Fotky našich miláčků...:-))
- KpS
- Věk: 79
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fotky našich miláčků...:-))
Včera při snaze o zachycení přechodu Titanova stínu se mi vůbec poprvé za ta dlouhá léta vytvořila na korekční desce jinovatka a tak dnes přišlo po delší době na řadu čištění. Místa mám na lodžii opravdu málo.
.
.
Karel
- Tomáš Grygarčík
- Věk: 37
- Kontaktovat uživatele:
A co ta sněhová vločka na primáru? 

SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
Ježíšek mi letos nadělil s předstihem.. Finance za prodaný LZOS 123 přešly do nové houfnice N300. , Technické parametry jsou - primár 300mm F4 Lambda 10 (zacloněný), sekundár 85mm Lambda 20 (soustružený pavouk), fokuser Feather Touch 2", Uhlíkový sendvič z Německa (11mm), váha 15kg s kruhy a lištou. Proti N200 je to teda pořádný macek, ale těch 15kg je ještě snesitelné.
Jelikož nemám vhodný rovnač na F4, první rychlotest proběhl s NEXUS na F3 a vypadá to myslím vcelku dobře (30x180s Ha na ASI294MPro z dneška než přišla mlha)..
Jelikož nemám vhodný rovnač na F4, první rychlotest proběhl s NEXUS na F3 a vypadá to myslím vcelku dobře (30x180s Ha na ASI294MPro z dneška než přišla mlha)..
- Přílohy
-
- N300A.jpg (1.72 MiB) Zobrazeno 6210 x
-
- N300B.jpg (1.85 MiB) Zobrazeno 6210 x
-
- Srdce_Ha3.jpg (1.8 MiB) Zobrazeno 6210 x
N300, Vixen R200SS, Takahashi FSQ86 a FC60, FMA180, EQ-HD-II a III, ASI294M, ASI2600M, ASI120MM, 2x AsiAir
Paráda...gratuluji k novému dalekohledu. Nechal bych tam ten Nexus asi...pokud vyloženě nepotřebuješ to dlouhé ohnisko (na malé galaxie se hodí) Ale zase uvažujme , kolik máme času na to focení i vzhledem k počasí. Každá ušetřená hodina dobrá 

Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
Díky Davide.
Uvažoval jsem lehce o doplnění Paracorru 2 a mít 900mm F3 (mlhoviny) a 1380mm na stále ještě slušné rychlosti F4,6 (galaxie a daší drobotina). Ale když to zdá se na NEXUSu funguje, tak to možná zatím nechám plavat a na ten Paracorr se vykašlu. Na ty pidipixely v BIN1 na ASI294 je to rozlišení myslím docela dobré i na těch 900mm.
M.
Uvažoval jsem lehce o doplnění Paracorru 2 a mít 900mm F3 (mlhoviny) a 1380mm na stále ještě slušné rychlosti F4,6 (galaxie a daší drobotina). Ale když to zdá se na NEXUSu funguje, tak to možná zatím nechám plavat a na ten Paracorr se vykašlu. Na ty pidipixely v BIN1 na ASI294 je to rozlišení myslím docela dobré i na těch 900mm.
M.
N300, Vixen R200SS, Takahashi FSQ86 a FC60, FMA180, EQ-HD-II a III, ASI294M, ASI2600M, ASI120MM, 2x AsiAir
Takhle dopadl ten můj miláček po 9h pozorování v -4°C.
Přes zimu pozoruju normálně, ale takovou vrstvu jsem na dalekohledu za těch pár let ještě neměl
Tam, kde je původní šedá, byla rosnice, která ale stejně nepomohla a musel nastoupit výhřev sekundáru.
Téměř mi dokonce zamrzl i olej ve stativu pro velký triedr, takže se s ním nedalo pracovat. To mě poněkud překvapilo, ten už ale vyhřívat nebudu
Přes zimu pozoruju normálně, ale takovou vrstvu jsem na dalekohledu za těch pár let ještě neměl

Tam, kde je původní šedá, byla rosnice, která ale stejně nepomohla a musel nastoupit výhřev sekundáru.
Téměř mi dokonce zamrzl i olej ve stativu pro velký triedr, takže se s ním nedalo pracovat. To mě poněkud překvapilo, ten už ale vyhřívat nebudu

ES 16" | GSO 10" | Omegon Nightstar 25x100 | Omegon 2x54 Starfield | Helios HR 8x42 ED | Bortle 3-4
Škoda že ste nepridal aj svoju fotku 

Bresser N150/750 ,Ref.102/600,iEXOS-100 PMC-goto Wifi ,Omegon veLOX 178C Color, SV Bony 305,Seestar S30
Zimní pozorování holt prověří, kde je promazáno mrazuvzdornou vazelínou a kde se šetřilo. Mně takhle loni v -10°C zatuhl okulárový výtah tak, že se dalo ostřit jen jemným ostřením, velkým kolečkem jsem neotočil.
TS CF Apo 155 f/8 na EQ6-R, Pentax XW 40mm, Hyperion 31mm, Morpheus 17.5, 12.5 a 9mm, DeLite 7, 5 a 4mm, Omegon LE Planetary 6mm; Barr & Stroud 10x56 ED Savannah
Na mě by toho nebylo moc zajímavého. Po všech těch promrzlých nocích mám oblečení vychytané a nadále už nemrznu

mike: Je to tak. Budu muset zkusit zapátrat, jestli to také nebyla jen vazelína na nějakém spoji a ne přímo olej v hlavě, pak by to mohlo být řešitelné.
ES 16" | GSO 10" | Omegon Nightstar 25x100 | Omegon 2x54 Starfield | Helios HR 8x42 ED | Bortle 3-4
Moje sestava montáž Celestron CG-5 go-to a Bresser ar 102/600 mm
- midars
- Věk: 70
- Kontaktovat uživatele:
Všem omlouvám za ještě horší oblohu
.Dneska jsem konečně nainstaloval C11 loni koupenou tady na fóru. Elektro instalace je jen "dočasná"

Moje astro, Astrofotky , Hlucin počasí, radiace a mag.pole
Cesta je cílem, a cíl je jen konec cesty a začátek cesty nové
Cesta je cílem, a cíl je jen konec cesty a začátek cesty nové
Viníků mizerného počasí je víc...
Celestron NexStar Evolution 8, Celestron C6 SCT, Sky-Watcher HelioStar 76Hα, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Jake jsou zkusenosti s tim Heliostarem v porovnani s tim druhym dalekohledem na slunicko ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Za těch 5 minut, co jsem koukal na Slunce cca půl hodiny před západem nedám žádné resume. Ten Daystar vedle je jen 60 mm a singlestack, a než zase přišla oblačnost jsem ani nenaladil etalon. Sky-Watcher je mechanicky laděný, to je jiné kafe. Dle mého skromného názoru, zase tolik v propagačních materiálech nekecají, ale nějaké větší soudy ohledně homogenity zobrazení, velikosti sweet spotu, a tak dále si nechám až bude jasno ráno a bude na celé pozorování více času. Určitě bude zajímavé srovnat to na jarním MHV s doublestack konfiguracemi, myslím si, že hodně lidí bude dost překvapených..
Celestron NexStar Evolution 8, Celestron C6 SCT, Sky-Watcher HelioStar 76Hα, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.