Jde Karle o zvyk i hry lidi děsně baví. Nakonec nic jiného nemáme, takže nezbývá než to dohrát. Pro mě o je naopak osvobozující a mohu pozorovat jak pěkně je to udělaný, člověk se nemusí bát smrti, vždyť je to jenom hra

Jde Karle o zvyk i hry lidi děsně baví. Nakonec nic jiného nemáme, takže nezbývá než to dohrát. Pro mě o je naopak osvobozující a mohu pozorovat jak pěkně je to udělaný, člověk se nemusí bát smrti, vždyť je to jenom hra
Tesat do kamene. Církev odehnala lidi od Boha. Dnes když řeknu, že věřím v Boha jsem okamžitě odsouzen jako fanatik. Představa šíleného programu je jen další z mnoha pokusů jak se zbavit morálky, nic víc. Ono to ale lidi zase přejde. Takových nesmyslů tady byla spousta v každé době.
Otázku víry a morálky bych si dovolil z tématu zcela vypustit. BB zatím dlouho nebude dokazatelný, protože stále naráží na zásadní rozpory mezi teorií a pozorováním. Zejména Webb hodně zamíchal karty, které už byly vyložené na stole. Nicméně je tu stále možnost, že vesmír vznikl vědomým porušením symetrie ze strany tvůrce. Je to o té nule. Nula může znamenat opravdu nic, anebo je to výslednice působení dvou protichůdných sil, nebo energií, které mohou být libovolně veliké. Pak stačí nepatrný impuls, který symetrii naruší a veškerá energie se rázem uvolní a máme BB, nebo dokonce dva. Jeden u nás a druhý v paralením vesmíru od té opačné energie. Cokoli zcela zavrhnout mi v tuto chvíli nepřipadá rozumné. Zavírání dveří není produktivní metoda při hledání cesty.vicky79 píše: ↑18. 09. 2025, 15:18Tesat do kamene. Církev odehnala lidi od Boha. Dnes když řeknu, že věřím v Boha jsem okamžitě odsouzen jako fanatik. Představa šíleného programu je jen další z mnoha pokusů jak se zbavit morálky, nic víc. Ono to ale lidi zase přejde. Takových nesmyslů tady byla spousta v každé době.
Věda je zatím odsouzená přešlapovat na místě do té doby, dokud se nevzdá BB.
V tom vlákně se ještě nikomu nepodařilo předložil jediný důkaz, že BB skutečně proběhl a každé další měření vesmíru je jen další lopata hlíny hozená na víko rakve BB.
Teprve až se věda vzdá pohádky o BB, bude teprve moci pokročit v gravitační teorii. Do té doby je to nemožné.
A je to dobře - je to trest pro ty co tvrdí, že něco může explodovat bez plánu, energie, hmoty, času a prostoru.