Podľa mňa ten 2. variant je najlepší, až na trošku viac farebné hviezdy, mne akosi viac žiaria z tej fotky. Stačilo by ubrať z nich
Galaxia je super.
alex
Pánové díky za další komentáře. udělal jsem pár nových verzí. v3 vychází z původní v2 a vašich doporučení (kompromis mezi v1 a v2, méně barevné hvězdy). Ty další dvě, c a d jsou kompletní nové zpracování, kdy jsem vůbec neladil barvy. Jen u d jsem použil HDR.
kompromis mezi v1 a v3 = v3 (ta se mi líbí nejvíc) :
nové zpracování, méně křivek, barva jak dala obloha:
to samé + HDR
TS APO 150/1050, Flat Ricardi 0.75x, ZWO ASI6200MM, Astrodon E series, Astrodon 3.5 HA, OIII, EQ8 mount,remote-controlled observatory
Libi se mi nové HDR (sluší tomu širšímu jádru ) a jen bych pro sebe ubral 20% na saturaci. Jinak bomba.. poslat do tiskarny a vystavit na zeď alespoň v tom formatu co jsem nechal si udělat já 150x100cm
IMG_5553.jpeg (1.94 MiB) Zobrazeno 562 x
David
Přílohy
IMG_5561.jpeg (2.67 MiB) Zobrazeno 561 x
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
Zdeňku ty seš borec, stejně, to je prostě úžasný. Pro tisk bych volil tu novou HDR, pro monitor tu "nové zpracování, méně křivek, barva jak dala obloha:"
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Z těch posledních tří už mi připadají výborné všechny a je to jen o preferencích. Osobně se mi nejvíc líbí ta s popiskem "nové zpracování, méně křivek...". Působí přirozeně, barev je tam akorát a žádné podivné odstíny.
Kluci diky za komentare.Diky vam jsem to dal dohromady. Myslim ze uz to necham byt. Stejne se dostanu k pocitaci az pristi tyden. Davide je to cca. 780mm. Jeste jednou diky.
TS APO 150/1050, Flat Ricardi 0.75x, ZWO ASI6200MM, Astrodon E series, Astrodon 3.5 HA, OIII, EQ8 mount,remote-controlled observatory
Zdeňku, celý svůj astrofotografický život se snažím o co nejlepší rozlišení a ze tvých fotek jde na mě nepříjemný pocit, že dělám někde zásadní chybu. Takhle neuvěřitelně “podrobně” udělaná fotka je na hony vzdálená všem mým snahám. Inu, “srandovní” ohnisko a průměr boří pravidla. Stojím v předklonu a gratuluji!!!
Zdeněk Vojč: Vynikající snímek, dle mého zatím nejlepší, co jsem na AF s touto galaxií viděl (můj subjektivní a pocitem dokonalosti, nedostižnosti a obdivu zaujatý názor...). Edit: za mě fau zwei.
V podstatě všechny tvé snímky mají mému oku nejblíž.
Děkuju za uznání, moc si ho vážím, hlavně od takových borců. Ale nechte na hlavě Například hvězdy, ach ty hvězdy by potřebovaly větší péči. Zase ale na obhajobu, aby tam byla ta galaktická droboť, musel jsem je hodně vytáhnout a pak ty velké holt utečou. Mám pár nápadů jak na ně, tak třeba se k tomu dostanu.