Historické dalekohledy
Re: Historické dalekohledy
Ano, je to oprýskaný starý nátěr. Postupně budu mít další informace, tohle jsou fotky z první návštěvy věže. Postupně se zeptám i na tu stabilitu a další věci, taky mě to moc zajímá.
"Srdce skutečného hvězdáře musí býti vždy přístupné kráse, neboť ta je hlavním znakem hvězdné říše" Jos.Klepešta
- Stanislavxyz
To je ovšem velká paráda! Jak ta observatoř, kterou jsme tu probírali již dříve, tak i ten dalekohled, ale hlavně ta montáž- takovou jsem vždycky chtěl!
Mě to evokuje minaret, chybí jen muezín na ochozu a půlměsíc na vrcholu . No a vzhledem k tomu, že Arabové byli zdatní hvězdáři, tak to možná není asociace zas tak nesmyslná...
P.S.: Jenom doufám, že pilíř vede skrz všechna patra až na zem!
Mě to evokuje minaret, chybí jen muezín na ochozu a půlměsíc na vrcholu . No a vzhledem k tomu, že Arabové byli zdatní hvězdáři, tak to možná není asociace zas tak nesmyslná...
P.S.: Jenom doufám, že pilíř vede skrz všechna patra až na zem!
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Ten stav je dost tristní, ale vše se dá renovovat.
Určitě. Chce to jenom opucovat. Jinak ta hvězdárna je naprosto úžasná, něco takového se nevidí každý den. Předpokládám, že ten pilíř je udělaný náležitě, protože ta stavba už jako hvězdárna přímo vznikla.
"Srdce skutečného hvězdáře musí býti vždy přístupné kráse, neboť ta je hlavním znakem hvězdné říše" Jos.Klepešta
Budu zvědav na další informace. Nedivil bych se, kdyby pilířem byla celá stavba jako taková
. No uvidíme dál.

Na nějakém starém odkazu tady jsem myslím dával plán té budovy. Ale už si to nepamatuju přesně.
Díky! Tak jsem se trefil - pilířem je celá stavba jako taková. Šikovní Frantíci
.