Dwarf mini
Dwarf mini
Nevidím zatiaľ tému, tak zakladám novú.
Vyzerá, že budeme mať ešte menší Dwarf. Dwarf Mini.
Zo stránky Dwarflab
Tele 30mm / 150mm
IMX 662 senzor
Vyzerá, že podpora Stellar studio a 90s expozície v EQ móde. Trocha menšie zorné pole, ale ľahší ako Dwarf 3. len 840 gramov.
Popis zo stránky
Vyzerá, že budeme mať ešte menší Dwarf. Dwarf Mini.
Zo stránky Dwarflab
Tele 30mm / 150mm
IMX 662 senzor
Vyzerá, že podpora Stellar studio a 90s expozície v EQ móde. Trocha menšie zorné pole, ale ľahší ako Dwarf 3. len 840 gramov.
Popis zo stránky
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dwarf mini
K cemu to je dobre ? Takovy maly prumer a z toho veskere negativa.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
V podstate identicky senzor aj 30mm/150mm optika ako Seestar S30. Ako majitel Dwarf 3ky mi to pride zbytocne, asi sa chceli velmi podobat Seestaru. V podstate je to taka S30 v ciernom a v lahsej verzii. Napada ma jedine, ze je to mensie a lahsie, cize lepsie na cesty, ale tak aj sucasny Dwarf je skladny a nemam ho problem zobrat kade-tade.
Pravdepodobne majú spätnú väzbu z trhu,že zákazníci preferujú váhu a rozmer pred priemerom. Vojnová línia sa presúva do 30 MM a bude dôležitá cena.
Podľa mňa rozhodne vyriešenie planét a pointácie.
Podľa mňa rozhodne vyriešenie planét a pointácie.
Bresser N150/750 ,Ref.102/600,SW MAK 127/1500,iEXOS-100 PMC-goto Wifi ,SW AZGTi Skymax, Omegon veLOX 178C Color, SV Bony 305,Seestar S30
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
>Podľa mňa rozhodne vyriešenie planét a pointácie.
A co se ma resit ohledne planet ?
30mm je uz jak klicova dirka a tim toho moc neni videt (v teto cenove relaci).
A co se ma resit ohledne planet ?
30mm je uz jak klicova dirka a tim toho moc neni videt (v teto cenove relaci).
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
Moc nechápu, co bys chtěl řešit na planetách. V těchto rozměrech je to to samé, jako chtít řešit vizuální pozorování planet malým triedrem. Tam není co řešit. A zrovna tak - žádný z těchto daleohledů neřeší nijakým způsobem pointaci. Co tedy od toho očekáváš ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Ja nemám na takú debatu kvalitu,ale planéty má napadá nejaký zoom alebo ohnisko a na pointáciu druhý číp . Keď sú to blbosti,tak nech to admin zmaže.
Bresser N150/750 ,Ref.102/600,SW MAK 127/1500,iEXOS-100 PMC-goto Wifi ,SW AZGTi Skymax, Omegon veLOX 178C Color, SV Bony 305,Seestar S30
Dnes vychadzaju prve informacie vo facebookovej skupine venovej Dwarf 3, ohladom dwarf mini. Tak vyzera, ze ostatni uzivatelia to vidia rovnako ako tu, ze je to krok spat, ale testery spominaju rychlost a portabilitu. Jeden z nich spominal, ze to prenasal vo vrecku svojej bundy tak pridavam foto zo skupiny pre porovnanie.
Co som este pochopil z diskusie, co som si nevsimol hned, ze chyba tomu VIS filter, cize dwarf mini nebude vhodny ani na dennu fotografiu, panoramy apod. cize striktne astro foto. Taktiez na priklade fotiek to vyzera na podobnu optiku, vsimol som si priblizne tu istu chromaticku aberaciu na jasnejsich hviezdach v plejadach ako pri Dwarf 3.
Co som este pochopil z diskusie, co som si nevsimol hned, ze chyba tomu VIS filter, cize dwarf mini nebude vhodny ani na dennu fotografiu, panoramy apod. cize striktne astro foto. Taktiez na priklade fotiek to vyzera na podobnu optiku, vsimol som si priblizne tu istu chromaticku aberaciu na jasnejsich hviezdach v plejadach ako pri Dwarf 3.
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Taky v tom nevidím žádnou výhodu vyjma kapesních rozměrů a snížení šumu (větší pixely). Vše ostatní je horší, nechápu tento krok od Dwarfu. Naopak by bylo fajn udělat Dwarf 70 F4 s chlazeným senzorem.
Tak to je asi to, co vsetci ocakavame, chladeny senzor, vacsia aparatura, a este keby tam bol nejaky rotator senzora, to by bolo.
Len neviem ci sa tak skoro dockame a ci vobec od Dwarfu.
Len neviem ci sa tak skoro dockame a ci vobec od Dwarfu.
Ofiko stránka zde: https://dwarflab.com/en-eu/pages/dwarf- ... -telescope
Recenze z prvního používání: https://dwarfvision.substack.com/p/a-ne ... lescopes-a
Recenze z prvního používání: https://dwarfvision.substack.com/p/a-ne ... lescopes-a
Kreativec a VJ v Planetáriu Praha (Planetum)
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
https://tomaja.cz
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
https://tomaja.cz