konec cesty a začátek cesty nové
KpS
Věk: 80
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KpS »

Mám novou verzi asi měsíc, takže vše, co je v ní nové, jsem ještě nevyzkoušel. Zatím jen waveletové ostření, denoise přes power spektrum, de-rind tool, histogram a backgroud enhancement. Vše funguje jak má i v dávce, Na skládání snímků mám AutoStakkert a tak Registax už nepotřebuji. Myslím si, že autor Cor Berrevoets, jehož Registax znají všichni už patnáct let, je zárukou.funkčnosti i nové verze.
Karel
2wheels1man

Příspěvek od 2wheels1man »

astrolama píše: 29. 01. 2025, 09:40 Hmm, ten program je pěkný šmejd, zkusil jsem teď nainstalovat na druhé PC kde už Python mám, ještě jsem mu řekl aby pythona už neinstaloval a použil přítomnou verzi 3.12. Hlásí to samé. Zajímalo by mě jestli to vůbec někomu funguje (krom midarse) :roll:

Komu ano, kde máte nainstalovaný Python, co máte v pythonpath.ini ?
Ja som na tom rovnako...
Dlho som sa snažil rozbehať na linuxe, tam mam stale Python error binary mismatch s numpy.
Potom som skúšal Virtualku Win10 Pro, tam je tiež asi ten istý problém ako na Linuxe: "Importing numpy C-extensions failed"

Súbory na WaveSharp 2 som už nikde nenašiel... Nemá niekto inštalačku? :(
Jarous1
Věk: 54

Příspěvek od Jarous1 »

Na GitHubu mají pro Windows tohle upozornění: "If your user-name on the computer you install WS3 has a space in the name (eg. c:\users\XXXX XXXX\ ...) you will need to change the original check_depencies.py file that is (after installing) available in the subdirectory pylibs where WS3 was installed. This file can be downloaded from check_dependencies. After downloading overwrite the original check_dependencies in the pylibs directory. Upon restart of WS3 (no need to reinstall) the system should work as planned."
Není to náhodou váš případ?

Ty "dependence se dají stáhnout zde. Je to přímý odkaz na ten .py soubor.
S-W MAK127/1500, WO ZenithStar 71 APO Doublet ED, Celestron Advanced VX, QHY5 III 178C, Nikon Action EX 10x50, Celestron SkyMaster 15x70, LUNT 8x32 White-Light SUNoculars, ZWO Seestar S50
2wheels1man

Příspěvek od 2wheels1man »

Jarous1 píše: 24. 04. 2026, 22:26 Na GitHubu mají pro Windows tohle upozornění: "If your user-name on the computer you install WS3 has a space in the name (eg. c:\users\XXXX XXXX\ ...) you will need to change the original check_depencies.py file that is (after installing) available in the subdirectory pylibs where WS3 was installed. This file can be downloaded from check_dependencies. After downloading overwrite the original check_dependencies in the pylibs directory. Upon restart of WS3 (no need to reinstall) the system should work as planned."
Není to náhodou váš případ?

Ty "dependence se dají stáhnout zde. Je to přímý odkaz na ten .py soubor.
Môj nie :(
Odpovědět