Fotim pres APT, dalekohled je v boude, takze nic nerozpojuju, nic se nekrouti vic nez by melo byt a hlavne to tak foti uz 2 roky..
Dalekohled je ovladany primym kabelem od Pegasus astro pres ascom - nikdy nebyl problem.
Pri poslednim foceni ale nenajel prikazem GoTo, zastavil se napul cesty a zacal delat tyto pohyby - ruzne kratke pojizdky , stridave v obou osach - Ascom je reflektoval ( menily se cisla souradnic).
Manualne jsem tedy goto zastavil a zkusil najet do nektere z parkovacich poloh - stejny problem. V aplikaci se dalekohled tvaril jako zaparkovany ( nesel ovladat), nicmene realne montaz dela stejne pohyby tam a sem v obou osach. Ty pohyby se jakoby zvetsovaly, tzn..ze po zaparkovani jsem az za chvilku zjistil, ze se dalekohled vlastne takto hybe a ze ty pohyby se postupne zvetsuji
Restart aplikace, PC ani zapojeni /vypojeni kabelu nepomohl- problem stejny..
Preinstaloval jsem tedy ascom, restartoval a resyncnul parkovaci polohy, ktere vzaly za sve vypinanim v prubehu najizdeni..pak vse zacalo fungovat jako driv..
Nesetkal se nekdo s podobnym chovanim montaze? Potrebuju zjistit pricinu tohodle chovani, zda jde o bug ovladacu, SW nebo montaze samotny..
Montaz je cca 2 roky stara EQ-8R Pro..
fotka z APT -dalekohled je zaparkovany na objektu a muze udelat zkusebni snimek pro plate solve - pohyb montaze je zrejmy na hvezde.. Link na video, co dela montaz ( i v zaparkovanych pozicich) - ty vybuchy ve zvuku jsou silvestrovske rachejtle, to montaz nedela

Po te preinstalaci a restartech jela pak normalne, az na seeing.. Nenapada nekoho, cim to muze byt? Nesetkal se nekdo s podobnym failem napr u jine montaze, a zjistil ze je to kabel napr..
Diky