Přeji všem vše nejlepší v novém roce. Zaujal mě tento dalekohled
https://www.omegon.eu/omegon-apochromat ... -/p,804469
Co si myslíte o tomto dalekohledu zejména o jeho světlosti pokud by byl využíván výhradně pro vizuální použití? No a taky nevím proč je tu taková cena, když se obyčejně pohybuje těsně pod 40tis.
Děkuji za názory
Refraktor Omegon Pro 110/660 ED APO
Re: Refraktor Omegon Pro 110/660 ED APO
Možná kvůli té poznámce: "This is a tested returned product of Omegon Apochromatic refractor Pro APO AP 110/660 ED Carbon OTA"
TS CF Apo 155 f/8 na EQ6-R, Pentax XW 40mm and 30mm, Morpheus 17.5, 12.5 a 9mm, DeLite 7, 5 a 4mm, Omegon LE Planetary 6mm; Barr & Stroud 10x56 ED Savannah
A jak bude rekraktor se světelností f6 vybavený fluoridovými skly kreslit?
Sú tam 2 poznámky: Stav - Takmer nový (evidentne ho už niekto mal a vrátil) a obal - poškodený. Preto asi tá zľava cca 600 Eur. Či je niečo aj tomu refraktoru ťažko povedať.
Vixen SD 103S, TS Optics 72/432 SD APO, SW 150/750 achro, okulare TV Plossl + Delite, Fujiyama HD Ortho, Vixen SSW/SLV, Meade HD60, Barlow Takahashi 2x a TV 2x,3x
Tento ďalekohľad sa predáva už viac ako 5 rokov. Je to svetelný dublet S-FPL-53 / S-NBM51 (t.j. flint nie je lanthan) s RC indexom 2,9.
Pokiaľ som sa vo výpočte nepomýlil, a za predpokladu platnosti podmienok pre výpočet RC indexu - bude to fialové.
Pokiaľ som sa vo výpočte nepomýlil, a za predpokladu platnosti podmienok pre výpočet RC indexu - bude to fialové.
Děkuji moc
Hlavne sa tam pise doslova "Mängel: Sample, daher kein Carbon. Okularauszug läuft etwas unrund. Bild nicht so farbrein wie es für ein APO sein sollte. FÜR BASTLER"
Takze by som sa mu urcite vyhol
Takze by som sa mu urcite vyhol
Ano ano, pochopil jsem už že by to byl krok špatným směrem