LDN 1622 VdB 62 (Boogie Man)

Astronomické snímky pořízené členy našeho fóra, upozornění na nové snímky objektů, odkazy...
Psion
Věk: 62
Kontaktovat uživatele:

Re: LDN 1622 VdB 62 (Boogie Man)

Příspěvek od Psion »

Astrobin má trochu nevýhodu v tom, že když je snímek v počátku často prohlížený, Astrobin ho zobrazuje častěji a tak dostane víc hlasů než jiné snímky. Také hodně záleží, kdo má nastavené upozornění, tedy pokud má uživatel delší historii může mít i stovky příznivců, kteří fotografie sledují a pak ty nové fotografie mohou mít větší počet hlasů, než ty staré. Každopádně je to o pocitu autora, ať si jiní říkají co chtějí.
DaveOne
Věk: 48

Příspěvek od DaveOne »

Ano kolego, v tom máte pravdu. Nicméně to je jen jedna část úspěchu/neúspěchu na AB a to ta část s ,,likeováním,, Tam hodnotí (dá nebo nedá like) kdokoliv snímek uvidí o opravdu záleží na tom kolik má člověk těch ,,followerů,, jako třeba na jiných sociálních sítích. Jenomže při IOTD hodnocení (tam co přibývají ke snímku šipky, hvězdy nebo pohár za snímek dne) o kterém já jsem psal a jehož součástí je na třech stupních hodnotící porota 88 lidí s nějakými zkušenostmi/výsledky v astrofotografii to tak není. Vidí to jenom oni a jen oni mohou dát hlas pro . Stačí si přečíst jak ten proces probíhá. Není to v žádném případě dokonalý systém, ale třeba pro mne je to dostatečně velký vzorek pro zhodnocení jakési kvality snímku. Nic víc nic míň. A proto píšu, že uvidím jak na to zareagují tam...než budu něco proto srsti a na sílu předělávat 8-)

David
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
hades
Věk: 42

Příspěvek od hades »

Napíšu jednu takovou obecnou myšlenku, která by se dala aplikovat na celou astrofotografii. A ano, je to má myšlenka, a můj pohled na věc:
Buďto děláš nějakou činnost pro sebe, nebo výsledky chceš především prezentovat ostatním (zjednoduším to na černo-bílé podání). Jeden starý filozofický směr má (mimo jiné) poučku, že uznání máš hledat především sám u sebe. Že externí uznání bývá často falešné, nebo se ho z důvodu závisti ani nemusíš dočkat. A to tě pak může demotivovat.
Můj komentář neměl za cíl tvoje dílo nějak srážet, prostě jsem jenom vyjádřil svůj názor. A to tu často píše třeba astar.
Je mi jasné, že ode mně, jako věčného začátečníka ve zpracování, se ti můj komentář může zdát nepatřičný, ale to je asi tak jediné, co s tím uděláš. Pokud ti to vadí, tak to tady nevystavuj :) A nebo si pro pochvalné komentáře můžeš publikovat na facebooku.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
DaveOne

Příspěvek od DaveOne »

Vezmu si tvou radu k srdci Lukáši...a nebudu první ani poslední ;)
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
Psion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Ono to je možná i tím, že ta kompozice je trochu nešťastně zvolená, ale David s tím nic neudělá. Tedy není to o zpracování ale o osobním pocitu a ten je těžko definovatelný.
astar
Věk: 68

Příspěvek od astar »

Ahoj Davide.
Když už jsem byl tady jmenován, tak taky napíši svůj názor.
Musím dát za pravdu Lukášovi, slabé hvězdy jsou takové jakoby v mlze. To platí při plném rozlišení. Co mi praštilo do očí jsou střeně jasné čtverečkové hvězdy. Asi to bude právě tím, že je tam hodně toho RGB, tím mají větší jas a rozlijí se až na ty paprsky nejblíže hvězdě což způsobí ten čtverec. Zatím jsem se tím u tvých snímků nesetkal. Když se na to dívám ve Full HD rozlišení ,tak je to velice pěkné. Tím se ty věci tak nějak ztratí, protože je to 3x zmenšené.
Je pravda, že každý máme svůj názor a cítění. Pokud by to nebylo, tak by třeba Picasso nebyl tak slavný.
Milan
SW 250/1000+EQ6 Pro,  Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
DaveOne

Příspěvek od DaveOne »

No jak to tady čtu tak bych ten snímek měl asi celý vyhodit/vymazat...tu příliš tmavá část v LDN části, špatná kompozice, celý snímek ušmudlaný(ve špinavé vodě) a na závěr ani ty hvězdy nejsou vlastně v pořádku. Nevím co Vám mám na to napsat, ale zdá se mi to celkově dost absurdní jak by řekli v jednom známém filmu.

Ale víte co, nechám ten snímek zrovinka tak jak jsem ho prezentoval a nic se měnit nebude, protože právě tak se mi (a samozřejmě také Honzovi) líbí :twisted: a třeba se přece jen bude líbit i někomu dalšímu. Dáme tomu nějaký čas.

David
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Ach jo. Už chápeš, proč od určité doby nikdy nic nepíšu k tvých fotkám? Uražené reakce na všechny ty blbečky, kteří ti v dobrém napsali svůj názor na snímek, aniž by cokoliv hodnotili nebo haněli
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Psion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Mě se to líbí s menším počtem těch malinkých hvězd, s větším kontrastem a kompozice, no zlatý řez by byl za mě hezčí. Jinak spousta práce a času, pěkná data, to se nedá popřít.
pavelseb
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelseb »

Davide, podle mého skromného názoru je ten snímek parádní.

Ale přijde mně, a docela mě to překvapuje, že reaguješ trochu popuzeně.
Jasně, názory že je mlhovina moc tmavá, nebo fotka celkově v mlze, jsou názory ryze subjektivní a tak bych k tomu přistoupil (nelíbí, ok, respektuji). A taky ze zkušenosti vím že to může být rozdílnou zobrazovací technikou.
To že jsou některé hvězdy čtvercoidní je na druhou stranu pravda, to vidíme všichni stejně. Ale, jestli to považuješ z tvého pohledu za ok, pak je vše v pořádku - je to tvůj snímek.

Co sem chtěl říct je, že si myslím že je zbytečné se kvůli tomu nějak čertit (pokud mně to vyznělo špatně tak se omlouvám).
Vem si že třeba já zase občas ke snímku nemám žádný komentář. :)
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
Pablo
Věk: 68

Příspěvek od Pablo »

Mal som kamoša Maďara a ten mi raz dal ochutnať jeho najlepšie víno.Spýtal som sa po ochutnaní,či nič lepšie nemá.Už nie sme kamaráti.
Bresser N150/750 ,Ref.102/600,iEXOS-100 PMC-goto Wifi ,Omegon veLOX 178C Color, SV Bony 305,Seestar S30
DaveOne

Příspěvek od DaveOne »

V pohodě, vzal jsem si z tohoto příkladu určité ponaučení a není třeba to prozatím více rozebírat. Za snímkem tak jak je prezentován si stále stojím.

Ad čtvercové hvězdy - může u některých být. Je to dá se říct vlastnost toho Epsilonu (asi je to tvarem jeho pavouka)..při určitém typu a míře strečnutí se to tímto způsobem chová. Mě to v této míře neruší, viděl jsem mnohem horší případy :) A nijak to neubírá na pro mne velice pěkném a bohatém hvězdném poli.

David
DaveOne

Příspěvek od DaveOne »

Tak na snímek dne to úplně nebylo, ale protože já jsem celkem skromný tak mě těší i ta stříbrná 8-)

https://astrob.in/4i50ka/0/

https://app.astrobin.com/explore/iotd-t ... e#top-pick

Obzvláště kolegům Hadesovi, Astarovi a Psionovi přeji pěkný den.

David
Odpovědět